• جمعه / ۲۵ بهمن ۱۳۹۸ / ۰۱:۲۷
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 98112418075
  • خبرنگار : 71523

باز هم وعده جدید برای فروش تعهدی

باز هم وعده جدید برای فروش تعهدی

درحالی که رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار وعده راه‌اندازی فروش تعهدی پیش از پایان بهمن‌ماه را داده، مدیریت نظارت بر بورس‌ها اعلام کرد که این ابزار جدید مالی اسفندماه راه اندازی خواهد شد.

محسن خدابخش در گفت‌وگو با ایسنا، از اجرای فروش تعهدی در اسفندماه خبر داد و اظهار کرد: تاریخ دقیق اجرای فروش تعهدی توسط شرکت بورس اطلاع رسانی خواهد شد اما قطعا از اسفندماه اجرایی خواهد شد. زیرساخت‌های آن و تست‌های بیزینسی و فنی انجام شده است و اسفند که راه‌اندازی شد افرادی که می‌خواهند در این زمینه سرمایه گذاری کنند حتما باید شرایط آن را لحاظ کنند.

وی ادامه داد: سرمایه‌گذاران باید دستورالعمل را دقیق مطالعه کنند. فرصتی که به آن‌ها داده می‌شود سهام را بخرند و جایگزین کنند، جزو نکاتی است که سرمایه‌گذاران می‌توانند با دید کافی و آگاهانه سرمایه‌گذاری کنند. فروش تعهدی می‌تواند ابزار خوبی برای سلایق مختلفی که در بازار وجود دارد باشد.

بر اساس این گزارش، زمزمه‌های راه‌اندازی اختیار معاملات و خرید و فروش استقراضی از سال ۱۳۹۵ به گوش می‌رسد و از آن زمان تاکنون نه تنها زمان راه‌اندازی آن از زبان مسئولان متغیر بوده، بلکه ماهیت آن نیز به چالش کشیده شده و در برهه‌ای از زمان مطرح شد که کمیته فقهی سازمان بورس فروش استقراضی را مشروع نمی‌داند و قرار است ابزاری با نام فروش تعهدی جایگزین فروش استقراضی شود؛ اتفاقی که اظهارات اخیر شاپور محمدی - رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار - بر آن صحه گذاشت و اعلام کرد فروش تعهدی به صورت رسمی جایگزین فروش استقراضی شده است. وی همچنین اعلام کرد که  فروش تعهدی تا آخر بهمن‌ماه راه‌اندازی خواهد شد.

فروش تعهدی چیست؟

فروش تعهدی منجر خواهد شد تا سرمایه‌گذاران در هر دو شرایط مثبت و منفی بتوانند در بازار سرمایه فعال باشند و کسب درآمد کنند. براین اساس، با به کارگیری این ابزار در بازار سرمایه، سرمایه گذاری که تصور می‌کند قیمت سهام یک شرکت بیش از اندازه رشد کرده یا در آینده احتمال کاهش قیمت آن سهم به دلایل بنیادین و یا تحلیل شخصی او وجود دارد می تواند یک استراتژی معاملاتی انتخاب کند؛ به طوریکه می تواند سهام را به وکالت از شخص دیگر (مالک سهام) بفروشد و هر زمان که خود یا مالک سهام اراده کرد مثل اوراق فروش رفته را برای مالک خریداری کند. البته شرایط و ضوابط وکالت باید بین طرفین مشخص و تعهدات هر طرف در قرارداد فروش تعهدی تعیین شده باشد. در نتیجه با افت قیمت سهم که بر اثر بررسی شرایط و تحلیل ارزش سهام با عملکرد یک شرکت صورت گرفته کسب منفعت می کنند.

کارشناسان چه می‌گویند؟

در این راستا کارشناسان بر این باورند که  هرچه به عنوان تنوع و ابزارسازی در بازارهای مالی و بازار سرمایه بکار گرفته شود، برای ایجاد زیرساخت‌های لازم برای ایجاد شادابی، کاهش ریسک و افزایش حجم نقدشوندگی بازار بسیار کمک کننده است و فروش تعهدی جزو تکمیل کننده‌ترین ابزارهایی است که باعث محدودیت نوسان قیمت می‌شود. این اتفاق نه با اعمال محدودیت نظارتی بلکه به صورت خود التزام برآوردی از یک گزینه‌ای به منظور پیشگیری از نوسان شدید چه در جهت افزایش و چه در جهت کاهش محسوب می‌شود.

آن‌ها با تاکید بر اینکه فروش تعهدی  بازه زمانی و گمانه زنی‌های کارشناسی در قالب قیمت در آینده را تا حدود زیادی تعیین می‌کند، می‌گویند می‌توان آن را مشابه اعتباری که در اختیر یک شخص قرار گرفته است بدانیم. فروش تعهدی به افزایش حجم نقدشوندگی و افزایش حجم معاملات کمک زیادی می‌کند و هرچه حجم بازار و ریسک بازار کثرت داشته باشد، ریسک نوسان قیمت و حتی ریسک سرمایه‌گذاری کاهش پیدا می‌کند که جزو رسالت و ذات بازار است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۱۱-۲۵ ۱۰:۳۲

در دراز مدت فروش تعهدی به ضرر سهامداران کلان هست. چون در این شیوه سهم یک شرکت رو به افول می رود. به نظر بنده اقبالی در بورس پیدا نخواهد کرد. رشد فزاینده بورس را می توان با انواع افزایش سرمایه تعدیل نمود. با افزایش سرمایه نقدینگی وارد شرکت شده و از خط تولید حمایت می شود.