• یکشنبه / ۲۷ مهر ۱۳۹۹ / ۱۴:۴۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99072719730
  • خبرنگار : 71129

برگزاری دور دوم رای گیری برای انتخاب رهبر قبرس ترک نشین

برگزاری دور دوم رای گیری برای انتخاب رهبر قبرس ترک نشین

دور دوم رای گیری برای انتخاب رهبر جدید قبرس ترک نشین امروز (یکشنبه) آغاز شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این رقابت بین مصطفی آکینجی ۷۲ ساله، رئیس کنونی دولت قبرس ترک نشینِ مخالف تسلط کامل ترکیه بر امور این منطقه و ارسین تاتار ۶۰ ساله، حامی سرسخت سیاست‌های دولت آنکارا و تبعیت کامل قبرس ترک نشین از سیاست‌های آنکاراست،

جزیره قبرس در مدیترانه در ۱۹۷۴ زمانی به دو بخش قبرس ترک نشین و یونانی نشین تقسیم شد که نیروهای آنکارا به این جزیره حمله کردند. تنها ترکیه قبرس ترک نشین را به رسمیت می‌شناسد و این منطقه از نظر اقتصادی و نظامی به ترکیه وابسته است.

چالش اصلی در رقابت‌های قبلی انتخاب رهبر این منطقه همواره بر عدم تسلط کامل دولت آنکارا بر قبرس ترک نشین یا تبعیت کامل از سیاست‌های آنکارا بوده است.

اما به نظر می‌رسد که این بار، قبرس ترک نشین با چالشی به مراتب سخت‌تر روبروست. آکینجی گفته که ترکیه در مداخله‌ای غیرمنتظره از طریق کارزاری به نفع تاتار دست داشته و او و خانواده‌اش تهدیدهایی را برای خروج از رقابت انتخاباتی دریافت کرده‌اند.

تاتار در دور نخست انتخابات توانست با کمتر از سه درصد از آکینجی پیشی بگیرد و به نظر می‌رسد که آکینجی پس از کسب حمایت‌ها توانسته در مقام دوم قرار بگیرد. اما یکی از تحلیلگران می‌گوید، این رقابت می‌تواند به مسیر دیگری کشانده شود چون تاتار حجم زیادی از آرا را به ویژه از میان سکنه مناطق روستایی دارد که بسیاری از آنها در دور نخست رای ندادند.

نخستین آزمون برای پیروز این رقابت، دیدار با ضامن‌های قبرس و قبرس یونانی‌نشین یعنی، دولت‌های آتن، آنکارا و لندن است که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل انتظار دارد به زودی برگزار شود. هدف از این نشست یافتن زمینه‌های مشترک برای از سرگیری مذاکرات متوقف شده صلح است.

۵۰ سال است که تلاش‌های میانجی گرایانه سازمان ملل برای دستیابی به اتحاد مجدد دو قبرس در یک چارچوب فدرالی ناکام مانده است.

آکینجی بر این باور است که فدراسیون تنها راه به سوی توافق صلح است اما تاتار در حمایت از ایده دولت آنکارا می‌گوید که فدراسیون ممکن نیست گزینه مناسب‌تری باشد و جایگزین‌ آن یک توافق "دو کشوری" است که باید مورد پیگیری قرار گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha