• شنبه / ۲۱ تیر ۱۳۹۹ / ۱۷:۱۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99042115652
  • خبرنگار : 71588

با دفاع از تغییر کاربری موزه "ایا صوفیه"

اردوغان: بعید نیست برخی خواستار تبدیل کعبه یا مسجدالاقصی به موزه شوند

اردوغان: بعید نیست برخی خواستار تبدیل کعبه یا مسجدالاقصی به موزه شوند

رئیس‌جمهوری ترکیه امروز (شنبه) مخالفان تغییر کاربری موزه «ایا صوفیه» به مسجد را به باد انتقاد گرفت و گفت ممکن است که آنها پیشنهادی مبنی بر تغییر کاربری مسجد «سلطان احمد» به موزه را ارائه دهند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در جریان سخنرانی تاریخی خود خاطرنشان کرد، مطمئناً مسأله بازگشت کاربری ایاصوفیه به مسجد با مخالفت‌هایی رو به رو می‌شود که ممکن است مخالفان پیشنهادی مبنی بر تغییر کاربری مسجد «سلطان احمد» به موزه ارائه دهند.

اردوغان افزود، آنها بر اساس چنین ذهنیتی در گذشته، به استفاده از این مسجد (سلطان احمد) به عنوان نمایشگاه عکس، کاخ یلدیز (مکان تاریخی استانبول) به عنوان قمارخانه، ایا صوفیه به عنوان آموزشگاه موسیقی جاز فکر می‌کردند تا این‌که آنها برخی از این امور را اجرا کردند.

وی ادامه داد، چنین دیدگاهی طبق معمول در تمامی دوره‌های چیزی جز نشان دادن مفاهیم ضد مدرنیسم و اصرار برای بستن واتیکان و تبدیل آن به موزه و باقی ماندن ایا صوفیه به عنوان یک موزه نیست.

رئیس جمهوری ترکیه همچنین تصریح کرد: ما متعجب نمی‌شویم که آنها در آینده خواستار تبدیل کعبه که قدیمی‌ترین عبادتگاه است یا تبدیل مسجدالاقصی به موزه شوند و ما از خداوند متعال می‌خواهیم که وطن و انسانیت ما را از چنین ذهنیت‌هایی تا ابد حفظ کند و این امت را با کسانی که نسبت به ارزش‌های آنها نگاه و اهداف خصمانه دارند، آزمایش نکند.

اردوغان گفت: بدون شک تغییر کاربری مسجد ایا صوفیه به مسجد با روشی متناسب با آنچه در سند بنیاد وقف آمده است، حق ترکیه است.

همچنین رأفت مره، رئیس بخش خارجی اطلاع‌رسانی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» طی بیانیه‌ای ضمن استقبال از فرمان ریاست جمهوری ترکیه برای تغییر کاربری ایاصوفیه از موزه به مسجد اعلام کرد: این اقدام مایه افتخار تمام مسلمانان است.

وی افزود: متاسفانه رهبران برخی کشورهای عربی از صدور فرمان بازگشایی این مسجد ناراحت هستند اما آنها زمانی که مسجدالاقصی در قدس اشغالی مورد حملات اسرائیل اشغالگر قرار گرفت، اظهار نگرانی هم نکردند. همچنین زمانی که اشغالگر صدای اذان در مسجد ابراهیمی را ممنوع اعلام کرد، آنها سکوت کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha