• دوشنبه / ۹ تیر ۱۳۹۹ / ۰۷:۴۸
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 99040906360
  • منبع : مطبوعات

ضرغامی در سودای ۱۴۰۰

ضرغامی در سودای ۱۴۰۰

ضرغامی حتی در تصویر چهره متفاوت از خودش هم موفق نبوده است؛ چراکه در بزنگاهی کاملا از این موضع وسط‌ایستادن خارج می‌شود و نگاه خطی جناحی‌اش را با عصبانیت بروز می‌دهد؛ به‌ویژه وقتی پای حسن روحانی در میان باشد، به‌شدت تندوتیز می‌شود.

به گزارش ایسنا، روزنامه شرق نوشت: «تا سه روز پیش احساس مسئولیت نمی‌کرد اما دیروز احساس کرد. گفته است که سرباز نظام است و اگر احساس مسئولیت کند یا به او تکلیف شود، برای انتخابات ریاست‌جمهوری می‌آید. مشابه این حرف را اطرافیان قالیباف هم درباره او و ۱۴۰۰ زده‌اند. کنش این سال‌های اخیر عزت‌الله ضرغامی، مدیرعامل اسبق سازمان صداوسیما، همواره شائبه انتخاباتی داشته است. حتی شائبه آمدنش برای انتخابات ۹۶ هم مطرح بود که خودش همان وقت تکذیب می‌کرد اما برخی اظهارنظرهای متفاوتش که به‌ دنبال القای چهره‌ای منصف و در میانه‌ ایستاده و گاه حتی منتقد از خودش دارد یا نقش میانجی‌ای که با میهمانی‌های معروف صبحانه برای خودش تعریف کرده و از چهره‌های چپ و راست، هنری و سینمایی دعوت می‌کند، همه تا این لحظه شائبه‌ساز بوده است؛ چهره‌ای که به‌هیچ‌عنوان با عملکردش بر صداوسیما همسو و همخوان نیست. تعبیر «رسانه میلی» از همان زمان درباره صداوسیما باب شد. ماجرای اختصاص زمان اضافه به احمدی‌نژاد در مناظرات سال ۸۸ و پخش اعترافات محکومان سیاسی رخدادهای آن سال یا اجازه‌ندادن به هاشمی و ناطق‌ نوری برای حضور در صداوسیما در دفاع از خود در برابر اتهامات واردشده ازسوی احمدی‌نژاد درست در زمان ریاست او رخ داد. ضرغامی بعدا گفت که در زمینه پخش اعترافات رابطه تنگاتنگی با شورای‌ عالی امنیت ملی داشته است. با این‌ حال، او حتی در تصویر چهره متفاوت از خودش هم موفق نبوده است؛ چراکه در بزنگاهی کاملا از این موضع وسط‌ایستادن خارج می‌شود و نگاه خطی جناحی‌اش را با عصبانیت بروز می‌دهد؛ به‌ویژه وقتی پای حسن روحانی در میان باشد، به‌شدت تندوتیز می‌شود.

خودش همواره وقتی در مظان این اتهام قرار می‌گیرد که به‌دنبال زمینه‌سازی انتخاباتی برای خودش است، تکذیب می‌کند و می‌گوید مأموریتی به او محول شده که میهمانی‌های صبحانه‌هایش هم در راستای همین مأموریت است؛ اگرچه هیچ‌وقت توضیح نداده که این مأموریت دقیقا چیست و با چه هدفی صورت می‌گیرد. میهمان‌های او طیف‌های مختلفی‌اند؛ از رابعه اسکویی تا پسر مهدی کروبی و علی‌اکبر رائفی‌پور! چند روز پیش که فیلم هم‌خوانی کویتی‌پور و پریچهر منتشر شد و کاربران ارزشی شبکه‌های اجتماعی شروع به حمله به کویتی‌پور کردند و او را خارج‌شده از خط و خطوط خواندند، ضرغامی وارد میدان شد و به ارزشی‌ها که مدعی شده بودند کویتی‌پور از قطار انقلاب پیاده شده، هشدار داد که کویتی‌پور اصل قطار انقلاب است. یا مثلا دیروز به بخشی از اشتباهات خودش در معاونت امور سینمایی اشاره کرده و گفته است: «اتفاقا یکی از اشتباهات من در آن زمان درباره فیلم «آدم‌برفی» بود که اگرچه اصلاحات اعلام‌شده به آن در نهایت انجام نشد، اما من بر این باورم اگر درباره آن فیلم کوتاه می‌آمدم و جلوی آن را نمی‌گرفتم، قطعا این فیلم می‌توانست همان زمان پیام‌های ارزشمندی داشته باشد.»

یا مثلا در ماجرای دادگاه طبری به ‌کنایه به رئیس سابق قوه قوضائیه توییت می‌زند که «بعد از فرار خاوری مقرر کرده بودم تیزر تبلیغاتی «هر جا سخن از اعتماد است نام بانک ملی ایران می‌درخشد»، تا مدتی پخش نشود! موضوع «ارتقای سلامت اداری و مقابله با فساد» در جلسه اخیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به ریاست آملی‌ لاریجانی مورد بررسی قرار گرفت. حالا چه عجله‌ای بود؟»

همین فرد اما در ماجرای انتقاد حسن روحانی به فیلترینگ به‌یک‌باره مواضعش تغییر می‌کند و مدافع فیلترینگ می‌شود؛ در حالی‌ که خودش از فعالان فضای مجازی، به‌ویژه توییتر است. سخنان روحانی در حمایت از آزادی رسانه به بگومگوی این ‌دو در شورای عالی فضای مجازی منجر شد. تا مدتی هم از ضرغامی و پورازغدی برای شرکت در جلسات شورای‌ عالی فضای مجازی و شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی دعوت نمی‌شد. اخیرا ضرغامی اما از آشتی تحمیلی خودش و روحانی خبر داده است. یا مثلا به مجلس قبلی کنایه می‌زد که چرا جلساتش را در کرونا تعطیل کرده است.

سخنگوی هیات‌رئیسه مجلس دهم اما با اشاره به بی‌اطلاعی ضرغامی از برگزارشدن جلسه مجلس در واکنش گفته بود که این‌گونه اظهار نظرها مربوط به قبل از برگزاری انتخابات بود که برخی جریان‌های سیاسی تلاش داشتند از این طریق مجلس را تضعیف کنند تا کرسی‌های صحن را در اختیار بگیرند! او از ضرغامی خواسته بود که به‌عنوان چهره‌ای رسانه‌ای و سیاسی بعد از این بر اساس مستندات درباره عملکرد نهادهای مختلف اظهار نظر کند.

برخی کنش‌های ضرغامی هم از نگاه مخاطب بیرونی قابل فهم نیست و احتمالا به یک دعوای درون‌جناحی و ماجراهایی بازمی‌گردد که ما جزئیات روشنی از آن در دست نداریم؛ مثلا بر سر انتخاب عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با وحید حقانیان درگیر و با انتشار سلسله‌توییت‌هایی مدعی شد که او در حال اعمال فشار به اعضا برای انتخاب فردی خاص است که ازقضا مورد حمایت روحانی هم هست. مشخص نیست که انتشار این توییت‌ها به اختلافاتش با روحانی بازمی‌گشت یا دبیرنشدن خودش. ضرغامی نوشته بود: «پس از بررسی بیشتر در این خصوص یقین پیدا کردم دخالت آقای وحید حقانیان در مسئله انتخاب آقای دکتر عاملی بدون مجوز معظم‌له و خودسرانه بوده است.» اما علی جنتی، وزیر سابق ارشاد و فرزند احمد جنتی و محمد مهاجری اصولگرا، مخالفت‌های صریح و ضمنی با آمدن عاملی را از زاویه دیگری تحلیل کرده‌اند. جنتی در صفحه اینستاگرام خود نوشته بود: «سؤال این است که شخصیتی با این ویژگی‌های برجسته چرا از سوی برخی عناصر عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و همفکران آنان در برخی رسانه‌ها مورد مخالفت قرار گرفته است. پاسخ این سؤال را باید صرفا در گرایش‌های سیاسی و وابستگی‌های جناحی آنان دریافت، زیرا احساس می‌کنند دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی که سالیان طولانی در دست همفکران سیاسی آنان بوده ممکن است دچار تغییراتی شود؛ بدون آن که به منافع ملی کشور و رشد و تقویت این نهاد مهم فرهنگی بیندیشند... .»

