• یکشنبه / ۷ مهر ۱۳۹۸ / ۱۲:۴۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 98070705099
  • خبرنگار : 71604

با تلاش پژوهشگران انگلیسی

هوش مصنوعی ژن‌های عامل سکته قلبی را شناسایی می‌کند

هوش مصنوعی ژن‌های عامل سکته قلبی را شناسایی می‌کند

پژوهشگران انگلیسی در بررسی جدید خود توانستند از هوش مصنوعی برای ارزیابی ژن‌های مرتبط با سکته قلبی استفاده کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از فوربس، شاید هوش مصنوعی بتواند سرعت و کارآیی مراقبت‌های پزشکی را افزایش دهد اما یکی از مهم‌ترین مزایای آن، توانایی جستجوی مجموعه گسترده‌ای از داده‌ها برای یادگیری در مورد جنبه‌های ژنتیکی بیماری‌های گوناگون است.

نقش هوش مصنوعی در شناسایی به موقع فردی که در خطر سکته قلبی و یا بیماری ماهیچه قلب قرار دارد، موضوع مهمی به شمار می‌رود. هوش مصنوعی می‌تواند این امکان را برای پزشکان فراهم کند تا دقیق‌تر مورد بررسی قرار بگیرند و مشکل آنها پیش از گسترش و پیش آمدن شوک قلبی، تشخیص داده شود.

پژوهشگران "دانشگاه کوئین مری لندن"(QMUL) موفق شده‌اند قدرت هوش مصنوعی را برای شناسایی بیمارانی که در معرض خطر سکته قلبی قرار دارند، تحت کنترل درآورند و از آن برای شناسایی به موقع، مدیریت بیماری و درمان بیماران استفاده کنند. این گروه پژوهشی، از هوش مصنوعی برای تحلیل تصاویر ام‌آرآی ۱۷ هزار داوطلب استفاده کردند و توانستند مشکلات مربوط به قلب را تشخیص دهند.

این پژوهش، اهمیت عوامل ژنتیکی و نقش آنها را در بیماری‌های قلبی مشخص می‌کند. پژوهشگران در بررسی خود، ۱۴ محل خاص را کشف کردند که با ابعاد، ساختار و عملکرد بطن چپ قلب در ارتباط هستند و ژن‌هایی را در بر دارند که رشد دهلیزها و انقباض عضلات قلب را کنترل می‌کند.

دکتر "نی آنگ"(Nay Aung)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: هوش مصنوعی در حال حاضر می‌تواند امکان بررسی دقیق دهها هزار تصویر ام‌آرآی قلب را فراهم کند که مورد نیاز پژوهش‌های ژنتیکی هستند. یافته‌های این پژوهش، امکان شناسایی به موقع افرادی که در خطر سکته قلبی قرار دارند و همچنین درمان هدفمند آنها را فراهم می‌کند. رتبه‌های خطر ژنتیکی که در این پژوهش به دست آمده‌اند، باید در پژوهش‌های بعد مورد بررسی قرار بگیرند تا امکان ابداع یک ابزار پیشرفته و شخصی‌سازی شده را برای ارزیابی خطر سکته قلبی فراهم کنند.

وی افزود: ابزار مبتنی بر هوش مصنوعی، به ما امکان می‌دهد تا تصاویر ام‌آرآی را در زمان کوتاهی بررسی کنیم و روش‌های مراقبت از بیماران را بهبود ببخشیم. پژوهش‌های پیشین نشان داده بودند که بخشی از تفاوت در اندازه و عملکرد قلب، تحت تاثیر ژن‌ها قرار دارد اما ما از میزان این تاثیر خبر نداشتیم. پژوهش ما، چندین ژن را مشخص می‌کند که نقش مهمی در بروز سکته قلبی دارند و همچنین می‌توانند اندازه و عملکرد قلب را در افراد گوناگون تنظیم کنند.

آنگ ادامه داد: درک نقش و عملکرد این ژن‌ها می‌تواند دانش ما را در مورد نحوه تکامل سکته قلبی بهبود ببخشد و امکان پژوهش‌های ژنتیکی با استفاده از تصاویر ام‌آرآی را نیز در آینده فراهم کند.

این پژوهش، در مجله " Circulation" به چاپ رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha