جلسه شورای سیاستگذاری ستاد مرکزی راهیان نور کشور با حضور فرماندهان قرارگاه های تابعه پیش از ظهر امروز در سالن جلسات شهید صیاد شیرازی این ستاد برگزار شد.
به گزارش ایسنا سردار بهمن کارگر رئیس این ستاد دراین جلسه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید همدانی اظهار کرد: شاید کسانی باشند که وقتی حاجحسین همدانی به پشتوانه ۵۰سال مجاهدت صادقانه، آرزوی شهادت و پیوستن به یاران شهیدش را میکرد، با زبان دل یا با زبان سر، سرزنش کنند و یا به استهزاء بگیرند اما ما به آنها خرده نمیگیریم چون، معنی «بَلْ أَحْیَاء عِندَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُون» را نمیدانند و به این باور نرسیدهاند که جایگاه شهید در محفل انس شهیدان در محضر حضرت باری تعالی است.
وی در ادامه به بررسی وضعیت راهیان نور غرب و شمالغرب پرداخت و افزود:شاهد حضور نیمی از زائرین در یادمانهای غرب و شمالغرب کشور هستیم و بیش از یک میلیون و 200 هزار زائر در محدوده چهار استان ایلام، کرمانشاه، کردستان و آذربایجانغربی حضور پیدا کردهاند.
در ادامه این جلسه طرح بررسی ایجاد یادمان «شیخ صله» در منطقه عمومی شیخ صله شهرستان ثلاث باباجانی استان کرمانشاه و در مجاورت ارتفاعات شیخ شمیران عراق، با حضور سردار محمدنظر عظیمی فرمانده قرارگاه نجف اشرف سپاه پاسداران در غرب کشور به تصویب شورا رسید.
شیخ صله روستایی در غربیترین نقطه غرب ایران است که با ۶ بار بمباران شیمیایی رکوردار شد.
از افتخارات این خطه که برای مردم آن بر جای مانده این است که در تاریخ جنگ ارتش رژیم بعث عراق هیچگاه نتوانست از مرز شیخصله وارد کشور شود تا نقاطی از آن را به تصرف در آورد، بلکه رزمندگان توانستند برای اولین بار از این نقطه وارد خاک عراق شود و ارتفاعات، تاسیسات و شهرهای مهم عراق چون شاخ شمیران، سد دربندیخان و… را به تصرف خود در آورند.
در نیمه سالهای ۶۳ به بعد جمهوری اسلامی ایران برای پاسخگویی به بمباران و موشکباران مناطق مسکونی شهرها و احقاق حقوق خود در مجامع بینالمللی و به خاطر آمادگی و توان رزمندگان در جبهههای غرب با تغییر بعضی از مناطق عملیاتی از جنوب به غرب در صدد برآمد تا قدرت رزمندگان اسلام را بار دیگر به جهانیان نشان دهد. به همین دلیل از سالهای ۶۴ به بعد عملیاتهای بزرگی چون والفجر ۱۰ و بیتالمقدس ۴ در مناطق غرب کشور انجام شد و که نتیجه آن شکستهای سنگین رژیم بعث بود.
از جمله آثار باقی مانده از جنگ در این منطقه، بیمارستان صحرایی شیخ صله است که در عمق کوه و در سال ۱۳۶۴ در حوالی روستای شیخ صله مهندسی و ساخته شد.
این بیمارستان در عملیاتهای مناطق شاخ شمیران، بمو، بیزل، بیمارک، شیخ صله و… خدمات ارزنده و فراموشنشدنی را به رزمندگان ارائه کرد تا جایی که رژیم بعث چند بار در صدد از بین بردن آن برآمد و این سازه در زیر کوه بنا شده را که توان عمرانی و مهندسی رزمندگان اسلام را نمایان میکرد مورد هدف قرار داد ولی با توجه به شرایط بیمارستان آسیبی به آن نرسید.
این بیمارستان دارای دو باند فرود هلیکوپتر برای انتقال هوایی مجروحان است و کمتر رزمندهای است که در عملیاتهای والفجر ۱۰ و بیت المقدس ۴ حضور داشته و وارد این بیمارستان نشده باشد چرا که رژیم بعث پس از شکست مناطق عملیاتی مذکور را بمباران شیمیایی کرد و مجروحین این حوادث جهت مداوا به این بیمارستان منتقل میشدند.
کمک به توسعه یادمان سرلشکر خلبان شهید احمد کشوری در منطقه میمک استان ایلام نیز از دیگر مصوبات جلسه امروز شورای سیاستگذاری ستاد مرکزی راهیان نور کشور بود.
شهید کشوری فرماندهی تیم آتش هوانیروز دراستان ایلام را به عهده داشت و بارها در عملیاتهای مختلف پرواز کرد و عاقبت در پانزدهم آذر ۱۳۵۹ در تنگه بینای میمک ایلام هدف موشک هواپیمای دشمن قرار گرفت و به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
انتهای پیام
نظرات