• پنجشنبه / ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۴:۵۷
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1400122621104
  • خبرنگار : 71021

تک‌نخل سربریده «دَرَک» جایگزین می‌شود

تک‌نخل سربریده «دَرَک» جایگزین می‌شود

درخت نخل دیگری جایگزین نخل سَربریده «دَرَک» خواهد شد.

به گزارش ایسنا، روستای درک با تپه‌های ماسه‌ای در تلاقی با دریای مکران (عمان) و تک‌درخت نخل آن، چند سالی است در بین گردشگران شناخته شده که البته در تمام سال‌هایی که به واسطه منظره منحصربه‌فردش محل آمد و شد گردشگران بوده با چالش‌های بسیاری دست و پنجه نرم کرده، از زباله‌هایی که گردشگران در ساحل درک رها کردند و رفتند تا زیرپا گذاشتن هنجارها و فرهنگ مردم محلی. حالا خبر رسیده که تک‌درخت نخل ساحل دَرَک سر بریده شده است؛ درختی که در پاییز امسال، پای آن گازوئیل ریخته بودند تا خشک شود. محلی‌ها هنوز فرد یا افراد خاطی قبلی را پیدا نکرده‌اند که این‌بار در آستانه سفرهای نوروزی، با نخل افتاده بر زمین مواجه شدند.

عظیم اسحاقی، دهیار روستای گردشگری دَرَک به ایسنا می‌گوید: هنوز نمی‌دانیم بلاهایی که بر سر تک‌درخت ساحل درک آورده‌اند کار چه کسی یا کسانی بوده است. ما به پلیس گزارش داده‌ایم و بررسی‌ها درحال انجام است. از نیروهای امنیتی با توجه به تلاشی که چند وقتی است برای تخریب این منطقه گردشگری در استان سیستان و بلوچستان انجام می‌شود، می‌خواهیم به این موضوع رسیدگی کنند.

او ادامه می‌دهد: تک‌درخت نخل ساحل دَرَک با روستا فاصله دارد و شب‌ها کسی در ساحل نگهبانی نمی‌دهد و این فرصتی شده برای بعضی افراد معلوم‌الحال که این جاذبه گردشگری ساحل درک را نابود کنند. ما اجازه نمی‌دهیم روستای گردشگری دَرَک را تخریب کنند و روز جمعه، درخت نخل دیگری را در همان محل می‌کاریم تا نشان دهیم نمی‌توانند به این‌جا آسیبی وارد کنند.

درخت سربریده «دَرَک» جایگزین می‌شود
تصویر تک‌درخت نخل قطع‌شده در ساحل درک، استان سیستان و بلوچستان

اسحاقی می‌گوید: چند ماه پیش پای تک‌درخت نخل ساحل درک، گازوئیل ریخته بودند که خاکش را تعویض کردیم و خوشبختانه آسیب زیادی وارد نشده بود و درخت زنده ماند. این‌بار اما درخت را از تنه آن قطع کرده‌اند. این درخت که فقط سمبل گرشگری است، چه مزاحمتی برای دیگران دارد که این‌گونه قصد جانش را کرده‌اند؟ درخت نخل مثل انسان است، واحد شمارش "نفر" است، آسیب رساندن و بریدن آن، به مثابه ریختن خون و قتل یک انسان است.

دهیار روستای گردشگری درک تاکید می‌کند: درخت نخل درک از بین‌رفتنی نیست. ما برای توسعه گردشگری پایدار تلاش می‌کنیم و کاشت درخت نخل دیگری شبیه به درخت قدیمی در همین محل، در همین راستا انجام می‌شود.

روستای گردشگری دَرَک در بخش زرآباد از  شهرستان کنارک در نزدیک چابهار در استان سیستان و بلوچستان واقع شده که از تک‌درخت ساحل آن به عنوان «نماد زیست ساحل کویری» یاد می‌شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۶ ۱۵:۱۴

چون احترام به فرهنگ ها بومی در هیچ کدام از گروه ها و آژانس های مسافرتی مهم نیست و اکثر گردشگران برای خوشگذرانی هایی که در فرهنگ بومی انجا یکجور تهاجم و ضد فرهنگ هست به اونجا می روند مطمئنا از فراد بومی همان نقطه که از این وضعیت ناراحت بوده خواسته با قطع این درخت از این کار جلوگیری شود چون برای گروه ها و آژانس ها فقط پول مهم هست و گروه هایی که ازادی عمل به گردش گر ها نمی دهند متقاضی کمتری دارن و دست زیاد شده و یجورایی ناهنجاری ها و ازادی ها آپشن شده برای گروه ها و آژانس ها برای جلب گردشگر و بومی ها مخصوصا بزرگان از این قضیه ناراحت هستند

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۶ ۱۵:۴۶

اگر براشون امکانپذیره درخت رو پیوند کنن . چون ریشه‌ش هنوز زنده‌ست و اگر پیوندش کنن احتمالا سریع رشد کنه. البته نمیدونم درخت خرما پیوند میخوره یا نه ؟

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۶ ۱۶:۰۰

اگر اونجا نخل دوام میاره چرا یکی میکارید صدها عدد بکارید در اطراف و یکی در وسط

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۶ ۱۸:۱۳

جای بسی تأسف است ولی دستانی پشت این حادثه شوم است