• یکشنبه / ۷ دی ۱۳۹۹ / ۱۱:۲۵
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 99100704787
  • منبع : شهرداری تهران

آغاز پویش «ارتقای فرهنگ آپارتمان نشینی» با شعار «هم سایه هم»

آغاز پویش «ارتقای فرهنگ آپارتمان نشینی» با شعار «هم سایه هم»

شهرداری تهران پویش «ارتقای فرهنگ آپارتمان نشینی» با شعار «هم سایه هم» را از ابتدای دی ماه آغاز کرده است و تا شهریور ۱۴۰۰ ادامه خواهد داد.

به گزارش ایسنا، بنا براعلام روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، براساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن بیش از ۸۷ درصد از خانوارهای پایتخت در آپارتمان‌ها سکونت دارند. این آمار نشاندهندۀ غلبۀ سبک زندگی آپارتمانی به‌صورت بسیار فراگیر در شهر تهران است. 

این عدد نشانگر آن است که آپارتمان نه تنها به مثابه کالبد بلکه به عنوان بستری اجتماعی توانایی نقش آفرینی دوگانه، هم برای نهادهای سیاستگذار و هم برای شهروندان را داراست.  آپارتمان یکی از مهمترین بسترهای گفت وگو درباره بایدها و نبایدهای زیست شهری و میدانی برای آموزش شهروندی متقابل و ارتباط میان سیاستگذاران و شهروندان است. 

نظر به رواج و پایداری سبک زندگی  آپارتمان نشینی طی چند دهه اخیر در ایران و به ویژه در کلانشهر تهران، ارتقای فرهنگ آپارتمان نشینی حائز اهمیت است به گونه ای که انتظار بر این بوده که همگام با افزایش کمی آپارتمان بر بعد کیفیت این سبک زندگی نیز تاکید شود، در حالی که جای خالی این موضوع پر رنگ است. 

از سویی نظر به تفاوت میان "شهرنشین" و "شهروند" و تأکید بر این اصل که شهروندی نه‌تنها به‌معنای سکونت در یک‌شهر به‌مدت مشخص که به‌معنای مجموعه‌ای از آگاهی‌های حقوقی، فردی و اجتماعی است و شهروندی بر تکالیف و مسئولیت های شهروندان در قبال یکدیگر و در قبال شهر و دولتی که در آن زندگی می کنند، تأکید دارد، مشارکت به مثابه میثاق نوین اجتماعی عبارت از اشکال گوناگون اداره امور شهری، ضرورت ابداع روش های جدید مشورت با مردم و تمرکز زدایی در مدیریت و تصمیم گیری است.

در این راستا کمپین «ارتقای فرهنگ آپارتمان نشینی» طی فرایند ۱۵ماهه با تشکیل گروه های تخصصی تولید محتوا اعم از روانشناسان، جامعه شناسان، شهرسازان، مدیران واحدهای تخصصی شهر تدوین کر و به مرحله اجرا رسید.

براین اساس پویش«ارتقای فرهنگ آپارتمان نشینی» در سه محور قوانین و حریم خصوصی، همسایگی و مشارکت و محیط زیست و کاهش پسماند از اول دی ماه ۹۹ تا شهریور ۱۴۰۰ برگزار می‌شود تا به بسترسازی در زمینه ارتقای این فرهنگ کمک کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha