• چهارشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۷:۴۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 99021712733
  • خبرنگار : 30057

مدیرکل دفتر برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم عنوان کرد

توانمندی پارک‌های فناوری در حل مسائل زیست محیطی

توانمندی پارک‌های فناوری در حل مسائل زیست محیطی

مدیرکل دفتر برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از فروش سالانه شرکت‌های مستقر در پارک‌های علم و فناوری به میزان ۱۳۲۳۴ میلیارد تومان خبر داد و گفت: اعتبارات عمومی تخصیص داده شده به پارک‌ها در سال گذشته حدود ۲۸۰ میلیارد تومان است.

به گزارش ایسنا، دکتر مهدی کشمیری در نشست مجازی روسای پارک‌های علم و فناوری کشور با اشاره به تعداد پارک‌های علم و فناوری کشور گفت: در مجموع ۴۳ پارک علم و فناوری در کشور فعالیت می‌کنند که ۳۵ پارک وابسته به وزارت علوم، ۳ پارک وابسته به جهاد دانشگاهی، یک پارک وابسته به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یک پارک وابسته به وزارت ICT ، یک پارک وابسته به دانشگاه علوم پزشکی، یک پارک وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی و یک پارک علم و فناوری خصوصی هستند.

وی با بیان اینکه از ۳۵ پارک وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ۲۸ پارک منطقه‌ای و ۷ پارک دانشگاهی شامل دانشگاه‌های تهران، شریف، تربیت مدرس، شهید بهشتی، سمنان، تحصیلات تکمیلی زنجان و تحصیلات تکمیلی کرمان هستند، ادامه داد: فروش سالانه شرکت‌های مستقر در پارک‌های علم و فناوری ۱۳۲۳۴ میلیارد تومان، تعداد شرکت‌های فناوری مستقر ۹۲۱۳، تعداد شرکت‌های دانش بنیان مستقر ۱۶۸۲ و میزان صادرات شرکت‌های مستقر ۹۹ میلیون دلار و اعتبارات عمومی تخصیص داده شده به پارک‌ها در سال گذشته حدود ۲۸۰ میلیارد تومان است.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم درخصوص عملکرد پارک‌های علم و فناوری در مقابله با چالش کرونا گفت: بیشتر از ۴۵۰ شرکت در حوزه کرونا فعالیت کردند که بیش از یک میلیون ماسک در روز تولید شد و بیش از یک میلیون و نیم لیتر مواد ضد عفونی کننده در روز تولید شد و بیشتر از ۱۵۰ شرکت هم در حوزه تجهیزات مانند تولید دستگاه ونتیلاتور، لباس‌های حفاظتی، دماسنج غیر تماسی و کیت های تشخیص فعالیت کردند.

دکتر مسعود برومند معاون پژوهشی وزارت علوم نیز در این نشست با بیان اینکه بحث محیط زیست برای ما بسیار مهم است، از کلیه پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش بنیان و مراکز تحقیقاتی خواست که با تمام توان خود در کمک به حل مسائل محیط زیست کوشا باشند و استان‌هایی که مشکلات حاد زیست محیطی دارند از طرح‌های کوتاه مدت کار را شروع کنند و جلو ببرند.

وی اظهار کرد: مطمئن هستیم استان‌ها نقش کلیدی در استانداردهای زیست محیطی دارند و از سازمان محیط زیست هم درخواست می‌کنیم هرگاه نیاز به جلسات فوری با پارک‌های علم و فناوری داشتند از ما بخواهند تا زمینه این جلسات را فراهم کنیم؛ ضمن اینکه اعتقاد داریم ارتباط روسای پارک‌های علم و فناوری با نماینده‌های سازمان محیط زیست در استان‌ها بسیار حائز اهمیت است.

در ادامه این نشست دکتر تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت از محیط زیست نیز با توجه به اصل ۵۰ قانون اساسی در خصوص وظیفه آحاد جامعه در حفاظت از محیط زیست گفت: در جمهوری اسلامی ایران حفاظت از محیط زیست وظیفه عمومی تلقی می شود از این رو فعالیت‌های اقتصادی که با آلودگی محیط زیست در ارتباط باشد ممنوع است.

وی با تاکید بر اینکه چالش‌هایی مانند تخریب محیط زیست، گرم شدن زمین، تولید انبوه پساب و پسماند، کمبود منابع آبی پایدار، تغییرات آب و هوایی نیازمند توسعه پایدار و علم و نوآوری است، افزود: در کشور ما شرکت‌های دانش‌بنیان پیشرفت زیادی داشته و توانسته‌اند در حل بسیاری از مشکلات کشور موثر باشند و در واقع پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش بنیان ظرفیت‌های ارزشمندی به شمار می‌آیند.

معاون سازمان محیط زیست در خصوص زمینه های همکاری پارک های علم و فناوری و سازمان محیط زیست کشور گفت: ورود کسب و کارهای دانش بنیان به حوزه انرژی و محیط زیست، رونق بازار انرژی و محیط زیست با ورود این شرکت‌ها، ارتقا فرهنگ نوآوری و افزایش توان رقابت در زمینه محیط زیست و اختصاص فضاهای کاری و تاسیسات مناسب در زمینه محیط زیست از زمینه‌های همکاری این سازمان با پارک‌های علم و فناوری به شمار می‌رود.

وی در خصوص دستورالعمل اجرایی رفع آلایندگی گفت: سازمان محیط زیست همه ساله نسبت به شناسایی واحدهای آلاینده اقدام و آنها را به سازمان امور مالیاتی کشور معرفی و بر اساس ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده این واحدها مکلف به پرداخت ۳۵ درصد از عوارض آلایندگی به سازمان حفاظت محیط زیست هستند و جهت کاهش اثر مخرب پسماندها از محل فروش کالاهایی که مصرف آنها منجر به تولید پسماند مخرب می‌شود نیز مبالغی در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست قرار می‌گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha