• سه‌شنبه / ۱ مهر ۱۳۹۹ / ۰۰:۰۳
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 99063124029
  • خبرنگار : 71432

موج دوم همه‌گیری و تشدید محدودیت‌های کرونایی در جهان

موج دوم همه‌گیری و تشدید محدودیت‌های کرونایی در جهان

حدود ۱۰ ماه از زمان شناسایی اولین موارد ابتلا به نوعی بیماری تنفسی موسوم به کووید-۱۹ در شهر ووهان چین میگذرد که در مدت زمان کوتاهی بیشتر مناطق جهان به کروناویروس عامل این بیماری آلوده شدند.

به گزارش ایسنا، از دسامبر ۲۰۱۹ (دی ماه گذشته) مواردی از ابتلا به نوعی بیماری تنفسی که علائمی مشابه با ذات الریه داشت در شهر ووهان تشخیص داده شد. این ویروس از سرعت سرایت بالا برخوردار بود و در مدت زمان کوتاهی هزاران نفر در چین به این ویروس آلوده شدند و صدها نفر نیز جان خود را از دست دادند.

با شیوع روزافزون کرونا ویروس در چین، دیگر کشورها نیز اقداماتی را برای مهار و کنترل انتشار این ویروس در نظر گرفتند که بیشتر مربوط به قرنطینه مسافرانی بود که مبدا سفر آنان شهر ووهان بود.

با گسترش روزافزون موارد ابتلا و فوت ناشی از شیوع کروناویروس در چین، بیماری کووید-۱۹ به تدریج به خارج از مرزهای این کشور نیز راه پیدا کرد به گونه ای که در حال حاضر بیش از ۳۱ میلیون نفر در جهان به کروناویروس آلوده شده و بیش از ۹۶۵ هزار نفر از مبتلایان نیز جان خود را از دست داده اند.

شیوع روزافزون این بیماری مقامات و مسئولان بهداشت و درمان در کشورهای مختلف را بر آن داشت تا مردم را به رعایت نکات بهداشتی که می توانند در پیشگیری از گسترش بیشترِ این ویروس موثر باشند توصیه کنند. رعایت فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک و شستشوی مرتب دستها از جمله این اقدامات بود. هرچند، در بسیاری از کشورها و شهرهای بزرگ جهان به دلیل تراکم جمعیت، شرایط برای رعایت فاصله اجتماعی به ویژه در اماکن و وسایل حمل و نقل عمومی فراهم نبود که بدین ترتیب محدودیتهای تردد، تعطیلی مدارس، مراکز تجاری و تفریحی و حتی قرنطینه سراسری در بسیاری از کشورها اعمال شد.  

با اعمال محدودیتها و کاهش تردد، بسیاری از کشورها موج نخست شیوع کروناویروس را با شرایط کنترل شده پشت سر گذاشتند هرچند با رفع تدریجی محدودیتها و عادی شدن روند زندگی، اکنون موج دوم شیوع این ویروس در برخی از کشورها به ویژه کشورهای اروپایی آغاز شده است.

تدابیر ضدکرونایی کشورها در برابر موج دوم همه‌گیری

افزایش موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در اروپا به میزانی است که سازمان جهانی بهداشت (WHO) هفته گذشته (۲۵ شهریور) هشدار داد که اروپا باید برای افزایش آمار مرگ و میر ناشی از این بیماری طی دو ماه آینده آماده باشد.

در انگلیس بوریس جانسون، نخست وزیر این کشور روز ۲۹ شهریور از وقوع موج دوم کرونا در سراسر کشور خبر داد و آن را اجتناب‌ناپذیر دانست. وی گفته است که نمی‌خواهد "قرنطینه سراسری" اعمال کند اما ممکن است برای جلوگیری از شیوع ویروس اعمال محدودیت‌های فاصله اجتماعی بیشتری لازم باشد.

همچنین وزیر بهداشت این کشور گفته است درصورتیکه تمامی افراد قوانین را رعایت کنند می توان از اعمال قرنطینه سراسری جلوگیری کرد اما در صورت ضرورت، آمادگی لازم برای اعمال قرنطینه وجود دارد.

با آغاز موج دوم شیوع بیماری کووید-۱۹ در انگلیس و به منظور کنترل روند همه گیری این بیماری، مقامات انگلیس طرحی را ارائه کردند که بر اساس آن افرادی که ملزم به خود قرنطینگی هستند در صورت خودداری از این کار به پرداخت جریمه نقدی تا ۱۰ هزار پوند محکوم می شوند.

از سوی دیگر دولت فرانسه نیز در مارسی و بوردو، دو شهر بزرگ این کشور به عنوان بخشی از اقدامات جهت جلوگیری از افزایش موارد کرونا، روز دوشنبه (۲۴ شهریور) تجمعات تفریحی، بازدید از سالمندان در خانه‌های مراقبت و حضور در مراسم عمومی در فضای باز را با قوانین سختگیرانه‌تری روبرو کرد.

رئیس مرجع بهداشت منطقه‌ای جنوب شهر مارسی در یک کنفرانس خبری اظهار داشت ما به نقطه‌ای خواهیم رسید که موارد هر هشت روز دو برابر شود. در موج اول کرونا در فرانسه در فصل بهار، موارد جدید هر ۳.۵ روز دو برابر می‌شد. در حال حاضر پزشکان می‌گویند بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان‌ها در مارسی نزدیک به ظرفیت کامل خود هستند. همچنین تجمع گروه‌های بیش از ۱۰ نفره در سواحل و پارک‌های مارسی هم اکنون ممنوع بوده و اردوهای مدارس و مهمانی‌های دانشجویی به حالت تعلیق درآمده است. این اقدامات تا اول اکتبر اعمال می‌شود. دستور اجباری استفاده از ماسک در فضاهای عمومی داخل و خارج از مارسی نیز به ۲۶ منطقه اطراف آن گسترش یافته است.

همچنین از روز جمعه (۲۸ شهریور) به ساکنان مادرید در اسپانیا گفته شد که قادر نخواهند بود محله خود را بدون دلیل موجه ترک کنند. همچنین پارکها بسته می شوند و مغازه ها و رستوران ها با یک دوم ظرفیت فعالیت خود را ادامه می دهند. موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در پایتخت اسپانیا با وجود اعمال محدودیتها و تجمع حداکثر ۱۰ نفر، همچنان روند افزایشی دارد.

یونان نیز محدودیتهای شدیدتری را در منطقه آتن اعمال کرده و به انجام تست های تشخیصی و ایجاد هتل های مخصوص برای قرنطینه مبتلایان سرعت داده است. از ۲۱ ماه جاری میلادی (سپتامبر) تا چهارم اکتبر تجمع بیش از ۹ نفر در پایتخت به استثنای رستوران ها و کافه ها ممنوع خواهد بود.

در دانمارک هم مقامات این کشور پس از افزایش موارد جدید ابتلا طی یک روز، تجمع افراد را از ۱۰۰ نفر به ۵۰ نفر محدود و به محدود کردن ساعت فعالیت رستوران ها و کافه ها اقدام کرده اند.

همچنین در پی افزایش شمار مبتلایان جدید به کرونا در اردن، این کشور فعالیت مدارس را از ۲۵ شهریور برای دو هفته تعلیق و فعالیت رستوران‌ها و بازارهای عمومی را نیز به عنوان بخشی از محدودیت‌های جدید پس از افزایش بی‌سابقه شیوع کرونا در این کشور تعطیل کرده است.

در کره جنوبی نیز با وجود کاهش موارد جدید ابتلا و از سرگیری فعالیت مدارس و حضور دانش آموزان در کلاسهای درس به صورت یک یا دو بار در هفته، فاز دوم فاصله گذاری اجتماعی برای مدت دو هفته دیگر در این کشور تمدید شد که بر اساس آن، تجمعات در محیطهای بسته به حضور کمتر از ۵۰ نفر و در محیطهای باز به کمتر از ۱۰۰ نفر محدود شده است.

روند افزایش تعداد مبتلایان و فوتی های کروناویروس در جهان در حالی ادامه دارد که از ماه های آغازین شیوع این ویروس محققان آزمایشات خود برای تولید واکسن و داروی این بیماری را آغاز کرده اند. تاکنون به طور قطع دارو و واکسنی برای این بیماری ساخته نشده است و حتی مدیر منطقه‌ای سازمان بهداشت جهانی در اروپا در اظهاراتی گفته است که واکسن کرونا ممکن است راهکاری جادویی برای مقابله با این بیماری نباشد هر چند که بسیاری به کشف و اثربخشی آن امید دارند.

وی تاکید کرده است: پایان همه گیری بیماری کووید-۱۹ زمانی خواهد بود که جامعه فرابگیرد چگونه با این همه‌گیری زندگی کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha