• شنبه / ۱۰ آبان ۱۳۹۹ / ۱۱:۱۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99081005856
  • خبرنگار : 71477

علائمی از فعالیت مجدد مجتمع هسته‌ای کره شمالی

علائمی از فعالیت مجدد مجتمع هسته‌ای کره شمالی

تصاویر ماهواره‌ای اخیر از مجتمع هسته‌ای یونگ‌بیون کره شمالی از سر گیری فعالیت‌ها در هفته‌های اخیر را نشان می‌دهند که البته همه این فعالیت‌ها مرتبط با تعمییرات کنونی برای جبران خسارت‌های آورده از سیل‌های فجیع اوایل سال جاری میلادی نیستند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، براساس گزارش وب‌سایت "نورث ۳۸" فعالیت‌های جدیدی در تاسیسات هسته‌ای یونگ‌بیون وجود دارد که تحلیل‌گران در تلاشند تا توضیحی برای آنها پیدا کنند. این اطلاعات از تصاویر ماهواره‌ای گرفته شده در تاریخ ۲۷ اکتبر سال جاری میلادی حاصل شده است.

گیج‌کننده‌ترین موضوع چیزی است که وب‌سایت نورث ۳۸ آن را "نهر بخار یا دود" توصیف می‌کند که از بالای یکی از ساختمان‌ها در این نیروگاه غنی‌سازی اورانیوم خارج می‌شود؛ جایی که هرگز خروج چنین بخار و دودی از آن مشاهده نشده بود. به گفته تحلیل‌گران، این ساختمان یک کوره نسوز است که از آن برای تولید دی‌اکسید اورانیوم استفاده شده است؛ ماده‌ای که می توان از آن برای سوخت نیروگاه استفاده کرد یا آن را بیشتر غنی‌سازی کرد و از آن در تسلیحات اتمی یا تولید سوخت کارآمدتر استفاده کرد.

آنها همچنین خاطرنشان کردند که چندین واگن ریلی ویژه در نزدیکی یکی از نیروگاه‌های غنی‌سازی رها شده‌اند اما در حالی که وسایل نقلیه از همین نوع ماه‌هاست که در آنجا مشاهده شده‌اند، تحلیل‌گران نمی‌دانند که این وسایل نقلیه برای چه منظوری در آنجا هستند.

این تصاویر همچنین فندانسیون‌های یک ساختمان جدید در حال ساخت در این مجتمع را نشان می‌دهند؛ جایی که فعالیت‌های تحقیقاتی و اجرایی در جریان است. تحلیل‌گران هیچ ایده‌ای درباره اینکه این ساختمان برای چه منظوری ساخته می شود، ندارند.

دیگر فعالیت‌های جدید در مجتمع هسته‌ای یونگ‌بیون راحت‌تر قابل درک هستند. شبه‌جزیره کره تابستان امسال به مدت چندین هفته باران‌های سیل‌آسا را تجربه کرد که اوایل اوت با طغیان فاجعه‌بار رودخانه "کوریونگ" به اوج خود رسید که کل مجتمع هسته‌ای یونگ‌بیون را در نوردید.

مجتمع هسته‌ای یونگ‌بیون نخستین و اصلی‌ترین تاسیسات هسته‌ای کره شمالی از زمان افتتاحش در سال ۱۹۸۰ میلادی بوده که تمامی کلاهک‌های هسته‌ای استفاده شده در شش آزمایش تسلیحات اتمی این کشور از سال ۲۰۰۶ میلادی را ساخته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha