• جمعه / ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۰۲:۰۰
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 95021005369
  • خبرنگار : 71410

کنسرتی برای یک روسری سه‌هزار ساله

کنسرتی برای یک روسری سه‌هزار ساله

گروه موسیقی «تال» به‌مناسبت روز گُلونی (روسری سه‌هزار ساله قوم لر) در تالار وحدت روی صحنه خواهد رفت.

گروه موسیقی «تال» به‌مناسبت روز گُلونی (روسری سه‌هزار ساله قوم لر) در تالار وحدت روی صحنه خواهد رفت.

مسلم علی‌پور با اعلام این مطلب به خبرنگار سرویس موسیقی ایسنا، گفت: لُرها هر سال جشن بزرگی را با عنوان جشن گُلونی دارند که به چند طریق اجرا می‌شود. ما یکی از این جشن‌های بزرگ را با همراهی گروه موسیقی «تال» برگزار می‌کنیم و با وجود این‌که هر سال این کار توسط پدرم، فرج علی‌پور برگزار می‌شود، امسال بخش زیادی از اجرای آن به من واگذار شده که تغییرات زیادی هم در ارکستر به‌وجود آورده‌ام.

او ادامه داد: من با ارکستر و تنظیمی جدید روی صحنه خواهم رفت و قطعاتی را می‌خوانم. علاوه بر چند آهنگ قدیمی، قطعات جدیدی را هم اجرا خواهیم کرد و در کنار این‌ها، قطعه «گلونی» را نیز می‌خوانیم.

علیپور درباره فضای این اجرا، توضیح داد: در این کنسرت، زنان لُر با لباس‌های لری و روسری گلونی حضور دارند و مخاطب خیلی از قطعات ما نیز زنان هستند. اتفاقا من هم چهار زن کمانچه‌نواز را که لباس محلی لری بر تن دارند، روی صحنه خواهم آورد.

این نوازنده‌ کمانچه اضافه کرد: این کنسرت 27 اردیبهشت‌ماه ساعت 21 در تالار وحدت برگزار می‌شود و از تمام افرادی که می‌خواهند به این اجرا بیایند، می‌خواهیم که با گُلونی و لباس محلی در تالار وحدت حضور پیدا کنند.

علیپور همچنین درباره سازبندی قطعات نیز توضیح داد: سعی کرده‌ام فضایی تلفیقی با سازهای غربی و سازهای محلی ایجاد کنم و علاوه بر پنج ساز کمانچه که در میان لُرها جایگاه دارد، از سه‌تار، سُرنا، گیتار، پرکاشن، پیانو، تار، تنبک و ... نیز استفاده کرده‌ایم.

به گزارش ایسنا، براساس یک ایده و به همت جمعی از دختران خرم‌آبادی، روز ۲۶ اردیبهشت‌ماه به‌عنوان روز روسری لُری (گلونی) نام‌گذاری شده است. قرار است، هر سال در بهار و تا ۲۶ اردیبهشت دختران لُر با سر کردن روسری لُری، این پوشش اصیل را به دیگران معرفی کنند. گروهی از دختران لُر از میان معلمان، استادان، روزنامه‌نگاران، دانشجویان و فعالان فرهنگی جزو حامیان این حرکت هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۲-۱۰ ۱۵:۲۹

گلوني وسيله کاسبي بعضي ها شده گلوني اصالتا متعلق به لرستان نيست بلکه زنان لر فقط از آن به عنوان سربند استفاده کرده و ميکنند.