محمد مهاجری، فعال رسانه‌ای اصولگرا، در واکنش به انتقادهای عزت‌الله ضرغامی به انتصاب سیدسعیدرضا عاملی به‌عنوان دبیر شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی در توییترش نوشته بود: «دبیر جدید شورای انقلاب فرهنگی را نمی‌شناسم اما این‌طور که برادر ضرغامی علیه او خیز برداشته، آدم یاد جمله پشت‌کامیونی «الحسود لایسود» می‌افتد. لابد او برای کرسی دبیری شورای انقلاب فرهنگی کت‌وشلوار دوخته و ناگهان دیده به درد نمی‌خورد. کت‌وشلوار را نگه‌دار سردار؛ انتخابات ۱۴۰۰ نزدیک است.»

ضرغامی اگر عزم جدی برای انتخابات ۱۴۰۰ داشته باشد، بعید نیست به‌ جای کت‌وشلوار با جین و عینک آفتابی هم ظاهر شود.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۴-۰۹ ۱۲:۳۱

من یاد گرفتم که هروقت خبرگزاری شما از کسی حمایت کرد از او متنفر باشم و هروقت کسی را ترور شخصیتی کرد راجع به او تحقیق کنم ببینم کجا به دشمن ضربه زده.

avatar
۱۳۹۹-۰۴-۰۹ ۱۶:۵۰

انتقاد خوب است ولی شما که این نظر را گذاشته‌ای به نظرم با تعصب غیرمنطقی از خبرگزاری ایسنا انتقاد کرده‌ای. روزانه هزاران خبر در ایسنا منتشر می‌شود حالا چندتایش هم به سلیقه شما جور درنیاید که نمی‌توان همه چیز را زیر پرسش برد. الان کجای این متن طرفداری یا مخالفت با فردی است؟ تنها چند خبر و اتفاق با سند و مدرک در زمانهای گوناگون مطرح شده است. تازه ایسنا فقط مقاله روزنامه شرق را بی‌کم و کاست و بدون افزودن مطلبی نقل کرده است. خوب است که توهین نکرده‌ای و نظرت را مودبانه نوشته‌ای. چون معمولا تندروها نظرشان را با اهانت مطرح می‌کنند.

avatar
۱۳۹۹-۰۴-۰۹ ۱۷:۴۶

امثال شما دچار توهم توطئه هستید و توهمات دایی جان ناپلئونی شما رو بیمار کرده بنابراین اکیدا توصیه میکنم که خودتون رو درمان کنید.در باب جناب ضرغامی هم عرض میکنم ادعای فراجناحی بودن از طرف ایشان مرغ پخته را هم میخنداند.چه اینکه سالها پس از رفتن ایشان هنوز صدا و سیما رو به عنوان تلویزیون ضرغامی میشناسند.

avatar
۱۳۹۹-۰۴-۰۹ ۱۹:۱۵

این جمله را باید با طلا نوشت و سر در ایسنا نصب کرد

avatar
۱۳۹۹-۰۴-۱۰ ۰۱:۳۷

چرا یاد نمی گیرید تحلیل بیطرفانه کنید...

avatar
۱۳۹۹-۰۴-۱۰ ۰۸:۲۴

یک پیشنهاد خدمت جناب ضرغامی دارم. لطفا قبل از قبول هر مسئولیتی اول بروید و کشورهای موفق و پیشرفته را ببینید ، با قوانین آنها چر چند مختصر آشنا شوید و فکر نکنید پیشرفت کشور‌ها بدون مطالعه ، تحقیق و آمار دقیق بوجود آمده.