• پنجشنبه / ۲۹ خرداد ۱۳۹۹ / ۰۲:۲۶
  • دسته‌بندی: ایکسنا
  • کد خبر: 99032918371
  • خبرنگار : 71534

با «بهشت مفسدان اقتصادی ایران» آشنا شوید + تصاویر

با «بهشت مفسدان اقتصادی ایران» آشنا شوید + تصاویر

در روزهای اخیر که دادگاه پر سروصدای اکبر طبری - از مدیران سابق قوه قضاییه - در حال برگزاری است، مسائل متعددی از سوی نماینده‌ی دادستان مطرح شده که توجه عموم را به این پرونده‌ی جنجالی جلب کرده است. از جمله‌ی این موارد موضوع فرار متهمان و مفسدان اقتصادی به چزیره‌ای به نام «سنت کیتس» بود که در آخرین جلسه‌ی دادگاه طبری مطرح شد.

به گزارش ایسنا، قهرمانی نماینده دادستان در این جلسه با اشاره به خروج چند تن از متهمان این پرونده از کشور، به مسئله‌ی خروج از کشور و اخذ تابعیت مضاعف توسط مفسدان اشاره کرد؛ تاکتیکی که با اتکا به قوانین شهروندی کشور مقصد، حاشیه‌ای امن برای مفسدان و متهمان فراری ایجاد می‌کند.

اما این جزیره‌ای که نماینده‌ی دادستان به آن اشاره کرد و آن را مقصد بسیاری از مفسدان و متهمان فراری دانست، کجاست؟ جزیره‌ای زیبا در دریای کارائیب که شماری از «میراث جهانی یونسکو» و اقامتگاه‌های مجلل را در سواحل آفتابی خود جای داده؛ «فدراسیون سنت کیتس و نِویس» اینها و بیشتر از اینهاست.

«سنت کیتس» از اوایل قرن هفدهم (۱۶۲۳) مستعمره‌ی بریتانیا بود و نام این جزیره هم که تا چند سال پیش «سنت کریستوفر» بود، برگرفته از نام کریستف کلمب، «کاشف آمریکا» است. نهایتاً در سال ۱۹۸۳ بود که این جزیره و جزیره «نِویس» از استعمار بریتانیا رها و تبدیل به کشوری مستقل شدند.

با این حال این کشور همچنان زیرمجموعه‌ای از «کشورهای مشترک‌المنافع» قلمداد می‌شود؛ یعنی مجموعه‌ای از ۵۳ کشور که غیر از دو مورد همگی قبلاً مستعمره‌ی بریتانیا بوده‌اند و به این اعتبار نظام حکمرانی این کشور هم پادشاهی است که ملکه‌ی انگلیس در رأس آن قرار دارد و زبان رسمی آن هم انگلیسی و واحد پولش «دلار کارائیب» است.

مساحت کل این کشور تقریباً یک‌دهم مساحت شهرستان ورامین است و جمعیت حدود ۵۲ هزار نفری آن تقریباً برابر با جمعیت شهرستان دماوند در استان تهران است. از این تعداد ۴۶ هزار نفرشان در جزیره‌ی سنت کیتس اقامت دارند و پایتخت کشور نیز شهری به نام «باستر» در همین جزیره‌ است.

این کشور در محدوده‌ی آمریکای مرکزی قرار دارد که از ساحل غربی به دریای کارائیب و از ساحل شرقی به اقیانوس اطلس منتهی می‌شود و آن را تبدیل به مکانی دنج با آب و هوایی استوایی می‌کند. اگر فرد ثروتمندی باشید که برای یافتن ذره‌ای آرامش حاضر است تا آن سوی اقیانوس اطلس برود، پیشنهاد ما جزیره‌ی زیبای سنت کیتس است! حداقل حسنش این است که احتمال دارد چند ایرانی پولدار آنجا پیدا کنید و کمتر احساس غربت کنید.

اقتصاد سنت کیتس و نویس بر پایه‌ی گردشگری و ارائه‌ی خدمات مالی بنا شده است

اما واضح است که افرادی که به گفته‌ی نماینده‌ی دادستان پس از فساد اقتصادی «از کشور فرار می‌کنند» و در سواحل این جزیره لنگر می‌اندازند، برای خوردن موهیتو زیر آفتاب ساحلی و قایق‌سواری نرفته‌اند.

کوچک‌ترین کشور حوزه‌ی دریای کارائیب پیش‌تر درآمد اصلی خود را از راه تجارت شکر به دست می‌آورد اما از زمان استقلال تاکنون، تمرکز اصلی آن بر ارائه‌ی «خدمات مالی» و «توریسم» است. یکی دیگر از راه‌های درآمد این کشور «برنامه‌ی اعطای شهروندی از طریق سرمایه‌گذاری» است که از ۱۹۸۴ در این کشور آغاز شده و از این نظر در دنیا بیشترین سابقه را دارد. همین سه مورد این کشور را برای مفسدان اقتصادی فراری به مصداق ضرب‌المثل «کور از خدا چی میخواد؟» تبدیل می‌کند: تابعیت دوم، خدمات بانکی و تفریحات سالم!

یکی از رایج‌ترین روش‌ها برای کسب تابعیت کشورهای دیگر و برخورداری از مزایای آن، «خرید پاسپورت دوم» است. کشورهای مختلف برنامه‌ها و قوانین گوناگونی برای ارائه‌ی پاسپورت کشورشان در قبال «سرمایه‌گذاری» در آن کشور دارند. فرایند این کار و نوع آن سرمایه‌گذاری هم برای افراد متقاضی - بخصوص اگر فراری باشند - چندان مهم نیست؛ مبلغ معینی پول می‌پردازید و پاسپورت آن کشور به نام شما صادر می‌شود؛ شهروند آن کشور محسوب و از حمایت‌های قانونی آن برخوردار می‌شوید.

سنت کیتس و نویس هم برای کسب درآمد و نیز برای تنظیم جمعیت خود از این قبیل برنامه‌های سرمایه‌گذاری به اتباع کشورهای دیگر ارائه می‌دهد. البته بندرت افراد بعد از دریافت پاسپورت این جزیره‌ی کوچک، آنجا ساکن می‌شوند؛ هدف اصلی دریافت پاسپورت است که به افراد اجازه می‌دهد با داشتن یک حاشیه‌ی امن بدون نیاز به ویزا به ۱۴۰ کشور از جمله کشورهای اتحادیه‌ی اروپا، بریتانیا و کانادا بدون نیاز به دریافت ویزا سفر کنند.

ویلایی در سنت کیتس به قیمت ۴۰۰ هزار دلار که با خرید آن،
پاسپورت و تابعیت مادام‌العمر به خریدار و سه نفر از بستگانش تعلق می‌گیرد

از جمله دلایلی که افراد رنج سفر تا آن سوی اقیانوس اطلس را برخود هموار و به کشور ناشناخته‌ی سنت کیتس و نویس مهاجرت می‌کنند، علاوه بر بی‌سروصدا و دور از دسترس بودن آن، سهولت دریافت تابعیت آن است. طبق قوانین این کشور، شما می‌توانید با یکی از روش‌های سرمایه‌گذاری در املاک یا سرمایه‌گذاری در صنعت شکر که بین ۲۵۰ تا ۴۰۰ هزار دلار هزینه خواهد داشت برای خود و سه نفر از بستگانتان پاسپورت سنت‌کیتس و نِویسی بگیرید.

از جمله مزایای داشتن تابعیت این کشور هم این است که فرد می‌تواند با حفظ تابعیت کشور قبلی خود تابعیت این کشور را هم اخذ کند و به اصطلاح دوتابعیتی باشد. بعلاوه امتیاز شهروندی، اقامت، اشتغال و حق زندگی مادام‌العمر در این کشور، به فرزندان و نسل‌های بعدی فرد نیز منتقل می‌شود. از طرفی برای تشویق سرمایه‌گذاران و تجار برای حضور در این کشور، قوانین مالیاتی این کشور نیز سهل‌گیرانه است و افراد از پرداخت مالیات درآمدهای خارجی خود معافند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۹ ۰۷:۵۶

درباره مالیات بر عایدی سرمایه و پولشویی اطلاع رسانی کنید. باید در مبدا جلوی این خرابکاریها گرفته بشه.

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۹ ۰۸:۰۰

سلام بر نمایندگان مجلس ولایی. ما پیران بازنشسته استدعا داریم خاصه فرهنگیان پیگیر حقوق ضایع شده و پاداش خدمت که معلوم نیست کیا برداشتن و فرار کرده اند تا دیر نشده قدم خیری بردارید از ما دعا و صلوات. مدیران بازخواست شوند

avatar
۱۳۹۹-۰۴-۱۵ ۱۸:۰۲

هر چی دولت درآمد داره خرج فرهنگیان میکند

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۹ ۱۲:۳۵

دستت درد نکنه ایسنا جان، آشنا شدم و چنان آهی کشم افلاک سوزد، در و دشت و بیابان پاک سوزد ....

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۹ ۱۳:۴۲

باسلام: مسئولان : بزن که رفتیم!

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۹ ۱۴:۴۹

خدایا...مردم دارن توی فقرو فلاکت دست و پا میزنن اونوقت این عوضی ها با پول مردم میرن توی این بهشت زندگی میکنن. روز به روز بی اعتماد تر میشم. لعنت بر مختلسین. آقای رییسی چشم امید مردم به شماست. اعتماد از دست رفته ی مردم رو به نظام تنها شما میتونید برگردونید. این بی همه چیزها رو برگردونید و همشونو اعدام کنید تا عبرت بشه برای سایرین. اینها انقلاب رو مصادره کردن و مثل زالو خون مردم رو میمکن و مردم رو به نظام بدبین کردن. گناه اینها نابخشودنیست

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۹ ۱۵:۴۲

چین یک گروه شکارچی دارد که مفسدان را در خارج به درک واصل میکنند یا مجبورشان میکنند پولهای برده را پس دهند

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۹ ۲۳:۴۸

درود بر شرفشان که یک کف دست جا را بهشت کرده‌اند

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۳۰ ۰۱:۱۰

خیلی خوبه عالیه مبارکشون باشه ما هم کل خونوادمون می‌خوایم سهام عدالتمون رو رو هم جمع کنیم تا شاید یه پراید کارخونه‌ای برنده بشیم

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۳۰ ۰۹:۵۰

بگو نان سنگک چنده.قبض اب برق گاز تلفن چنده.وای چه حرفهایی

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۳۰ ۱۵:۴۲

اعدام.برای مفسدان

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۳۰ ۱۹:۱۹

همه دوست دارن ويلا و ماشين خوب را چرا كه نه منم پول داشتم هم ويلا ميخرديم و هم ماشين خوب پدرهامونم همين بودن بچه هامون هم همين هستند

avatar
۱۳۹۹-۰۴-۰۱ ۱۴:۳۹

معلم نازنین، بله همه دوست دارن امکانات خوب داشته باشن و در همچین بهشتی روزگار رو سپری کنن اما با پول حلال! آیا درسته که مردم ما در این شرایط سخت اقتصادی صورتشون رو با سیلی سرخ کنن و از ما بهترون پول ما رو بدزدن و به ریشمون بخندن؟؟

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۳۱ ۰۰:۳۵

من اعتقاد ندارم که انجا بهشت انجا جایی است که جهنمیان روی زمین(مفسدان)چند روزی ارامش مصنوعی دارند ولی فقط چند روز وبعد باز هم ترس افسردگی وتنهایی سراغ انها می اید.

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۳۱ ۰۱:۱۴

اتفاقآ جای زیاد خوبی هم نیست مرتب گردباد و توفان های عظیم آنجا میاد

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۳۱ ۰۱:۲۳

با مال حرام اینها فقط هیزم آتش جهنمه نه بهشت!

avatar
۱۳۹۹-۰۴-۰۱ ۰۳:۱۸

هيچ مفسدي بدون حمايت نه مي تواند فساد كند و نه بدون حمايت از مرز خارج شود

avatar
۱۳۹۹-۰۴-۰۲ ۰۸:۲۱

چرا کسی نمی پرسه منصوری چطوری از کشور خارج شده است؟

avatar
۱۳۹۹-۰۴-۰۲ ۲۳:۰۴

خوب سرمایه را که دارند و چندین برابر هم دزدیده اند و فراهم کرده اند. برای پاسپورت هم‌مشکی ندارند پول که باشد همه چیز حل می شود آب و هوای خوش وولهشتی هم‌نصیب شان‌می شود کسی هم‌اسم این‌چنین را تا حالا نشنیده‌که به سراغ شان برود پس می رسیم به همان :ضرب المثلی کود از خدا چه می خواهد جز دو چشم بینا