• شنبه / ۳۰ آذر ۱۳۹۸ / ۰۲:۳۹
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 98092821429
  • خبرنگار : 99999

تاثیر پسماندسوزی بر تشدید آلودگی هوای تهران

تاثیر پسماندسوزی بر تشدید آلودگی هوای تهران

معاون اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران با اشاره به اینکه پسماندسوزی می‌تواند هم در خاک و هم درهوا آلودگی ایجاد کند، گفت: پسماندسوزی آلودگی هوا را تشدید می‌کند.

سیامک دل‌زنده در گفت و گو با ایسنا افزود: هنگام آلودگی هوای تهران که بسیارهم خطرناک است و با پدیده «وارونگی هوا» مواجه هستیم، پسماندسوزی آلودگی هوا را تشدید می‌کند. در واقع یکی از علل اصلی آلودگی هوا می‌تواند پسماندسوزی در اراضی ملی ، بلاصاحب نامحصور و کارگاه‌های کوچک باشد.

وی درباره گازها و آلاینده‌هایی که از سوزاندن پسماندها در پایتخت تولید می‌شود توضیح داد: گازهای بسیار خطرناکی به نام‌های« دی‌اکسین» و «فوران» از سوزاندن پسماندهای پلاستیکی متصاعد می‌شود.

دل‌زنده اظهارکرد: در مناطق جنوبی تهران کشت و زرع زیاد است و گاهی در این مناطق علاوه برلاستیک و پلاستیک باقیمانده محصولات کشاورزی مانند کاه و کلش را نیز می‌سوزانند. در نتیجه آلاینده‌هایی نظیر«هیدروکربن‌ها»، «مونوکسیدکربن»، «دی‌اکسید نیتروژن»، «دی‌اکسید گوگرد» متصاعد و آزادسازی ذرات معلق حاصل از آن‌ها موجب آلودگی هوا و شیوع بیماری‌های جدید می‌شود.

معاون اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران با تاکید بر اینکه شهرداری، بخشداری و سازمان حفاظت محیط زیست باید به‌صورت یک تیم با این پدیده برخورد کنند،اظهارکرد: با این حال به دلیل هویت و مکان نامشخص افرادی که مرتکب پسماندسوزی می‌شوند، معوولا نمی‌توان اقدامات لازم را برای برخورد با آنان  انجام داد.

دل‌زنده تصریح کرد: صنایع به قوانین سازمان حفاظت محیط زیست کاملا واقف‌ هستند بنابراین تبعات تخطی از قانون را می‌دانند البته چون مکان استقرار آن‌ها مشخص است اگر از طریق پسماندسوزی آلودگی ایجاد کنند سازمان حفاظت محیط زیست با این صنایع برخورد می‌کند.

وی ادامه داد: در ‍پایش‌های شبانه و به‌طور کلی پایش‌هایی که سازمان حفاظت محیط زیست در این زمینه در مناطق جنوبی تهران مانند آزادگان انجام داده است، شاهد بوده‌ایم که گاهی پسماندهایی چون لاستیک، سیم و کابل را می‌سوزانند و متاسفانه کسی هم نیست که بتوان با او برخورد کرد چون معمولا این افراد دوره‌گرد هستند و جزو افراد کم‌توان جامعه محسوب می‌شوند و با پسماندسوزی بخشی از درآمد خود را تامین می‌کنند.

دل‌زنده با اشاره به اینکه مدیریت کلیه پسماندها به غیر از پسماندهای صنعتی و ویژه در شهرها، روستاها و حریم آن‌ها بر عهده شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و در خارج از حوزه آن دو بر عهده بخشداری‌ها است،‌گفت:‌ مدیریت اجرایی پسماندهای ویژه بر عهده خود تولیدکننده است یعنی یک واحد صنعتی باید پسماندهای تولید شده در آن واحد را خود مدیریت کند.

وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان «ناظرعالی» در این حوزه در صورت مشاهده تخلف یک واحد صنعتی از قانون مدیریت پسماند  یا در صورت دریافت گزارش تخلف، با متخلفات برخورد و در صورت لزوم آن‌ها را به مراجع قضایی معرفی می‌کند.

دل‌زنده در پایان گفت: یکی از راه‌حل‌های اساسی برای مقابله با پسماندسوزی، فرهنگسازی است. خطرات آلودگی هوا و میزان مسمومیت حاصل از پسماندسوزی را باید به شهروندان گوشزد و آنان را آگاه کرد تا این مشکل کمتر شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۹-۳۰ ۱۰:۱۳

من کارمند شرکت خصوصی هستم و در هیچ شرایطی تعطیل نمیشیم. ولی کاش ادارات دولتی یا تعطیل میشدن یک هفته و یا اینکه دیرتر میرفتن سرکار تا میزان آلودگی کمتر بشه یه مدت