• سه‌شنبه / ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۰:۱۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 99062518820
  • خبرنگار : 71467

نگاهی به آمار بانک مرکزی و مرکز آمار

رشد اقتصادی منفی شد اما با اختلاف!

رشد اقتصادی منفی شد اما با اختلاف!

گرچه همچنان اختلاف آماری بانک مرکزی و مرکز آمار در رابطه با اعلام نرخ رشد اقتصادی پابرجاست اما آنچه برای بهار از سوی هر دو اعلام شده این بار نشان دهنده رشد منفی در هر دو بخش با نفت و بدون نفت است؛ در آمار سال گذشته در مورد منفی و مثبت بودن رشد هم اختلاف وجود داشت.

به گزارش ایسنا، در روزهای گذشته مرکز آمار رشد اقتصادی بهار امسال را اعلام کرد که نشان دهنده ادامه رشد منفی؛ به طوری که رشد اقتصادی با نفت منفی ۳.۵ و بدون نفت منفی ۱.۷ درصد اعلام شد که البته این رقم برای با نفت نشان دهنده مثبت شدن نسبت به سال گذشته و برای بدون نفت روند منفی‌تری بود.

 در شرایطی همتی - رئیس کل بانک مرکزی - نیز به تازگی آمار رشد اقتصادی را اعلام کرده که نرخ اعلامی از سوی وی بیانگر رشد منفی در هر دو بخش است؛ رشد اقتصادی با نفت منفی ۲.۸ و بدون نفت منفی ۰.۶ از سوی وی اعلام شده که نشان از اختلاف ۰.۷ در رشد با نفت و ۱.۱ درصد بدون نفت دارد.

در جزئیات آماری نیز این اختلاف دیده می‌شود؛ به طوری که در مرکز آمار فقط بخش کشاورزی رشد مثبت دارد و از این قرار است که رشد بخش صنایع و معادن منفی ۴.۴ درصد، کشاورزی ۰.۱ و خدمات منفی ۳.۵ درصد.اما آنچه بانک مرکزی اعلام کرده فقط آمار منفی بخش خدمات را نشان می‌دهد.

این در حالی است که به گفته رئیس کل بانک مرکزی، رشد کشاورزی ۳.۷ درصد، صنایع و معادن ۲.۵ درصد و خدمات منفی ۰.۶ درصد است.

اختلاف آماری در حالی همچنان پابرجاست که در آمار رشد اقتصادی سال گذشته که چندی پیش از سوی دو نهاد اعلام شد، مرکز آمار رشد دو بخش را منفی اما بانک مرکزی رشد بدون نت را مثبت گزارش کرده بود؛ به گونه ای که  طبق امار مرکز آمار رشد با نفت منفی هفت و بدون نفت منفی ۰.۶ درصد ولی بانک مرکزی منفی ۶.۵ درصد برای رشد با نفت و مثبت ۱.۱ درصد برای بدون نفت گزارش کرد که این آمار در جزئیاتی با یکدیگر اختلاف داشت.

این در حالی است که در اواخر سال ۱۳۹۷ و با مصوبه شورای عالی آمار در راستای حذف موازی کاری آماری، بانک مرکزی از انتشار خبرهای مربوط به تورم، رشد اقتصادی و حساب‌های ملی منع شده و مرکز آمار به عنوان مرجع رسمی اعلام آمار شناخته می‌شود، با این حال بانک مرکزی معمولا این آمار یا از طریق رئیس کل یا انتشار کامل جزئیات اعلام می‌کند که موجب ایجاد ابهاماتی در آمار شده است.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۶-۲۵ ۱۳:۲۰

در خواست کمک از خیرین می خواهم من ادمد فقیر هستم نه خانه ای ونه وسیه خانه دارم کمک می خواهم این چیزهای برایم معیا کنید شماره ممنون میشوم کمکم کنید

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۲۵ ۱۵:۳۷

با سلام . وحدت کلمه در میان مدیران قوه مجریه در کشور رمز موفقیت آن کشور است .در اوایل سال 99 دولت اعلام کرد که افزایش قیمت 15 در صد خواهد بود .اما به مدیران وزارت صنعت و صنایع خودرو سازیایران خودرو و سایپا مجوز افزایش بلای 300 در صدد داده شد .بنابر این چون غول تاثیر گذار درکشور صنایع خودرو سازی است به تبع آن قیمت مسکن .ارز.طلا و اجناس بالا رفت . حلا چه چیزی را می خواهند کنترل کنند