• چهارشنبه / ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۳:۳۴
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 95122516590
  • خبرنگار : 71564

مدیر پروژه حفاظت از جنگل‌های زاگرس اعلام کرد

جنگل‌های زاگرس دارای بالاترین نرخ فرسایش

جنگل‌های زاگرس دارای بالاترین نرخ فرسایش

مدیر پروژه حفاظت از جنگل‌های زاگرس با اشاره به اینکه بالاترین نرخ فرسایش دنیا در جنگل‌های زاگرس گزارش شده است، بیان کرد: زاگرس در حال حاضر بیش از 50 درصد از آب شیرین کشور را تولید می‌کند.

به گزارش ایسنا، شیرین ابوالقاسمی در نشست زنان محیط زیست با اشاره به اینکه زاگرس با وجود تمام پتانسیل‌ها و ویژگی‌هایی که دارد با هیچ کدام از اکوسیستم‌ها قابل مقایسه نیست، گفت: کوه‌های زاگرس حدود 32 میلیون هکتار از وسعت کشور را پوشش می‌دهد و قلب تپنده هر کشور کوه‌ها هستند چرا که برای کشور تولید آب شیرین می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه بیش از 15 رودخانه از زاگرس تغذیه می‌کنند، گفت: متاسفانه نگاه‌ها در سطح ملی با توجه به خدمات اکوسیستمی که جنگل‌های زاگرس می‌دهند نادیده گرفته می‌شود.

مدیر پروژه حفاظت از جنگل‌های زاگرس تصریح کرد: با توجه به شرایط اقلیمی حادی که در کشور با آن مواجه هستیم مانند گرمایش زمین و ریزگردها توجه به نقش و اهمیت زاگرس بیشتر شده است.

ابوالقاسمی با بیان اینکه زاگرس مانند سد عظیمی است که می‌تواند جلوی ریزگردها را بگیرد، گفت: متاسفانه بالاترین نرخ فرسایش در دنیا مربوط به جنگل‌های زاگرس است.

وی ضمن اشاره به اینکه زیست‌مندان زاگرس 50 درصد عشایر کشور را تشکیل می‌دهند، بیان کرد: زاگرس در حال حاضر بیش از 50 درصد از آب شیرین کشور را تولید می‌کند.

مدیر پروژه حفاظت از جنگل‌های زاگرس ضمن تاکید بر اینکه باید بهره‌برداری پایدار در این منطقه داشته باشیم، افزود: در وزارت امور خارجه و جهاد کشاورزی تدوین، ارائه و تصویب سند ملی راهبردی تحول توسعه کشاورزی پایدار با شاخص بهره‌برداران خرد و کشاورزان را داشته‌ایم.

ابوالقاسمی ادامه داد: آب و کشاورزی محور توسعه در برنامه ششم قرار گرفته‌اند و با توجه به اینکه 980 روستا در محدوده زاگرس مرکزی داریم باید به تدریج تحول و توسعه پایدار کشاورزی جایگزین شود.

وی با بیان اینکه شروع کار کشاورزی پایدار در زاگرس با زنان بوده است، گفت: امیدواریم بتوانیم طرح توانمندی زنان را در همه نقاط کشور انجام دهیم.

در ادامه زهرا جواهریان، مدیرکل دفتر توسعه پایدار و اقتصاد محیط زیست، بیان کرد: اهداف توسعه هزاره زمانی که در دنیا به اجرا در آمد جای خود را با اهداف توسعه پایدار عوض کرد و سند 2030 تدوین شد و قرار است تا سال 2030 روی شاخص‌ها و اهداف این سند در کشور برنامه‌ریزی کنیم.

وی با بیان اینکه سند 2030 ویژگی مانند فراگیر بودن دارد، گفت: این به آن معناست که این سند شامل تمام ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سلامت و محیط زیست می‌شود و قرار است که طبق این سند کشورها خود را با کشور خود مقایسه کنند نه با کشورهای دیگر.

مدیرکل دفتر توسعه پایدار و اقتصاد محیط زیست با اشاره به نقش زنان در توسعه پایدار و محیط زیست، افزود: ثابت شده است که زنان نسبت به طبیعت گرایش و توجه بیشتری دارند و این مساله باعث شده که نقش زنان در مسائل توسعه پایدار و محیط زیست پررنگ‌تر شود.

جواهریان گفت: بر اساس توسعه پایدار که 17 هدف کلان و 169 هدف خرد دارد، هدف شماره 5 به برابری جنسیتی و زنان پرداخته است.

وی اظهار کرد: بحث دیگری که در رابطه با سند 2030 مطرح است بحث اقتصاد سبز است. اینکه چطور می‌توانیم رشد اقتصادی و عدالت اجتماعی همراه با حفظ محیط زیست داشته باشیم.

مدیرکل دفتر توسعه پایدار و اقتصاد محیط زیست خاطرنشان کرد: محیط زیست امروز در دنیا به عنوان یک سرمایه است و هنر ما در اقتصاد سبز این است که رشد اقتصادی به همراه حفظ محیط زیست داشته باشیم.

جواهریان بیان کرد: سازمان جهانی کار مشاغل سبز را به عنوان شغل شایسته تعریف می‌کند یعنی شغلی که پایدار با درآمد کافی همراه با بهداشت، ایمنی و حفظ محیط زیست است.

وی ضمن تاکید بر اینکه باید بتوانیم شغل‌های سبز را مانند کشاورزی ارگانیک، گردشگری پایدار و بانکداری الکترونیک گسترش دهیم، گفت: سبزسازی مشاغل موجود از راه‌های دیگری است که باید مدنظر قرار گیرد.

مدیرکل دفتر توسعه پایدار و اقتصاد محیط زیست با اشاره به نقش زنان در اقتصاد سبز، ادامه داد: اگر کشوری بخواهد به توسعه پایدار برسد باید از تمام ظرفیت خود استفاده کند. از آنجا که زنان نیمی از ظرفیت هر جامعه هستند اگر به کمک اهداف توسعه پایدار نیایند قطعا ناموفق خواهیم بود.

جواهریان گفت: سال‌هاست که بیشتر ورودی دانشگاه‌ها زنان هستند. باید بتوانیم از این قشر تحصیلکرده کمک بگیریم.

وی ضمن بیان اینکه یکی از اقدامات سازمان محیط زیست در ارتباط با مشاغل سبز، طرح ترویج و توسعه کارآفرینی و کسب و کارهای سبز ویژه دختران فارغ‌التحصیل دانشگاهی بوده است، گفت: پایلوت این کار در استان لرستان آغاز شده است و هدف آن کمک به اشتغال سبز و کمک به اشتغال زنان فارغ‌التحصیل است.

مدیرکل دفتر توسعه پایدار و اقتصاد محیط زیست با بیان اینکه 912 سازمان مردم‌نهاد محیط زیستی در کشور داریم، تصریح کرد: بسیاری از اعضای این سازمانهای مردم‌نهاد را زنان تشکیل می‌دهند.

وی در پایان گفت: درخواستی که از آموزش و پرورش داریم این است که برای تمام معلمان خانم بحث محیط زیست را به صورت آموزش ضمن خدمت بگذارد چون معتقد هستیم اگر خانمها آموزش‌های زیست محیطی ببینند به عنوان یک الگو تاثیر بر روی دانش‌آموزان خواهند داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha