• سه‌شنبه / ۲۳ مهر ۱۳۹۸ / ۱۴:۴۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98072317731
  • خبرنگار : 71567

در نشست ارائه گزارش اولیه سیلاب‌ها اعلام شد

تخریب ۲۰ درصد جنگل‌های کشور طی ۳۰ سال گذشته

تخریب ۲۰ درصد جنگل‌های کشور طی ۳۰ سال گذشته

دبیر کارگروه کشاورزی و منابع طبیعی هیأت ویژه گزارش ملی سیلاب‌ها با تاکید بر این که بی‌توجهی به منابع طبیعی و زیست محیطی چالش‌هایی نظیر وقوع سیل در کشور را به وجود می‌آورد، گفت: طی ۳۰ سال گذشته حدود ۶ میلیون هکتار و یا ۲۰ درصد جنگل‌های کشور از بین رفته است.

به گزارش ایسنا، دکتر زهتابیان در نشست خبری امروز که به منظور ارائه گزارش اولیه سیلاب‌ها در ساختمان مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد، با تاکید بر این که این گزارش با کمک عده کثیری از کارشناسان، متخصصین و اساتید این حوزه تایید شده و همکاری خوبی در این زمینه صورت گرفت، تاکید کرد: آن‌چه که ما دنبال آن هستیم، موضوع تخریب سیل و بررسی علت وقوع سیل است. در واقع در منابع طبیعی و کشاورزی نگاه‌های متفاوتی به سیل وجود دارد.

وی در ادامه تصریح کرد: سیل یک پدیده طبیعی و نعمت الهی به شمار می‌رود؛ نعمتی که برای حفظ محیط زیست ما بسیار مهم است، به طوری که بسیاری از دشت‌های ما که خشک شده بودند بعد از وقوع سیلاب‌های اخیر مجددا جان گرفتند. اما آن چه که وجود دارد، این است که در حوزه توسعه پایدار ما با اکوسیستم شکننده مواجه هستیم.

دبیر کارگروه کشاورزی و منابع طبیعی هیأت ویژه گزارش ملی سیلاب‌ها در ادامه تصریح کرد: یکی از نشانه‌هایی که در کشور با اکوسیستم شکننده مواجه هست، این است که متاسفانه در حوزه‌های مختلف نظیر آب زیر زمینی، پوشش گیاهی، حفظ منابع طبیعی، اقلیم و غیره ما دچار مشکلاتی شده‌ایم، به گونه‌ای که طی ۳۰ سال گذشته ۶ میلیون هکتار معادل ۳۰ درصد جنگل‌های ما از بین رفته است.

وی خاطر نشان کرد: بی‌توجهی به منابع طبیعی و کشاورزی ناپایدار، از بین رفتن جنگل‌ها و برخی دیگر از مولفه‌های زیست محیطی در کشور ما جدی گرفته نمی‌شومد. در نتیجه شاهد سیلاب‌های تخریب کننده در کشور می‌شویم.

دکتر زهتابیان خاطر نشان کرد: ما در کشور در مقایسه با شرایط عادی حدود ۲ تا ۲.۵ برابر با فرسایش و رسوب مواجه هستیم و حدود ۳ میلیارد متر مربع بعد از وقوع سیلاب در کشور رسوب تولید شده است که این رسوب‌ها علاوه بر این که آلودگی ایجاد می‌کنند، بعد از خشک شدن رطوبت مشکلات گرد و غبار را برای کشور ایجاد خواهند کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha