• چهارشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۴:۳۱
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 99023122824
  • منبع : سفارتخانه‌های ایران در خارج کشور

بیانیه سفارت ایران در کویت

بیاییم دین خود را با تأکید بر وحدت برای آزادی بیت المقدس در روز قدس ادا کنیم

بیاییم دین خود را با تأکید بر وحدت برای آزادی بیت المقدس در روز قدس ادا کنیم

سفارت جمهوری اسلامی ایران در کویت در بیانیه‌ای به مناسبت روز جهانی قدس تاکید کرد: روز قدس و گرامی داشت آن به معنای استمرار بیداری امت اسلامی و تجدید میثاق با مردم مظلوم فلسطین است. بیاییم دین خود را با تأکید بر وحدت برای آزادی بیت المقدس در روز قدس ادا کنیم.

در بیانیه سفارت جمهوری اسلامی ایران در کویت به مناسبت روز جهانی قدس آمده است:

 بسم الله الرحمن الرحیم
«سبحان الذی اسری بعبده لیلاٌ من المسجد الحرام الی المسجد الاقصی الذی بارکنا حوله»
 

باردیگر آخرین جمعه ماه مبارک رمضان فرا می رسد و امت اسلامی را به یاد روز جهانی قدس می اندازد، روزی که امام خمینی (ره) آن را سرآغازی برای آزادسازی نخستین قبله و سومین حرم شریف مسلمانان و ریشه کن کردن غده سرطانی که استکبار جهانی در قلب امت اسلامی ایجاد کرده است معرفی نمود.  
از فرصت استفاده کرده و بر این نکته تأکید می کنیم که فلسطین هم چنان مسئله اصلی جهان اسلام است و روز قدس نیز متعلق به امت اسلامی است و با هدف تجدید پیمان وحدت بین دولت ها و ملت های مسلمان برای مقابله با غاصبان بیت المقدس ایجاد گردید. آنچه برای ما مسلم است این که مردم منطقه و تمام آزادگان جهان نسبت به سه نکته تردید ندارند و متفق القول هستند :اوّل اهمیّت جایگاه فلسطین و ماهیّت بیت المقدس به ویژه مسجد الاقصی نزد پیروان دین اسلام به عنوان اولین قبله و سومّین حرم شریف ؛ و دوّم ماهیّت وجودی رژیم صهیونیستی غاصب به عنوان یک رژیم نژاد پرست آپارتاید ، توسعه طلب و کودک کش که هدف اولیه و روشن این رژیم نابودی فلسطین و فلسطینیان است. و سوّم تثبیت و اجرای طرح منطقه ای با هدف تفرقه افکنی بین امت اسلامی و تضعیف کشورهای عربی و اسلامی است تا هم چنان این دولت های ضعیف، نیازمند و وابسته به قدرت های بزرگ باقی بمانند و اندیشه ی بازگرداندن سرزمین های فلسطینی را از دستور کار خود خارج کنند.
حال که چنین است و همه امّت اسلامی از منتهی الیه غرب تا شرق جهان بر این سه ماهیّت اشاره شده اتفاق نظر دارند آیا کفایت نمی کند که همه به وحدت و یکپارچگی و یکدلی برای رهایی از اشغال و اشغالگری بیندیشیم؟
و امّا روز قدس امسال در مقایسه با روزهای قدس گذشته با یک سری رخدادها و پدیده ای جدید مواجه است که اهمیّت و توجّه به ان را دو چندان می کند و مسئولیّت دوستداران فلسطین را در مواجهه با این پدیده های جدید چند برابر می کند، اوّلین طرح معامله قرن ویکجانبه گرایی ایالات متحده امریکا است.
روی کارآمدن ترامپ و همسویی مطلق او با سران رژیم اشغالگر قدس نقطه  عطفی در قضیه فلسطین به شمار می رود که می توان گفت که اصلی ترین تهدید را متوجّه آینده سرزمین فلسطین کرده است.
رئیس جمهور آمریکا با زیر پا گذاشتن تمام تعهدات بین المللی پیرامون قضیه فلسطین، سلسله اقداماتی را همچون شناسایی بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم اسرائیل ، انتقال سفارت خود به بیت المقدس، ردّ راه حل دو دولت ، قطع کمک رسانی به آژانس آوارگان فلسطینی (آنروا) ، بستن دفتر سازمان آزادیبخش فلسطین در واشنگتن، به رسمیّت شناختن الحاق بلندی های جولان سوریه به اسرائیل و در نهایت و مهم تر از همه « طرح معامله قرن» به معرض اجرا گذاشته که همه ی آن ها تهدیدات بنیادین و جدی علیه آینده فلسطین و مردم مظلوم آن است. طرح به اصطلاح «صلح برای رفاه» ترامپ موسوم به معامله قرن نه تنها با اصول مبنایی حقوق بین الملل و قطعنامه های بین المللی از جمله 243، 338، 2334 در تعارض است ، بلکه از نظر محتوا نیز تحقیرانه و اهانت آمیز حتی ناقض حقوق حداقلی فلسطینیان است.
این اقدامات رئیس جمهور آمریکا علاوه بر وتوی بسیاری از قطعنامه های حمایت از مردم فلسطین در سازمان ملل و نیز حمایت 3/8 میلیارد دلاری کمک نظامی سالانه به رژیم اسرائیل موجب شده که اکثر دولت ها و ملت های جهان نسبت به حسن نیت آمریکا برای حل و فصل عادلانه قضیه فلسطین شکّ و تردید داشته باشند. براین اساس رژیم صهیونیستی نیز از چنین فرصتی  منتهای سوءاستفاده را نموده با اعمال شیوه های خشن تر و تخریب وآواره کردن بیشتر ساکنان عرب مناطق اشغالی وضعیت جدیدی را برای اشغال بیشتری از سرزمین های فلسطین فراهم آورد.
در چنین فضایی جا دارد از موضع اصولی دولت کویت، مقامات ومجلس الامه که در کنار فلسطین ایستاده و در رویدادهای مرتبط با فلسطین شجاعانه از حقوق این مردم دفاع می کنند تشکر کنیم ، هوشیاری و همدلی بیشتر کشورهای عربی و اسلامی در مواجهه با اقدامات یکجانبه گرانه رئیس جمهور آمریکا امری فوق العاده و ضروری است، متأسفانه شاهد رخداد دیگری تحت عنوان عادی سازی پنهان و مشکوک توسط برخی دولت ها با رژیم اسرائیل هستیم. در شرایطی که فلسطینی ها کرانه و غزه چه دولت خودگردان و چه نیروهای مقاومت به صورت محکم در مقابل ظلم و زور و اقدامات یکجانبه آمریکا ایستاده اند، ظاهراٌ ستون پنجم در صف برخی رهبران کشورهای منطقه فعال است.
مردم فلسطین علی رغم انبوهی از مشکلات و مصیبت ها تصمیم خود را بر ایستادگی تا احقاق حقوق کامل خود گرفته اند.
روز قدس و گرامی داشت آن ولو در شرایط ناشی از ویروس کرونا به معنای استمرار بیداری امت اسلامی و تجدید میثاق با مردم مظلوم فلسطین است. بیاییم دین خود را با تأکید بر وحدت برای آزادی بیت المقدس در روز قدس ادا کنیم .

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha