• پنجشنبه / ۲۹ آبان ۱۳۹۹ / ۱۳:۰۸
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 99082920314
  • خبرنگار : 30054

بالابر هیدرولیکی جایگزین آسانسور کششی

بالابر هیدرولیکی جایگزین آسانسور کششی

نحوه عملکرد کلی سیستم های هیدرولیکی تحت فشار نهادن یک سیال مانند روغن و هدایت آن توسط پمپ هیدرولیکی به جک هیدرولیکی و حرکت رو به بالای جک است. در کل جک ها در دو مدل ساده و تلسکوپی می باشند.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام آسیابرج، بالابرهای هیدرولیکی از سال ۱۹۵۰ در کشورهای آلمان و آمریکا به سرعت معرفی شدند و پیشرفت کردند و محبوبیت پیدا کردند. توجیهات اقتصادی و سهولت اجرا و نگهداری بالابر هیدرولیکی باعث شد که از این مدل بیشتر برای جابجایی نفر به جای بالابرهای کششی استفاده شود.

با گذشت ده سال از جایگزینی آسانسورهای کششی بدون موتور خانه انتظار می رفت استفاده از آسانسور و بالابر هیدرولیکی کاهش یابد اما برخلاف انتظارات استفاده از این نوع بالابرها افزایش یافت. آسانسورهای کششی بدون موتورخانه بسیار پیچیده تر از بالابرهای هیدرولیکی می باشند که در مواقع اضطراری بسیار دردسرساز هستند.

نحوه عملکرد:

در کل دو حالت سیستم محرکه بالابر وجود دارد که بصورت مستقیم و غیرمستقیم عمل می کند:

در نوع مستقیم جک مستقیما به یوک کابل متصل می گردد و همچنین جک بالابر باید دارای شیر اطمینان مخصوص باشد. بالابرهای با سیستم مستقیم شامل سیستم مرکزی و سیستم کناری می باشند.

در نوع غیرمستقیم جابجایی کابین بالابر به وسیله سیم بکسل که متصل به یوک کابین می باشد انجام می شود. در این مدل از بالابر، فلکه هرزگرد روی جک نصب می شود که سیم بکسل از طرفی در پیت چاهک پایین به زمین متصل شده و از طرف دیگر یوک کابین بالابر متصل می شود و سیستم ۱:۲ (یک به دو) می باشد که سرعت کابین بالابر دو برابر سرعت حرکت جک می باشد.

بررسی آماری نشان می دهد فروش بالابر هیدرولیکی در ساختمان ها بسیار رواج داشته و اغلب در ساختمان های چهار طبقه و کمتر و از نوع مستقیم می باشد. شرکت آسیابرج مفتخر به تولید انواع ثابت و متحرک این نوع بالابر می باشد که از سال ۱۳۷۲ فعالیت خود را در ایران آغاز نموده است.

مزایای بالابر هیدرولیکی :

- برای بالابر هیدرولیکی غیرمستقیم اصلا نیازی به آهنکشی و ساخت چهار چوب نمی باشد (مانند آسانسورهای کششی نیازی به استراکچر و چهار چوب ندارد) که همین امر هم هزینه ساخت و هم هزینه نصب بالابرها را پایین میاورد (مقرون به صرفه بودن)

- در بالابرهای هیدرولیکی نیازی به تعبیه موتورخانه در بالای بالابر نمی باشد و همچنین در تناژهای پایین اصلا نیازی به چاله آسانسور نمی باشد.

- هزینه های تعمیر و نگهداری بالابر هیدرولیکی به مراتب کمتر از بالابر یا آسانسورهای کششی است.

- ایمنی بالابر هیدرولیکی غیرمستقیم بدلیل استفاده از پاراشوت و شیرایمنی دو برابر بالابرهای کششی است.

- استفاده بهینه از فضای ساختمان:

الف) فضای اشغال شده توسط بالابر هیدرولیکی حداقل ۱۲% کمتر از آسانسور و بالابر کششی می باشد و همچنین این بالابرها نیاز به فضای موتور خانه در پشت بام ندارند.

ب) بالابر هیدرولیکی مستقیم عملاً باری به ساختمان تحمیل نمی کند.

ج) اتصالات مکانیکی بین جک و پاوریونیت بالابر هیدرولیکی را لوله های پلاستیکی قابل انعطاف تشکیل می دهد که می توان از این خصوصیت استفاده نمود و برای به حداقل رساندن صدا پاور یونیت را حداکثر ۱۲ متر دورتر از جک نصب نمود.

- برای بالا بردن بارهای سنگین بسیار کاربردی می باشد. هنگامی که مایل به استفاده از بالابر در ارتفاع های کوتاه و تناژهای بالای ۴ تن می باشید بالابر هیدرولیکی با راندمان مکانیکی خوب و هزینه پایین می تواند بسیار موثر باشد. در ضمن این امر از عهده بالابرهای کششی خارج می باشد.

- در زمانی که به سرعت های بالا نیاز نیست، بالابرهای هیدرولیکی می تواند با ظرفیت های ۵۰۰۰۰ کیلوگرم و یا بیشتر عمل کند و جابجایی اجسام بسیار سنگین را انجام دهد.

- یکی از بزرگترین مزایای بالابر هیدرولیکی پایین آمدن سریع و بدون هزینه آن می باشد. بدین صورت که بالابرهای هیدرولیکی برای پایین آمدن نیاز به نیروی برق ندارند و با نیروی جاذبه و وزن خود کابین به سمت پایین حرکت می کنند.

- با استفاده از ریلهای تی در بالابر هیدرولیکی می توان میزان لرزش را بسیار پایین آورد.

- قطعات یدکی به راحتی تهیه می شوند.

- نصب در ساختمان های کم ارتفاع در زمان کوتاهی انجام می شود.

- بیشتر وزن سیستم روی زمین قرار می گیرد و ساختمان فقط وظیفه حفظ تعادل را بر عهده دارد.

- سرویس های دوره ای و نگهداری بسیار ساده می باشد.

محدودیت بالابرهای هیدرولیکی:

- با توجه به قدرت زیاد بالابرهای هیدرولیکی نمی توان انتظار سرعت بیش از  ۰.۷۶ متر بر ثانیه استفاده نمود.

- در صورت استفاده زیاد و طولانی از بالابر هیدرولیکی درجه حرارت روغن زیاد شده و حرکت بالابر را دستخوش نوساناتی می کند. در بالابرهای کم کارکرد روغن به مرور خنک شده و این مشکلات را ایجاد نمیکند.

- در بالابرهای هیدرولیکی مستقیم بدلیل مدفون بودن جک در زیر زمین اگر نشتی روغن رخ بدهد مشکلات فراوانی را ایجاد می کند.

- بالابر هیدرولیکی در مقایسه با مدل های کششی دارای حدود ۲.۵ الی ۳ برابر قدرت بیشتر در سرعت و ظرفیت برابر می باشد. به همین دلیل برای سیم کشی و برق رسانی به آن باید به صورت دقیق حساب شده عمل کرد.

- سادگی ساخت و نصب بالابرهای هیدرولیکی باعث شده که افراد بی تجربه و تازه کار در این عرصه فعالیت کرده و مشکلاتی نظیر خدمات پس از فروش و تعمیرات و نگهداری بالابرها را بوجود آورده است.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha