• جمعه / ۲ اسفند ۱۳۹۸ / ۰۳:۲۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98120100413
  • خبرنگار : 30057

چالش‌هایی که شرکت‌های لیزری در کشور دارند

ساخت دستگاه جوشکاری برای صفحات نازک

ساخت دستگاه جوشکاری برای صفحات نازک

محققان یکی از شرکت‌های فناور موفق به ساخت دستگاه پرتابل جوشکاری لیزری شدند که قادر به جوشکاری بر روی صفحات نازک استیل است و به گفته آنها کاربرد این دستگاه موجب کاهش هزینه‌های تمام شده محصول نهایی خواهد شد.

سید محمدامین موحد ابطحی، مجری طرح در گفت‌وگو با ایسنا، تولید دستگاه‌های جوشکاری لیزری صنعتی را از زمینه‌های تحقیقاتی این شرکت فناور دانست و گفت: در حال حاضر انواع ماشین‌آلات لیزرهای فایبر را برای حکاکی و لیزرهای جوش طراحی و تولید می‌کنیم.

وی دستگاه جوش لیزر را از دستاوردهای این شرکت نام برد و یادآور شد: این دستگاه می‌تواند جایگزین بسیار مناسبی برای روش‌های جوش سنتی باشد؛ چرا که قادر به ایجاد جوش با دقت و با کیفیت بالا بر روی محصولات ساخته شده در صنایع مختلف است.

ابطحی با بیان اینکه دستگاه جوش لیزری ساخته شده در هر کارگاه کوچک و شرکت تولیدی قابل استفاده است، خاطر نشان کرد: این دستگاه قابل حمل است و به عنوان دستگاه جوش لیزر سیار با توان پایین می‌توان از آن برای جوش صفحات نازک در صنایعی چون خودروسازی و لوازم خانگی بهره‌برداری کرد.

به گفته وی، در هر صنایعی که استیل یک، دو و نیم میلی‌متر استفاده می‌شود، می‌توان از این دستگاه جوش لیزر استفاده کرد.

مجری طرح با بیان اینکه نوع لیزر استفاده شده از نوع لیزرهای فایبر است و خاطر نشان کرد: نور لیزر از طریق فیبر نوری بر روی گان (هد جوشکاری) منتقل می‌شود و از آنجایی که هد جوشکاری توسط اپراتور و با دست کنترل می‌شود، هر اپراتوری با آموزش‌های ابتدایی می‌تواند از این دستگاه استفاده کند.

وی از تولید نمونه تجاری‌سازی این دستگاه خبر داد و گفت: این دستگاه به گونه‌ای طراحی شده که می‌تواند سرعت جوش را تا ۱۰ برابر افزایش و هزینه‌های پرداخت‌کاری و پولیش کاری آن را کاهش دهد و این امر باعث می‌شود که قیمت تمام شده محصول نهایی کاهش یابد.

ابطحی در خصوص دلایل تبدیل نشدن این شرکت به شرکت‌ دانش‌بنیان، ادامه داد: انتظار مسؤولان از شرکت‌هایی مانند ما این است که سورس لیزر را بسازیم، در حالی که ساخت لیزر نیاز به سرمایه‌گذاری بسیاری زیادی دارد. از سوی دیگر نمونه لیزر تولیدی در کشور از لحاظ قیمتی قابل رقابت با نمونه‌های وارداتی نیست و بسیار بالاتر است و اگر بخواهیم از نمونه‌های ساخته شده در کشور استفاده کنیم، قیمت محصول ما رقابتی در بازار نیست؛ از این رو مجبور هستیم از محصولات با قیمت رقابتی استفاده کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha