• شنبه / ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۳:۴۰
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 99012312781
  • خبرنگار : 71505

خرید دستگاه بی‌خطرسازی زباله‌های بیمارستانی/ ممنوعیت تفکیک پسماند تا اطلاع ثانوی

خرید دستگاه بی‌خطرسازی زباله‌های بیمارستانی/ ممنوعیت تفکیک پسماند تا اطلاع ثانوی

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران روند ادامه اجرای طرح کاپ و همچنین خریداری دستگاه بی خطرسازی زباله‌های بیمارستانی از کشور چین را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، علیپور در نشست خبری ویدئو کنفرانسی امروز شنبه و در تشریح آخرین اقدامات سازمان مدیریت پسماند در مقابله با کروناویروس گفت: بحث حفاظت کارگران بر اساس پروتکل‌های بهداشتی به طور دقیق پیگیری می‌شود و مواردی همچون تهیه دستکش و ماسک و در اختیار گذاشتن این ملزومات بهداشتی برای کارگران ادامه دارد. کار ما در حوزه مدیریت پسماند به شکل شبانه روزی در سطح شهر، ایستگاه‌های میانی و آرادکوه به ویژه در بخش پسماندهای پزشکی حتی لحظه‌ای متوقف نمی‌شود که در راستای تحقق این امر مهم باید قدردان همه این کارگران و پاکبان‌ها باشند.

وی افزود: با توجه به شیوع کروناویروس تغییر سیستمی در مدیریت پسماند اتفاق افتاد به شکلی که از ۴۸۰۰ تن زباله دریافتی روزانه که ۲۳۰۰ تن آن به کمپوس تبدیل می‌شد و حدود ۲۴۰۰ تن نیز دفن زباله داشتیم، در حال حاضر به شرایطی رسیدیم که در طول شبانه روز بیش از ۷۰۰۰ تن زباله از سطح شهر جمع‌آوری و از طریق ایستگاه‌ها به مجموعه آرادکوده منتقل می‌شوند و در آنجا دفن می‌شوند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران ادامه داد: در حال حاضر به هیچ عنوان بحث تفکیک نداریم و همه زباله جمع‌آوری شده دفن می‌شود. بحث ضدعفونی روزانه نیز با ۶۰۰ اکیپ در ایستگاه‌های میانی و مجموعه آرادکوه به صورت روزانه انجام می‌شود.

علیپور در خصوص پسماندهای پزشکی جمع‌آوری شده از سطح شهر تهران نیز گفت: در بهمن ماه جمع‌آوری این پسماند روزانه در حدود ۷۰ تن بود اما در حال حاضر به بیش از ۱۱۰ تن رسیده است. کار پرریسکی که توسط کارگران پسماند انجام می‌شود.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهر تهران در خصوص رهاسازی زباله‌های بیمارستانی در سطح شهر تهران نیز گفت: تا کنون گزارشی از رهاسازی پسماندهای پزشکی نداشته‌ایم. در این حوزه اداره کل سلامت نظارت دقیقی دارد اما از سوی آنها نیز گزارشی در این رابطه نداشته‌ایم. اگر چنین اتفاقی در سطح شهر مشاهده شود قطعا از طریق دستگاه‌های ذیربط پیگیری خواهیم کرد.

علیپور در خصوص دستگاه زباله سوزی که قرار است از کشور چین برای زباله‌های بیمارستانی تهیه شود نیز گفت: مذاکراتی از طریق سفیر چین در این خصوص انجام شده تا دستگاهی با روش مایکرویو که پسماندهای پزشکی را بی خطرسازی می‌کند تهیه شود. در حال حاضر در تهران بیمارستان‌ها بی خطرسازی زباله‌های خود را انجام می‌دهند اما با توجه به حساسیتی که در این حوزه وجود دارد احساس کردیم این دستگاه می‌تواند زباله‌های بیمارستانی را به طور کامل بی خطرسازی کند و ظرفیت آن روزانه بی خطرسازی ۱۰ تن زباله بیمارستانی است، لذا در جلساتی شرایط خود را توضیح دادیم و الزامات وجود این دستگاه را مطلع شدیم، نهایتا قطعی شد که این دستگاه با تمامی تجهیزات جانبی در اختیار شهرداری تهران قرار گیرد و بی خطرسازی پسماندهای بیمارستانی از این طریق انجام شود.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند در بخش دیگری از صحبت‌های خود در خصوص موضوع تفکیک زباله گفت: با شیوع کرونا پیشنهاد ممنوعیت تفکیک پسماند را در کشور برای اولین بار مطرح کردیم و تمامی خطوط تفکیک را تعطیل کردیم. قطعا برنامه ریزی خواهیم کرد تا فرآیند مناسب تفکیک در تهران فراهم شود. به شکلی که دریافت پسماند از درب منازل با پروتکل‌های بهداشتی محقق شود و تا آن زمان قطعا تفکیک در تهران انجام نخواهد شد.

وی افزود: در حال حاضر با شرایط موجود و همچنین بارش‌های اخیر، وزن پسماندها سنگین شده و کار ما چندین برابر، با این حال در تلاشیم با همکاری مناطق بتوانیم سیستم تفکیک را اصلاح کنیم تا در ابتدای اردیبهشت ماه کار تفکیک بار دیگر از سر گرفته شود. در راستای ممنوعیت تفکیک، ۱۵ اکیپ با خودروهای مختلف که کار تفکیک از مخازن را انجام می‌دادند توقیف شدند.

علیپور در پاسخ به سوالی در خصوص ظرفیت مجموعه آرادکوه برای دفن پسماند گفت: فعلا فضا برای دفن پسماند در این مجموعه وجود دارد اما آرادکوه ظرفیت مشخصی دارد که تا پیش از شیوع کرونا در تلاش بودیم در قالب طرح کاپ دفن را به حداقل برسانیم و در مقابل ظرفیت تولید کمپوس را بالا ببریم. بر اساس برنامه ریزی‌ها مقرر بود در سال ۹۹ دفن زباله در این مجموعه را به زیر ۱۰۰۰ تن برسانیم و به کمک اصلاح سیستم دفن و تفکیک کمک بیشتری به حفظ محیط زیست داشته باشیم اما با شیوع کرونا در حال حاضر روزانه کار سنگین جمع‌آوری ۷۰۰۰ تن زباله و دفن آن در آرادکوه انجام می‌شود.

وی در خصوص احتمال وجود پسماندهای بیمارستانی ناشی از درمان و قرنطینه افراد مبتلا به کرونا در خانه‌ها گفت: ما از ابتدا با ممنوعیت تفکیک و دفن تمامی زباله‌ها کار فراتری را انجام دادیم و در این حوزه ریسک نکردیم. جمع‌آوری زبالههای ویژه از درب منازل خیلی توصیه نمی‌شود اما اگر بحث تفکیک از مبدأ از ابتدای اردیبهشت ماه آغاز شود برای این حوزه چند راهکار در نظر گرفته‌ایم، یکی اینکه کیسه‌های جداگانه‌ای در اختیار شهروندان قرار گیرد تا این زباله‌ها جداگانه جمع‌آوری شوند که البته کار بسیار سختی است.

وی ادامه داد: پیشنهاد دیگر مخازن خاص با رنگی خاص بود تا به صورت جداگانه این نوع از زباله‌ها به همراه پسماندهای بیمارستانی و ویژه جمع‌آوری و دفن شود.

علیپور در خصوص افراد مبتلا به کووید۱۹ در مجموعه کارگران مدیریت پسماند گفت:‌ تا به حال در میان حدود ۱۵ هزار فردی که در حوزه خدمات شهری فعالیت دارند موردی از ابتلا به این بیماری مشاهده نشده اما این باعث نخواهد شد که ما سخت گیری نسبت به مراکز بهداشتی نداشته باشیم. در این حوزه نظارت دقیق اعمال می‌شود و از سوی دیگر بحث غربالگری نیز با همکاری شرکت شهر سالم پیش می‌رود.

وی در خصوص برخورد سازمان مدیریت پسماند با افرادی که به صورت غیرمجاز دست به تفکیک زباله در سطح شهر می‌زنند نیز اظهار کرد: ما ضابط قضایی نیستیم، لذا نمی‌توانیم برخوردی با این افراد داشته باشیم ولی با توجه به شیوع کرونا ویروس از دادستانی حکم گرفتیم و با هماهنگی نیروی انتظامی نسبت به برخورد با این افراد اقدام کردیم. همچنین گشت‌های شبانه گذاشتیم تا با این مسئله برخورد کنیم. به طور کلی اختلاف رقم دفن ما در حال حاضر نشان می‌دهد فرآیند تفکیک در شهر تهران متوقف شده است.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود در خصوص محدوده‌های مسکونی اطراف آرادکوه گفت: ما در حال حاضر از شرایط بحران صحبت می‌کنیم، ۵۰ سال است که آرادکوه در این محل قرار گرفته و توسعه در بخش‌های اطراف این مجموعه بعدا اتفاق افتاده، باید در این توسعه‌ها فاصله با آرادکوه رعایت می‌شد.

علیپور در خصوص ادامه روند اجرای طرح کاپ گفت: سال گذشته زیرساخت‌های اجرای این طرح فراهم شد و اساس آن نیز مخزن‌گذاری در داخل ساختمان‌ها بود. برنامه و بودجه خود را نیز بر همین اساس طراحی کردیم که با شیوع کرونا این طرح با مشکل مواجه شد اما تلاش‌های ما در راستای اجرای آن متوقف نشده، امیدواریم از ظرفیتی که در بحث کرونا و همکاری مردم ایجاد شده بتوانیم استفاده کنیم تا تفکیک اصولی از مبداء را انجام دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha