• چهارشنبه / ۷ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۱:۴۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 98120705580
  • خبرنگار : 71589

ابداع کاغذی که بدون سیم به اینترنت متصل می‌شود

ابداع کاغذی که بدون سیم به اینترنت متصل می‌شود

دانشمندان ژاپنی موفق به ساخت یک کاغذ قابل تجزیه زیست تخریب‌پذیر با قابلیت اتصال به اینترنت شده‌اند که می‌تواند به شکل بی‌سیم و بدون به جا گذاشتن هیچ پسماند سمی، نسبت به جمع آوری داده‌ها در مورد سطح رطوبت خاک اقدام کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، محققان در ژاپن نوع جدیدی از کاغذ زیست تخریب‌پذیر و متصل به اینترنت ایجاد کرده‌اند که ضخامت آن فقط یک میلی‌متر است. این گروه معتقد است این کاغذ موسوم به "نانوکاغذ" می‌تواند شیوه جمع آوری گسترده داده‌ها در طبیعت را تغییر دهد.

محققان دانشگاه "اوزاکا" یک افزونه جدید به اینترنت اشیا اضافه کرده‌اند که یک ورق نازک از کاغذ زیست تخریب‌پذیر مجهز به حسگر میزان رطوبت و قابلیت اتصال به اینترنت است که به آن اجازه می‌دهد بدون اتصال سیمی به رصد مزارع و جنگل‌ها بپردازد.

این پروژه در انستیتوی تحقیقات علمی و صنعتی دانشگاه اوزاکا(ISIR) توسط گروهی از دانشمندان به سرپرستی دکتر "تاکاکی کاسوگا" انجام شده است.

این نانوکاغذ فقط یک میلی‌متر ضخامت دارد و دارای یک سطح صاف شبیه به پلاستیک است.

این نانوکاغذ به گونه‌ای طراحی شده که قابل تجزیه و زیست تخریب‌پذیر باشد و کمترین تأثیر را بر محیط زیست داشته باشد. همچنین نیازی به تعمیر و نگهداری که پرهزینه است، ندارد.

این نانوکاغذ در آزمایشات، پس از ۴۰ روز حدود ۹۵ درصد تجزیه شد. ضمن اینکه قطعات فلزی آن در یک پوشش غیرسمی پوشانده شده است.

محققان یک نم‌سنج یا رطوبت سنج کوچک را درون این نانوکاغذ تعبیه کرده‌اند که به آن اجازه می‌دهد در هر جایی که قرار داشته باشد، رطوبت و میزان بخار آب در هوا یا خاک را بسنجد.

این کاغذ با استفاده از نم‌سنج می‌تواند گزارش‌های سطح رطوبت را برای مطالعات علمی ارائه دهد یا به کشاورزان کمک کند تا ببینند که کدام قسمت‌ها نیاز به آبیاری دارند.

این نم‌سنج، داده‌ها را به یک حسگر کوچک بی‌سیم ارسال می‌کند که می‌تواند داده‌ها را به صورت آنلاین و لحظه‌ای به دستگاه‌های دیگر منتقل کند.

اندازه کوچک و وزن سبک این کاغذ این اطمینان را در محققان ایجاد می‌کند که می‌تواند آزادانه در هر جایی که نیاز باشد داده‌ها را جمع آوری کند.

این گروه در آزمایش‌های اولیه موفق بوده است و قصد دارد نسخه‌های جدیدی را تولید کند که به آن امکان می‌دهد انواع دیگر قرائت‌ها را انجام دهد. به عنوان مثال یک ایده شامل یک ردیاب گاز است که بتواند از دهانه آتشفشان‌ها یا دیگر موارد خطرناک که دسترسی به آنها خطرناک یا دشوار است، اطلاعات جمع‌آوری کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha