• شنبه / ۱۸ مرداد ۱۳۹۹ / ۰۸:۵۵
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99051812990
  • خبرنگار : 71402

لایحه سناتورهای آمریکایی علیه فروش پهپاد به سعودی‌ها

لایحه سناتورهای آمریکایی علیه فروش پهپاد به سعودی‌ها

گروهی دو حزبی از سناتورهای آمریکایی لایحه‌ ای ارائه دادند تا جلوی دولت ترامپ برای فروش پهپادهای مسلح به کشورهایی نظیر عربستان سعودی را بگیرند چراکه نگرانند این روند سرعت درگیری ویرانگر یمن را بیشتر کرده و به رقابت تسلیحاتی منجر شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری بیزنس اینسایدر، کریس مورفی، از دموکراتهای ارشد کمیته روابط خارجی سنا و حامی این لایحه گفت: ما به متحدانمان در خلیج فارس سلاح می دهیم و این تبعاتی مثل ایجاد رقابت تسلیحاتی در این منطقه را دارد. هر بار که ما چیزی به سعودی‌ ها می فروشیم، برخی در منطقه برای دستیابی به نسخه ای مشابه آن تلاش می کنند. آیا ما خاورمیانه ای را می خواهیم که در آن پهپادهای عربستان و دیگران بر فراز منطقه پرواز کنند؟ این شبیه کابوس است.

این لایحه مانع از فروش پهپادهای مسلح پیشرفته به کشورهایی می شود که کاملا متحد آمریکا نیستند، جز دولت های عضو ناتو و همچنین استرالیا، نیوزیلند، کره جنوبی و ژاپن و رژیم صهیونیستی.

سناتورهایی از جمله مایک لی جمهوری خواه، برنی سندرز مستقل از ورمونت، رند پل جمهوری خواه و سناتور کریس کونز از دلاور حامی این لایحه بودند. ارائه لایحه این گروه دو حزبی اندکی پس از آن انجام شد که دولت ترامپ در اواخر ژوئیه اعلام کرد یک پیمان کنترل تسلیحاتی قدیمی را به منظور توسعه فروش پهپادهای مسلح رد می کند.  

"رژیم کنترل فناوری موشکی ۱۹۸۷" که آمریکا در ایجاد آن نقش داشت، به لحاظ حقوقی الزام آور نیست اما به طور کلی از سوی ۳۵ عضو رعایت می شود. مفاد این توافق مانع از فروش پهپادههای بزرگ و پیشرفته مسلح می شود.  

سناتور کریس مورفی در جریان فرایند تدوین این لایحه گفت: این یک توافق بین المللی است که به کشورها اجازه فروش سامانه های تسلیحاتی مرگبار به کشورهایی نظیر کره شمالی را نمی دهد. چنانچه آمریکا از این توافق خارج شود، پس از آن کشورها احساس خویشتنداری کمتری نسبت به فروش تسلیحات به کشورهایی مانند کره شمالی دارند.

آمریکا در حال حاضر سطح بالایی از کمک ها به ائتلاف متجاوز سعودی در جنگ علیه یمن را دارد؛ جنگی که بحران انسانی ویرانگری به راه انداخته و نگرانی های دو حزب اصلی واشنگتن را برانگیخته است. سناتور مورفی جزو منتقدان سرسخت حامی ارزیابی دوباره روابط کشورش با عربستان است، خصوصا در رابطه با فروش تسلیحات و در رابطه با جنگ یمن.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha