• چهارشنبه / ۲۹ دی ۱۳۹۵ / ۱۰:۵۹
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 95102918588
  • منبع : نمایندگی قم

آیت‌الله مکارم شیرازی:

شهرستان‌ها نباید از وجود طلاب و روحانی خالی بماند

شهرستان‌ها نباید از وجود طلاب و روحانی خالی بماند

آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان اینکه در شهرستان‌ها میزان آسیب‌پذیری بالا رفته و فُرُق ضاله و انحرافی فعالیت می‌کنند، گفت: در چنین شرایطی نباید شهرستان‌ها و مناطق از وجود طلاب و روحانیت خالی بماند.

به گزارش ایسنا، این مرجع تقلید روز چهارشنبه (29 دی) در آغاز جلسه درس خارج خود در مسجد اعظم قم، نسبت به روند مهاجرت معکوس در حوزه علمیه قم و تبعات آن هشدار داد و خواستار بازنگری و اصلاح این وضعیت شد.

وی به جایگاه پر افتخار و دیرینه حوزه علمیه قم اشاره کرد و گفت: برخلاف آنچه برخی نکوهش می‌کنند، در حوزه علمیه قم افراد نخبه، زبده، فاضل، عالم و مدرس فراوان هستند، اما نقایصی هم دارد.

آیت‌الله مکارم شیرازی اظهار کرد: یکی از مسائل، مهاجرت معکوس است؛ به جای این که از قم به شهرستان‌ها بروند، از شهرستان‌ها به قم می‌روند و اخیرا نیز گزارشی در این باره دریافت کردیم.

وی با تاکید بر تمرکززدایی از قم تصریح کرد: باید زمینه‌ای فراهم شود تا اگر نقصی در مدارس شهرستان‌ها وجود دارد، آن نواقص مرتفع شوند؛ نه این که طلاب را آن هم در پایه‌های پایین راهی قم کرده و شهرستان‌ها را از وجود طلاب خالی کنیم.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم اضافه کرد: مهاجرت معکوس چه معنایی دارد؟ به جای این که قم و حوزه را زبده‌تر کنیم و افراد را به شهرستان‌ها بفرستیم و آنجا را تقویت کنیم، روند مهاجرت معکوس ایجاد شود.

این مرجع تقلید افزود: من نمی‌دانم چه کسی این را تصویب کرده که از شهرستان‌ها بردارند بیایند قم؟ باید در همان شهرستان‌ها مشغول تحصیل و کارهای فرهنگی و تبلیغی باشند، مهاجرت معکوس غلط است.

وی یادآورشد: نباید همه در قم متمرکز شده و دیگر مناطق خالی شوند و در معرض آسیب‌ها قرار بگیرند، البته باید نسبت به افرادی که از قم مهاجرت می‌کنند حمایت‌های لازم نیز صورت گیرد.

آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان اینکه من پیغام دادم این کار را اصلاح کنند؛ امیدوارم این حوزه روز به روز بالنده‌تر شود، گفت: در هیچ کجای عالم حوزه‌ای به عظمت حوزه علمیه قم وجود ندارد، البته این نتیجه زحمات بزرگانی بوده که سالیان دراز زحمت کشیده‌اند، قم از زمان ائمه(ع) مرکز علم و دانش بوده، باید این میراث ارزشمند را همه ما حفظ کنیم.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روایاتی، بدترین افراد را کسانی دانست که مردم از شر آنها در امان نیستند و امید به خیرشان هم ندارند.

وی بیان کرد: از این بدتر کسانی که برای رسیدن به دنیا از دین مایه می‌گذارند، دروغ می‌گویند، تهمت می‌زنند، احتکار می‌کنند و هر کاری که دل‌شان خواست انجام می‌دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha