• چهارشنبه / ۳۰ مهر ۱۳۹۹ / ۱۵:۳۴
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 99073022607
  • خبرنگار : 30054

انواع دوربین های مداربسته

انواع دوربین های مداربسته

تاکنون برای هر کدام از ما پیش آمده که به منظور امنیت محیط پیرامون خود، در سایت های مختلف یا فروشگاه های گوناگون، دوربین مداربسته مورد نظر خود را جست و جو کرده ایم، شاید بسیاری از ما از انواع  و قابلیت های گوناگون آن ها اطلاع نداشته باشیم که در انتخاب محصول مناسب ما را یاری سازد.

به گزارش ایسنا، بنابراعلام فراگستر الکترونیک، در متن پیشین، شرح مختصری در خصوص قابلیت های مختلف و انتخاب دوربین مداربسته مناسب، ارائه کردیم. در این متن، انواع مختلف دوربین مداربسته را شرح خواهیم داد.

همانطور که می دانیم، دوربین های مداربسته انواع مختلفی دارند و دارای دسته بندی های گوناگونی هستند، در این متن قصد داریم انواع دوربین مداربسته را به شما معرفی نمائیم.

این دسته بندی ها بر اساس ویژگی هایی چون بستر کابل کشی، کارایی و امکانات، کیس، لنز و... تقسیم بندی می شوند.

دوربین مداربسته بر اساس بسترکابل

در حالت کلی دوربین های مداربسته  بر مبنای بستر کابل کشی  به دو دسته ی آنالوگ و دیجیتال (تحت شبکه ) تقسیم می شوند. دوربین های مداربسته بستر آنالوگ شامل: CVBS، AHD، HDCVIو HDTVI می شوند.

همانطور که می دانیم این دوربین های مداربسته، کیفیت پایین تر و امکانات کم تری نسبت به دوربین های مداربسته تحت شبکه دارند. دوربین های مداربسته تحت شبکه، بنا به مشخصات فنی دارای قابلیت های هوشمند(VCA)  و تشخیص حرکت (Motion Detect)  می باشند.

دوربین مداربسته بر اساس کارایی

این محصولات بر مبنای کاربرد و نیاز تقسیم بندی می شوند:

. به منظور نظارت در محیط های نظامی و پالایشگاه ها، دوربین های حرارتی و ضد انفجار که معمولا تحت شبکه هستند، کاربرد دارند. دوربین های مداربسته حرارتی، در کنترل و پیشگیری از بیماری کوید۱۹، تشخیص انسان از خودرو در خیابان ها و تشخیص ابزارآلات جنگی از انسان ها در مرزها و محیط های حساس نظامی کارایی چشمگیری دارند.

. دوربین های مداربسته پلاک خوان که به علت ارائه ی تصاویر با وضوح بالا، لیست پلاک ها، تنظیم کردن قابلیت ها و... به صورت تحت شبکه طراحی شده اند.

. دوربین های مداربسته Pinhole ( مینیاتوری)

این دوربین های مداربسته معمولا در محیط هایی استفاده می شوند که نیاز به نظارت تصاویر به صورت نامحسوس می باشد و یا به علت محدودیت فضا، امکان نصب دوربین های مداربسته با ابعاد معمول نمی باشد، مورد استفاده قرار می گیرند.

دوربین مداربسته بر مبنای شکل ظاهری و کیس

دوربین های مداربسته تحت شبکه، بر اساس نوع کیس به دسته های گوناگونی تقسیم می شوند، که کاربرد آن ها را متفاوت می سازد. از دسته بندی دوربین های بر اساس کیس می توان، به دوربین های دام، بولت، باکس و اسپید دام اشاره کرد. در واقع با داشتن این اطلاعات بهترین انتخاب را برای خرید دوربین مداربسته خواهید داشت.

. دوربین های مداربسته دام(Dome)

این دوربین های مداربسته، گنبدی شکل هستند که بیشتر در سقف و کنار دیوار نصب می شوند و معمولا در محیط های داخلی استفاده می شوند. این محصولات، می توانند از جنس فلز یا پلاستیک باشند. لنزهای این سری دوربین های مداربسته می توانند به صورت ثابت (Fixed) و متغیر (Motorized)باشند.

. دوربین های مداربسته بولت(Bullet)

این دوربین های مداربسته، به نسبت دوربین های دام، بیشتر در محیط های بیرونی نصب می شوند. جنس کیس های آن ها، می توانند از فلز یا پلاستیک باشند. لنز های آن ها می توانند به صورت متغیرLens) Motorized و Motorized Varifocal Lens)  و ثابت(Fixed)باشند.

لنزهای ثابت: این گونه لنزها فاصله کنونی ثابتی دارند، قابل تغییر نیستند و دید دوربین تغییر نمی کند.

لنزهای متغیر: این گونه لنزها فاصله کانونی قابل تغییر دارند. فاصله کانونی، برخی از دوربین ها به صورت دستی از طریق دسترسی به بدنه کنترل می شوند که به لنز آن ها Varifocal  گفته می شود.

کاربران می توانند با استفاده از منو OSD ( آنالوگ ) و یا منو وب ( تحت وب) دوربین مداربسته خود، دوربین را زوم و یا از حالت زوم خارج کنند تا دید بهتری نسبت به محیط پیرامون داشته باشند، به این لنز ها varifocal  Motorized گفته می شود.

. دوربین های مداربسته Box

دوربین های مداربسته صنعتی (Machine vision)در این گروه قرار دارند که در خطوط تولید به منظور کنترل خروجی، لیبل و مشخصات مندرج بر محصولات تولید شده ی کارخانجات به کار می روند. لنز آن ها قابل تغییر هستند و کاربر بنا به نیاز خود می تواند، لنز مورد نظر خود را روی دوربین مداربسته ی خود قرار دهد.

. دوربین های مداربسته اسپید دام(Speed Dome)

این دوربین های مداربسته به نام PTZ (Pan-Tilt-Zoom) معروفند که به صورت افقی و عمودی قابل چرخش و کنترل هستند، قابلیت زوم دقیق و بیشتری نسبت به دوربین های مداربسته دیگر دارند و بنا به مدل، برند و قابلیت ها، کاربران نظارت بهتر و بیشتری در برد مسافت طولانی خواهند داشت.

می توان نقاط (Preset) و مجموعی از نقاط (Tour) را طی زمان مشخص تنظیم کرد تا درصورت نیاز کاربر، بتواند چرخش کند.

این دوربین های مداربسته، می توانند به صورت آنالوگ و تحت شبکه باشند، قطعا دوربین های مداربسته اسپید دام تحت شبکه کارآیی بالاتری نسبت به بستر آنالوگ دارند و کاربر از طریق دسترسی به منو وب دوربین مداربسته ی خود، دسترسی بهتری به تنظیمات دارد.

کلام آخر در خصوص انواع دوربین های مداربسته

با پیشرفت روز افزون تکنولوژی، همواره محصولات جدیدی وارد بازار جهانی نظارت تصویری می شود، در این متن شرح کوتاهی از انواع دوربین های مداربسته را ارائه کردیم، با مراجعه به سایت شرکت تولیدکننده محصولات هر برند می توان به مدل های دقیق از دسته بندی های مذکور دست یافت.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha