• چهارشنبه / ۸ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۰:۱۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99110805486
  • خبرنگار : 71477

به رغم تصمیم آمریکا برای تعلیق تحریم‌ها

سازمان ملل همچنان نگران موضوع تجارت یمن است

 سازمان ملل همچنان نگران موضوع تجارت یمن است

سخنگوی سازمان ملل تاکید کرد، این سازمان همچنان نگرانی‌هایی را می‌شنود که کمپانی‌ها قصد دارند تجارت و تعامل خود با یمن را به رغم تصمیم آمریکا برای مجوز دادن به تمامی معاملات با جنبش حوثی‌ها لغو کنند و یا آنها را به حالت تعلیق درآورند چرا که این اقدام تردیدها و بلاتکلیفی‌های اساسی را حل نمی‌کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، همزمان با اینکه واشنگتن در تصمیم دولت دونالد ترامپ برای طبقه‌بندی جنبش حوثی‌ها به عنوان یک "سازمان تروریستی خارجی" بازنگری می‌کند، آمریکا روز دوشنبه تمامی معاملات از جمله معاملات مشمول جنبش حوثی‌های یمن را برای ماه آتی تایید کرد.

استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل گفت: با توجه به اینکه میلیون‌ها تن از مردم یمن در خطر قحطی قرار دارند، این کشور حتی تاب تحمل یک توقف موقت در فعالیت‌های تجاری را ندارد و هنوز مشخص نیست که این مجوز جدید از این نوع اختلال‌ها جلوگیری خواهد کرد یا خیر. ما به دلایل بشردوستانه به مطرح کردن درخواست خود برای تجدید نظر در این طبقه‌بندی ادامه خواهیم داد.

مایک پامپئو، وزیر امور خارجه سابق آمریکا هفته گذشته یعنی یک روز پیش از برگزاری مراسم تحلیف جو بایدن به عنوان رئیس جمهور جدید این کشور، حوثی‌ها را در لیست سیاه قرار داد اگرچه سازمان ملل و گروه‌های امدادرسان هشدار داده‌اند که این اقدام یمن را به مرز یک قحطی در مقیاس عظیم می‌کشاند.

این طبقه‌بندی هرگونه اموال و دارایی‌های حوثی‌ها مرتبط با آمریکا را مصادره می‌کند و آمریکایی‌ها را از انجام فعالیت‌های تجاری و معامله با آنها منع می‌کند و هرگونه حمایت یا ارائه منابع به این جنبش جرم تلقی می‌شود.

مقامات سازمان ملل و گروه‌های امدادرسان گفته‌اند، این طبقه‌بندی، کمپانی‌ها را از انجام تجارت با یمن که تقریبا تنها به واردات تکیه دارد، می‌ترساند و خللی در عملیات‌های بشردوستاه ایجاد می‌کند که حتی با وجود معافیت‌های بشردوستانه آمریکا نیز پر نمی‌شود.

سازمان ملل، یمن را با توجه به اینکه ۸۰ درصد از جمعیت آن نیازمند کمک هستند، به عنوان بزرگ‌ترین بحران انسانی جهان توصیف می‌کند.   

"مارک لوکوک"، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور انسانی اوایل ماه جاری میلادی به شورای امنیت گفت: در حال حاضر حدود ۵۰ هزار تن در قحطی کامل و خطر مرگ قرار دارند. پنج میلیون تن دیگر تنها یک قدم با آنها فاصله دارند.

مقامات سازمان ملل در تلاشند تا مذاکرات صلح با هدف پایان دادن به این جنگ را از سر بگیرند چرا که درد و رنج‌های یمن با فرواشی اقتصادی و پاندمی کرونا وخیم‌تر می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha