• دوشنبه / ۱۵ آذر ۱۳۹۵ / ۱۱:۵۳
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95091508355
  • خبرنگار : 71191

تفاهمنامه پنج ساله ایران و فرانسه در پاسارگاد به کجا رسید؟

تفاهمنامه پنج ساله ایران و فرانسه در پاسارگاد به کجا رسید؟

فصل سوم فعالیت‌های میان‌رشته‌ای هیأت باستان شناسی مشترک ایران- فرانسه در محوطه پاسارگاد به شناسایی، مطالعه و مستندنگاری «سفال» محوطه پاسارگاد توسط متخصصان منجر شد.

به گزارش ایسنا، به دنبال امضای تفاهم‌نامه پنج ساله میان پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و دانشگاه لیون 2 فرانسه از سال گذشته در زمینه‌ی انجام فعالیت‌های میان رشته‌ای در محوطه پاسارگاد، سومین فصل از این مطالعات در پاسارگاد به انجام رسید.

کوروش محمدخانی، سرپرست ایرانیِ هیأت کاوش در این محوطه تاریخی در گفت‌وگو با ایسنا، با اعلام پایان فصل سوم فعالیت‌های میان‌رشته‌ای هیأت باستان‌شناسی مشترک ایران- فرانسه در محوطه پاسارگاد (فارس مرکزی در زمان هخامنشیان) اظهار کرد: به منظور مطالعات گسترده‌ی میان‌رشته‌ای در این محوطه از متخصصان مختلفی در علوم تلفیقی باستان‌شناسی مانند ژئوفیزیک، دیرین اقلیم‌شناسی، باستان‌گیاه شناسی، زمین باستان‌شناسی، هیدرولوژی، سنجش از دور و عکاسی هوایی، نقشه‌برداری در کنار باستان‌شناسان استفاده شده است.

او هدف اصلیِ مطالعات این هیأت مشترک را شناخت بهتر محوطه میراث جهانی پاسارگاد، شناسایی حدود این محوطه در دوره هخامنشیان و به دست آوردن دید کلی از سیستم شهرسازی آن دانست و گفت: پژوهش روی سیستم مدیریت آب در دوره‌ی هخامنشی، بازسازی پوشش گیاهی باغ پاسارگاد به عنوان یکی از نخستین باغ‌های باستانی از طریق مطالعات دیرین اقلیم‌شناسی، مطالعه چشم‌انداز فرهنگی پاسارگاد در دشت مرغاب و شناسایی و حفاظت بهتر از آثار این محوطه،  از دیگر اهداف این پژوهش بودند.

به گفته‌ی این عضو هیأت علمی گروه باستان‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی، در این فصل از فعالیت‌ها حدود 34 هکتار از محوطه پاسارگاد مورد بررسی آرکئوژئوفیزیکی به روش مغناطیس‌سنجی و الکترومغناطیسی قرار گرفت که نتایج اولیه‌ی این بررسی‌ها ساختارهای مسکونی بسیاری را در قسمت شمالی محوطه آشکار کرد.

سرپرست ایرانی هیأت کاوش اظهار کرد: در قسمت باغ سلطنتی محوطه کانال‌های سنگی و ساختارهایی از دوره هخامنشی آشکار و تقریباً نقشه مغناطیسی این قسمت از محوطه تکمیل شد.

این باستان‌شناس ادامه داد: در بخش عکاسی هوایی، یک تیم متخصص از فرانسه با روش‌های گوناگون و با تجهیزات متفاوت اقدام به عکاسی از محوطه حفاظت شده برای مدل‌سازی سه بعدی پاسارگاد کردند.

وی با اشاره به اینکه عکاسی هوایی با پهباد به هیأت مشترک در شناسایی ساختارهای مسکونی در شمال محوطه کمک‌هایقابل توجهی کرد، گفت: بررسی باستان شناسی در غرب دشت مرغاب و بررسی گورهای فراهخامنشی در شمال دشت، از دیگر فعالیت های این فصل هیأت مشترک بود.

او مطالعه و شناسایی سفال محوطه پاسارگاد توسط متخصصان و همچنین مستندسازی در این بخش را از دیگر اقدامات انجام شده هیأت مشترک ایران- فرانسه در فصل سوم اعلام کرد.

به گفته محمدخانی، فعالیت‌های باستان‌شناسی هیأت مشترک ایران- فرانسه در قالب تفاهم نامه پنج ساله میان پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و دانشگاه لیون 2 از سال 1394 آغاز شده و تا سال 1399 ادامه خواهد داشت.

در مدت یک ماه گذشته فصل سوم فعالیت‌های میان رشته‌ای هیأت باستان‌شناسی مشترک ایران- فرانسه در محوطه پاسارگاد با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری به سرپرستی «کورش محمدخانی» عضو هیأت علمی گروه باستان‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی از ایران و دکتر «سباستین گندت» از مرکز ملی پژوهش‌های عملی (CNRS) فرانسه- دانشگاه لیون 2 انجام شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha