• یکشنبه / ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۰۹:۰۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99022819683
  • خبرنگار : 71589

ابداع سیستم تعریق برای خنک کردن صفحات خورشیدی

ابداع سیستم تعریق برای خنک کردن صفحات خورشیدی

محققان دانشگاه "مریلند" با ابداع یک سیستم جدید موفق شده‌اند کاری کنند تا پنل‌های خورشیدی تحت نور آفتاب، عرق کنند تا بدین وسیله مانند فرآیندی که در بدن انسان رخ می‌دهد، خنک شوند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، اگر فرآیند تعریق روی انسان کار می‌کند، چرا برای صفحات خورشیدی به کار گرفته نشود؟ محققان دانشگاه "مریلند" طرحی هوشمندانه برای عرق کردن صفحات خورشیدی ابداع کرده‌اند تا بتوانند آنها را خنک کنند و بازدهی آنها را افزایش دهند.

"لیانگبینگ هو" دانشمند مواد در دانشگاه مریلند گفت: این یک راه ساده، ظریف و مؤثر برای افزایش فوری بهره وری صفحات خورشیدی است.

اما این سیستم چگونه کار می‌کند؟ مطالعات قبلی نشان داده‌اند که خنک کردن پنل‌های خورشیدی با آب می‌تواند بازده آنها را بالا ببرد، اما این کار به آب فراوانی احتیاج دارد که در مناطق خشک و در کشورهای در حال توسعه در دسترس نیست.

به همین دلیل است که محققان دستگاه "جمع آورنده آب جو" را اختراع کرده‌اند. این دستگاه می‌تواند بخار آب را از هوا بکشد و آن را به شکل آب مایع، متراکم کند.

در این میان، ژلی وجود دارد که بخار آب را در شب جذب می‌کند و با افزایش گرما در روز آن را آزاد می‌کند. همچنین اگر پنل خورشیدی با پلاستیک پوشانده شود، بخار آزاد شده مجدداً به شکل آب مایع متراکم می‌شود و درون یک ظرف جمع می‌شود.

محققان تصمیم گرفتند از این آب جمع آوری شده به عنوان خنک کننده برای پنل‌های خورشیدی استفاده کنند. آنها برای رسیدن به این هدف، ورقه‌ای از ژل را بر روی قسمت زیرین یک صفحه خورشیدی سیلیکونی استاندارد تعبیه کردند، به این امید که در طول روز، این ژل از گرمای پنل خورشیدی برای تبخیر آب جمع آوری شده در شب قبل استفاده کند.

بدین ترتیب، همانطور که عرق در بدن انسان تولید می‌شود، بخار آب نیز از طریق ژل آزاد می‌شود.

محققان می‌توانند مقدار ژل مورد نیاز را با رطوبت محیط تطبیق دهند و کاری کنند تا این سیستم حتی در خشک‌ترین شرایط نیز کار کند.

در نهایت مشاهده شد که با به کارگیری این سیستم تعریق، دمای پنل‌های خورشیدی تا ۱۰ درجه سانتیگراد کاهش می‌یابد و میزان تولید برق آنها نیز به طور متوسط ​​۱۵ تا ۱۹ درصد افزایش می‌یابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha