• دوشنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۰۲:۰۵
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 95022011839
  • خبرنگار : 71544

یک معمار:

نمای رومی هویت کاذب به شهرها داده است

نمای رومی هویت کاذب به شهرها داده است

یک معمار معتقد است که معماری رومی، چهره و فضای شهرها را گرفته و هویتی کاذب به آن‌ها داده است.

یک معمار معتقد است که معماری رومی، چهره و فضای شهرها را گرفته و هویتی کاذب به آن‌ها داده است.

گیتی اعتماد در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس هنرهای تجسمی ایسنا، اظهار کرد: دلیل این سبک معماری، پیدایش اقشاری نوکیسه و بدون فرهنگ به‌عنوان سرمایه‌دار، مالک و کارفرما از یک‌سو و تعدادی سازنده بدون فرهنگ، تعهد و آگاهی نسبت به اقلیم، فرهنگ، شهرسازی و معماری بوده‌ است.

او ادامه داد: اگر این معماری نوپا را با معماری سنتی ایران یا معماری دوره تجدد و افراد خارجی که تحت تأثیر معماری ایران، شاهکارهایی را آفریده‌اند، مقایسه کنیم، به بی‌هویت و بازاری بودن آن پی می‌بریم.

این معمار با بیان این‌که معماری به سبک رومی علاوه بر ایجاد سیمای نامطلوب، از نظرهای دیگر نیز به شهر لطمه می‌زند، گفت: مصالح مناسب برای تهران با توجه به اقلیم آن آجر و در نهایت، بتن است. از سویی با توجه به زلزله‌خیز بودن منطقه و بویژه تهران، مصرف مصالح و تزیینات سنگین (سنگ‌های ضخیم، مجسمه‌ها و نرده‌های سنگی) می‌تواند در یک زلزله متوسط فاجعه به بار بیاورد.

اعتماد یادآوری کرد: البته قرار نیست که دست‌وپای یک معمار خلاق بسته شود، بلکه حتی با مصالحی مانند آجر و بتن نیز می‌توان شاهکار آفرید.

وی این سبک معماری را نمایانگر شکاف عمیق طبقاتی میان مردم دانست و اظهار کرد: در معماری سنتی ما، این اختلاف طبقاتی معمولا در داخل خانه‌ها و وسعت‌شان نمودار می‌شد. در حالی‌ که اکنون اختلافات طبقاتی در نمای ساختمان‌ها خود را آشکار می‌کند. بدترین نمونه‌ها از معماری رومی و این اختلاف بین اقشار مختلف مردم را در اطراف کاخ سعدآباد و زعفرانیه در تهران می‌توان دید که موجب تأسف است.

این معمار افزود: نمای بیرونی یک ساختمان، حق تمام شهروندان و عنصری تأثیرگذار بر تمام فضای شهری است. به همین دلیل، مدیران شهری و شورای شهر تهران (که در رأس آن یک معمار است) باید به این موضوع توجه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۰۷:۱۸

اينکه در مورد آجر تا اين حد مانور داده ميشه غلط اندر غلط هست مصالحي مثل آجر نما هم سنگينه هم نا زيبا معماري ايراني منحصر به آجر نبوده و نيست بتن هم که واقعا فرهنگي هست بنظرتون در نما؟ نما ي مناسب نمايي هست قابل رنگ آميزي و با ماندگاري بالا تهران هم خواه نا خواه شهري مدرن هست اما بي برنامه جمع اضداد ممکن نيست