• یکشنبه / ۳۰ آذر ۱۳۹۹ / ۱۵:۴۶
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 99093023412
  • خبرنگار : 71641

یک کارشناس بانکی مطرح کرد

سکوت قانون جدید چک درباره ظهرنویسی

سکوت قانون جدید چک درباره ظهرنویسی

یک کارشناس امور بانکی درباره قانون جدید چک گفت: اعتبار چک‌ها فعلاً تا سه سال خواهد بود که در این میان لایحه‌ای در مجلس شورای اسلامی مطرح شده است که نماینده‌ها پیشنهاد حذف سه سال را ارائه کرده‌اند. همچنین، در قانون جدید چک ذکر شده که ثبت و انتقال چک باید در داخل سامانه بانک مرکزی باشد و در خصوص ظهرنویسی قانون جدید چک سکوت کرده است.

به گزارش ایسنا، یاسر مرادی گفت: مصوبه ستاد ملی کرونا قانون چک را عقب نیانداخته است، بلکه تنها اجرای یک‌بند از قانون چک تا پایان سال عقب‌افتاده است. ثبت در سامانه صیاد که قرار بود از ۲۰ آذرماه اجرایی شود، به علت آماده نبودن سامانه و عدم فرهنگ‌سازی تا پایان سال به تعویق افتاد. از تاریخ ۲۰ دی‌ماه بر اساس وعده بانک مرکزی سامانه صیاد رونمایی می‌شود و ثبت اختیاری در این سامانه انجام می‌شود. بقیه موارد قانون چک نیز بر اساس بخشنامه بانک مرکزی اجرایی خواهد شد. 

وی افزود: قانون در خصوص چک‌های موجود اجرایی نمی‌شود و مردم نگران نباشند. در هفته جاری از چک‌های جدید رونمایی خواهد شد و از ۲۰ دی‌ماه توزیع می‌شوند. اعتبار چک‌ها فعلاً تا سه سال خواهد بود. در این میان لایحه‌ای در مجلس شورای اسلامی مطرح شده است که نماینده‌ها پیشنهاد حذف سه سال را ارائه کرده‌اند.

این کارشناس امور بانکی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، ادامه داد: قرار است تا چک‌ها اعتبار داشته باشد و به دلیل تغییر اعتبار قانون سه سال را لحاظ کرده‌اند. با این تاریخ چک‌های منقضی باید در بانک تعویض شوند. این گلایه به بانک مرکزی وارد است که در دو سالی که فرصت داشت، اقدامات در خصوص سامانه صیاد را به تأخیر انداخت. شبکه بانکی هم آمادگی و زیرساخت پیوستن به قوانین جدید را نداشت. 

طبق گفته وی، ۲۰ روز دیگر قرار است تا مردم از این سامانه استفاده کنند اما هیچ صحبتی و آموزشی در خصوص آن در رسانه‌ها ارائه نشده است. فعلاً در گام اول قرار بر روی اپلیکیشن های موبایلی احراز هویت انجام ‌شود. برای اعتبار سنجی نیز با این وضعیت حداقل شش ماهی زمان نیاز خواهیم داشت. 

مردادی در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: در قانون جدید چک ذکر شده است که ثبت و انتقال چک باید در داخل سامانه بانک مرکزی باشد و در خصوص ظهرنویسی قانون جدید چک سکوت کرده است. یک عده از اساتید حقوقی معتقدند که این روند منسوخ شده است اما عده‌ای نیز معتقدند که این امر به قوت خود باقی است اما در سامانه ثبت نمی‌شود. در نهایت هم رسیدگی با دادگاه‌ها خواهد بود و در چک‌های تضمینی علت صدور چک باید در بانک قید شود. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۱۰-۰۱ ۱۷:۵۲

هرشخص ازگرفتن دسته چک جلوگیری وبه فراخوان ارتقاء مالی حساب وافزایش اعتبار حساب اعمال نماید

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۰۲ ۱۲:۳۴

موافقم