• دوشنبه / ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ / ۱۲:۲۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 92111409744
  • خبرنگار : 71191

درپی اعلام آبگیری سد سیمره مطرح شد

آقایان در وزارت نیرو اهمیت آثار سیمره را نمی‌دانند؟!

آقایان در وزارت نیرو اهمیت آثار سیمره را نمی‌دانند؟!

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: ما نگران آثار تاریخی دره‌ی سیمره هستیم و از امروز، کاوش در این محوطه را آغاز می‌کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: ما نگران آثار تاریخی دره‌ی سیمره هستیم و از امروز، کاوش در این محوطه را آغاز می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به‌دنبال اعلام وزارت نیرو مبنی بر شروع آبگیری سد سیمره از دو هفته‌ی دیگر، 120 اثر تاریخی متعلق به دوره‌های مفرغ و آهن تا دوران اسلامی که برخی کارشناسان آن‌ها را مشابه «تیسفون» دانسته‌اند، در معرض خطر نابودی کامل‌اند. این آبگیری در حالی انجام می‌شود که حدود دو سال پیش نیز در نخستین دوره‌ی آبگیری این سد، حدود 18 محوطه‌ی تاریخی زیر آب رفتند.

قاسم قربانی با بیان این‌که بیشتر آثار موجود در دره‌ی سیمره از گچ هستند، اظهار کرد: در نخستین دوره‌ی آبگیری این سد، بخشی از آثار از بین رفتند. امیدواریم بتوانیم آبگیری این سد را به پس از تکمیل کاوش‌های مورد نیاز در این دره‌ی تاریخی موکول کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان با اشاره به جلسه‌ای که حدود 20 روز پیش، رییس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با مسوولان وزارت نیرو برای به عقب انداختن آبگیری سد داشت،‌ ادامه داد: در آن جلسه، صحبت‌ها روند مناسبی را طی کرد و هدف این بود که وزارت نیرو با پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی همکاری کند و با پرداخت اعتبار مناسب و اختصاص زمان بیشتر، باستان‌شناسان بتوانند کاوش در این دره‌ی تاریخی را به سرانجام برسانند.

وی اظهار کرد: متأسفانه با وجود برگزاری این جلسه، به‌نظر می‌رسد آقایان در وزارت نیرو، آن مباحث را فراموش کرده‌اند. شاید آن‌ها نسبت به اهمیت آثار تمدنی این دره‌ی تاریخی آگاهی لازم را ندارند، وگرنه بی‌تفاوت از کنار این موضوع نمی‌گذشتند.

او با تأکید بر تلاش مسوولان ارشد سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای آغاز حفاظت از 120 محوطه و اثر تاریخی موجود در دره‌ی سیمره، افزود: ما نگران آبگیری سد سیمره هستیم، چون جنس بیشتر آثار این محوطه، گچ است. به همین دلیل، از امروز کار کاوش در این محوطه‌ی تاریخی را آغاز می کنیم، تا زودتر به نتیجه برسیم.

پیش از این نیز حمیده چوبک - رییس پژوهشکده‌ی باستان‌شناسی - در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اعلام کرد که کاوش در دره‌ی «سیمره» از 14 بهمن‌ماه آغاز می‌شود.

همچنین روز گذشته (13 بهمن‌ماه) مسعود سلطانی‌فر - رییس جدید سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری - در نخستین فعالیت کاری خود، دستور پیگیری وضعیت آثار تاریخی در معرض خطر را در محوطه‌ی تاریخی سیمره صادر کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha