• شنبه / ۲۲ آذر ۱۳۹۹ / ۱۴:۱۰
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 99092216795
  • منبع : هیئت دولت

در هیات دولت بررسی می شود

لایحه تشکیل سازمان تنظیم مقررات و نظارت بر امور حسابرسی

لایحه تشکیل سازمان تنظیم مقررات و نظارت بر امور حسابرسی

وزارت امور اقتصادی و دارایی به منظور رفع نارسایی های موجود و رفع پدیده خود انتظامی در حرفه حسابرسی و تفکیک امور تصدی گری از حاکمیتی و واگذاری امر حاکمیتی نظارت بر حرفه حسابرسی به مرجع ذی صلاح، لایحه تشکیل سازمان تنظیم مقررات و نظارت بر امور حسابرسی را به هیات دولت ارائه کرده است.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیات دولت، نظارت بر حرفه حسابرسی، رکن مهم ایجاد شفافیت، تامین اطلاعات قابل اتکا برای تصمیم گیری، پیشگیری از فساد و کشف آن و در نهایت فراهم سازی اعتماد عمومی به بازارهای مالی و دولت است، موضوعی که در سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی مقام معظم رهبری نیز مورد توجه قرار گرفته است.

ایفای این نقش مهم، مستلزم وجود ساختارهای پویا، موثر و بروز بوده و بر این اساس تجدید ساختارهای نظارت بر حرفه حسابرسی، چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی، یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. این درحالی است که در قوانین فعلی حاکم بر حرفه حسابرسی به جهت وجود تعارضات منافع از یک سو و پراکندگی قوانین و مقررات نظارت بر حرفه و ... از سوی دیگر، با کاستی ها و محدودیت های مهمی مواجه می باشد.

به نحوی که در حال حاضر امور مربوط به نظارت بر حرفه حسابرسی هم در بخش دولتی (از طریق سازمان حسابرسی) و هم در بخش خصوصی و نظارت بر موسسه های حسابرسی (از طریق جامعه حسابداران رسمی ایران) از ماهیت خود انتظامی برخوردار هستند که این امر شفافیت و تامین اطلاعات قابل اطمینان و به تبع آن، اعتماد عمومی به بازارهای مالی را با نارسایی مواجه نموده است.

بنابراین در راستای رفع نارسایی های مذکور و رفع پدیده خود انتظامی در حرفه حسابرسی و تفکیک امور تصدی گری از حاکمیتی و واگذاری امر حاکمیتی نظارت بر حرفه حسابرسی به مرجع ذی صلاح، تهیه پیش نویس لایحه تشکیل سازمان تنظیم مقررات و نظارت بر امور حسابرسی، مبتنی بر محورهای ذیل در دستورکار وزارت امور اقتصادی و دارایی قرار گرفت و پس از انجام مطالعات پشتیبان و بیش از ۱۱۰۰ نفر ساعت جلسه با مراجع ذی ربط، به هیئت دولت ارائه شده است.

این لایحه حول پنج محور زیر تنظیم شده است:

۱- انتقال و تمرکز وظایف حاکمیتی نظارت بر حرفه از نهادهای فعلی به سازمان ناظر،

۲- ارتقا ضمانت اجرایی لایحه با پیش بینی شورای سیاست گذاری در ارکان سازمان ناظر،

۳- ماهیت مستقل و دولتی سازمان ناظر،

۴-تنقیح قوانین،

۵- استفاده از الگوهای جهانی.

 لایحه فوق مراحل بررسی خود را در کمیسیون امور اجتماعی و دولت الکترونیک هیئت دولت طی می کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۱-۰۱ ۱۳:۲۳

با درود اقدام شایسته وزارت امور اقتصادی و دارایی برای ساماندهی وضعیت حسابداری و حسابرسی کشور که اثرات قابل ملاحظه ای در جلوگیری از اشاعه بیشتر مفاسد مالی تحت پوشش استانداردهای ملی و جهانی خواهد داشت جای تقدیر و تایید بسیار دارد . امیدوار است مسئولین در زمان رسیدگی و تدوین نهایی لایحه توجه داشته باشند از نظریات افراد صالح و نیز کسانی که نفع و صرری از تصویب لایحه متوجه آنان نیست در صورت لزوم استفاده نمایند . ُمنیالغ بر 50 سال سابقه کار حسابداری و حسابرسی و 30 سال تدریس در دانشگاه های دولتی و ازاد و نگارش 27 جلد کتاب درسی دانشگاهی که به چاپ های متعدد رسیده دارم و از اوضاع حسابداری و حسابرسی در مملکت اطلاعات اندکی داشته و فعالیت هایی نیز برای اصلاح عملکرد انجام داده ام . ُموفق باشید