• یکشنبه / ۱۴ مهر ۱۳۹۸ / ۱۷:۰۵
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98071410872
  • منبع : معاونت علمی ریاست جمهوری

شرکت‌های دانش‌بنیان برای رونق صنعت واکسن به میدان بیایند

شرکت‌های دانش‌بنیان برای رونق صنعت واکسن به میدان بیایند

دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند نقش مهمی در ذخیره‌سازی نیروی انسانی مورد نیاز صنایع مختلف به‌ویژه صنعت واکسن داشته باشند.

به گزارش ایسنا، مصطفی قانعی با بیان اینکه اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها می‌توانند شرکت خصوصی دانش‌بنیان راه‌اندازی کنند، تصریح کرد: با این قانون از ذخیره دانشی موجود در دانشگاه‌ها در این شرکتها استفاده خواهد شد.

وی افزود: در حوزه واکسن پیشرفت قابل قبولی نداشته‌ایم و در حوزه تربیت نیروی انسانی متخصص این صنعت اقداماتمان کافی نبوده است.

به گفته قانعی، با وجود قدیمی‌ترین رکن زیست فناوری کشور که صنعت واکسن است، نتوانستیم در این حوزه منحنی رشد قابل قبولی داشته باشیم.

وی همچنین عنوان کرد: برای توسعه همه‌جانبه و مقبول صنعت واکسن کشور به همکاری همه بازیگران این عرصه نیاز داریم و باید وزارت جهاد کشاورزی، موسسات خصوصی و دولتی واکسن‌سازی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و غیره دست به دست هم دهند و برنامه‌های کوتاه مدت و بلندمدتی برای توسعه این صنعت ارائه کنند.

صنعت واکسن یکی از صنایع بزرگ و کاربردی در کشور است که توجه ویژه به آن می‌تواند نقش تاثیرگذاری در رونق اقتصادی و تامین سلامت جامعه داشته باشد، به همین دلیل در تمام کشورها، یکی از سیاست‌های اثرگذار حوزه سلامت را توسعه این صنعت مهم و کاربردی قرار داده‌اند. ایران نیز یکی از کشورهای پیشرو در این حوزه بود که چند سالی است به برخی دلایل در این حوزه گام‌هایی به عقب برداشته است؛ گام‌هایی که با تلاش متولیان این امر به زودی جبران می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۷-۱۴ ۱۷:۲۵

خود ایشون باعث عقب گرد تولید واکسن کشور شدند با شش سال ریاست موسسه واکسن سازی کشور

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۱۵ ۱۰:۵۰

اگر دولتمردان از شعار دست بردارند مشکل مملکت تا حد زیادی برطرف می شود: 1- دولتمردان باید منابع حمایتی را در اختیار عموم قرار دهند و منابع و پروژه ها کانالیزه نشود. تجربه سالهای قبل نشان می دهد اعتماد بر مبنای رفاقت (به جای تخصص و تعهد) کاری از پیش نمیبرد و نتیجه ای جز هدررفت منابع ندارد. 2- موسسه بزرگ واکسن سازی کشور رازی است نه پاستور. لذا بهتر است نقش بازیگران این حوزه باید شفاف شود. وزارت بهداشت و کشاورزی کمی بهتر عمل کنند و ... 3- موسسه رازی دست از تولید مستقیم و تصدی گری دست بردارد. دانش فنی موجود را از طریق بخش خصوصی واقعی (نه خصولتی ها) به بازار عرضه و خود بصورت رویالتی سهم دولت را دریافت نماید. 4- پاستور در این چندساله خدمتی درخور و قابل تقدیر به جامعه بشری نکرده است و مدل کسب و کار موسسه پاستور هم باید تغییر یابد. 5- ستاد زیست فناوری و این بزرگوار به جای شعاردادن و رفیق بازی کمی کار کنند و از نظرات مشورتی صاحبان فن استفاده کنند و کمتر به فکر دو سال بعد خود باشند. 6- کمیته کاری مشترک بین وزارت بهداشت و کشاورزی و معاونت علمی برای واکسن های انسانی و دام و طیور و آبزیان شکل بگیرد و برنامه اقدام برای آن نوشته شود. به امید اینکه چشم بینا و گوش شنوایی وجود داشته باشد.