• یکشنبه / ۱۷ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۲:۳۳
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 99011708647
  • خبرنگار : 71600

ضرر کرونا به اقتصادهای عربستان و امارات

ضرر کرونا به اقتصادهای عربستان و امارات

تحلیل گران بانک میتسوبیشی از قطعی بودن پیامدهای ناشی از ویروس کرونا بر روی اقتصادهای عربی منطقه خبر دادند.

به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، تحلیل گران بانک میتسوبیشی با قطعی دانستن پیامدهای ویروس کرونا بر روی اقتصاد کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس نوشتند که این پیامدها بزرگ تر از چیزی خواهند بود که پیشتر تصور می شد.  

احسان خمان، مدیر مرکز مطالعات و استراتژی این بانک گفت: مدل سنجی های ما نشان می دهند که متوسط رشد اقتصادی شش کشور عضو شورای همکاری (عربستان، امارات، قطر، کویت، بحرین و عمان) در سال ۲۰۲۰ معادل ۲.۱ درصد خواهد بود که این رقم ۰.۷ درصد کمتر از رقم پیش بینی شده قبل از زمان آغاز بحران کرونا بوده است. در سناریو بدبینانه این رقم حتی می تواند تا ۱.۷ درصد نیز کاهش یابد.

با توجه به وابستگی بالای اقتصاد این کشورها به درآمدهای ناشی از صادرات نفت، گاز و فرآورده های نفتی، کاهش شدید قیمت نفت در روزهای اخیر می تواند فشار مضاعفی به این کشورها وارد کند. روند گسترش شیوع کرونا در این کشورها کماکان ادامه دارد و این مساله باعث تعطیلی کسب و کارها و پروازهای بین المللی نیز شده است. انتظار می رود عربستان به دلیل تعطیلی موقت حج از حدود ۱۳ میلیارد دلار درآمد محروم شود.  

هم چنین یکی دیگر از دلایل کاهش رشد اقتصادی این کشورها، تعطیلی موقت بخش بزرگی از اقتصاد چین است. این کشور در حال حاضر بزرگ ترین وارد کننده نفت از عربستان است و گردشگران چینی نیز سال گذشته بیشترین شمار ورود به امارات را داشته اند به گونه ای که شمار گردشگران چینی بازدیدکننده از امارات سال قبل از یک میلیون نفر گذشت. روند کنونی می تواند تجارت کشورهای عربی را با چین دچار اخلالی جدی کند.  

این بانک رشد اقتصادی امسال عربستان را ۱.۴ درصد ( ۰.۸ درصد کاهش در مقایسه با گزارش قبلی)، امارات را ۱.۶ درصد( ۰.۹ درصد کاهش در مقایسه با گزارش قبلی)، قطر را ۲.۴ درصد ( ۰.۴ درصد کاهش در مقایسه با گزارش قبلی)، عمان را ۲.۱ درصد ( ۱.۶ درصد کاهش در مقایسه با گزارش قبلی)، کویت را ۲.۳ درصد ( ۰.۸ درصد کاهش در مقایسه با گزارش قبلی) و بحرین را ۱.۹ درصد ( ۰.۲ درصد کاهش در مقایسه با گزارش قبلی) پیش بینی کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha