• یکشنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۴:۳۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 96021005615
  • خبرنگار : 71021

رحمانی موحد:

جنجال‌ سفارت عربستان، ورود گردشگران حوزه خلیج‌فارس را به نصف کاهش داد

جنجال‌ سفارت عربستان، ورود گردشگران حوزه خلیج‌فارس را به نصف کاهش داد

معاون گردشگری کشور با اشاره به تأثیر جنجال‌های سیاسی داخلی در افول گردشگران خارجی گفت: سال ۹۴ و ۹۵ در ارتباط با اتفاقی که در سفارت عربستان رخ داد، ۴۵ تا ۵۰ درصد از ظرفیت گردشگران حوزه خلیج‌فارس و ۹۰ درصد از بازار عربستان را از دست دادیم.

به گزارش ایسنا، مرتضی رحمانی موحد که در همایش «گفتمان فرهنگ مهمان‌نوازی با رویکرد توسعه گردشگری» در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران سخن می‌گفت، با تأکید بر اینکه برای مهمان‌نوازی باید برداشت‌های اختصاصی و محفلی کنار گذاشته شود، گفت: ما باید خانه را برای مهمان دور از هیجانات و هماهنگ زیر چتر یک مسئولیت آماده کنیم.

او با یادآوری اینکه گردشگری، ارتباط بلاانقطاعی با حوزه مهمان‌نوازی دارد، افزود: فرهنگ‌ها موتور محرک جذب گردشگر هستند که اگر خاموش شوند، مسافر تجربه مطلوبی در مقصد نخواهد داشت. عنصر مهمان‌نوازی در نهان خانواده و گذشته و فرهنگ ما نهفته است.

وی اضافه کرد: مهمان‌نوازی و خانواده جاذبه چشمگیری در گردشگری است. معتقدیم حوزه‌های دانشگاهی، مذهبی و معتمدین کشور باید به اثرات آن و همچنین سرمایه بزرگ گردشگری واقف شوند تا اهدافی که مد نظر است محقق شود و ثمراتش در سیاست‌های کلان که مد نظر نظام و مقامات ارشد دولت است، بروز کند.

او با اشاره به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری برای افزایش پنج برابری تعداد گردشگران خارجی در پایان برنامه ششم اظهار کرد:‌ این یک دعوت‌نامه عمومی است که در بستر مهمان‌نوازی، بالاترین مقام مسئول مملکت صادر کرده است که بر آن اساس نیز جزئیات برای پذیرش مهمان آماده شده و ما اکنون باید خانه را برای میزبانی آماده کنیم.

رحمانی موحد تأکید کرد: نباید اجازه دهیم با لحن نامناسب برخی گفتمان‌ها روندی که در پیش گرفته شده آسیب ببیند. نباید از اختیارات‌مان طوری استفاده کنیم که مردم ناامید شوند و جریانی که مولد لقب گرفته، مظلوم واقع شود و با دیدگاه‌های نابرابر در بخش‌های مختلف کشور آسیب ببیند.

معاون گردشگری سپس اظهار کرد: بعد از چهار سال از عمر دولت، شرایط خوبی در رتبه‌بندی جهانی داریم و آنچه آسیب دیده‌ایم مربوط به اقدامات خارج از حوزه سیاست‌گذاری گردشگری بوده که متأسفانه تأثیرش را در ورود گردشگران گذاشته است. ضربات فعالیت‌های غیرحرفه‌ای که در حوزه داخل کشور اتفاق افتاده را در گردشگری شاهد بوده‌ایم. خوشبختانه تلاش دولت معطوف به ایجاد آرامش و کمتر شدن صدمات این مجالات بود، ولی به هر حال تأثیر خود را گذاشت.

وی با اشاره به جایگاه ایران در گزارش‌های مجمع جهانی اقتصاد که تا پایان ۲۰۱۶ تنظیم شده گفت:‌ رتبه ایران که در سال ۲۰۱۱، صدوچهاردهم جهان بود در پایان ۲۰۱۶ با ۲۱ پله صعود به ۹۳ رسیده است. در سال ۲۰۱۵ گردشگری ۲.۵ درصد از تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص داد و در حوزه حمل و نقل رتبه ایران ۴۱ پله صعود داشت. شاخص امنیت نیز که از ارکان توسعه گردشگری است از رتبه ۱۲۱ به ۸۷ صعود کرد.

رحمانی موحد افزود: هرچند که در سال ۹۴ بخشی از بازارهای مهم ایران به ویژه در حوزه زیارت از دست رفت. بیشتر این بازارها به کشورهای خلیج فارس مربوط می‌شد که تحت تأثیر نگاه سیاسی و غیرحرفه‌ای دچار آسیب شد. کاهش جمعیت گردشگران این بازارها تا ۵۰ درصد بود که البته در ارتباط با عربستان ۹۰ درصد ظرفیت این بازار از دست رفت. آن‌ها شیعیانی بودند که برای زیارت به ایران می‌آمدند که البته در جای خود باید به این مسئله رسیدگی شود و ما هم در مراجع مربوط مطرح کرده‌ایم.

او در عین حال تأکید کرد: به خاطر همین وقتی می‌گوییم خانه برای مهمان باید آماده شود منظور آن است که هرطور خواستیم آن را مدیریت نکنیم. جایی که ام‌القراء است نباید نگاه‌هایی در آن حاکم شود که ایجاد آشفتگی و ناامنی کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۶:۱۱

سلام ارتقای اقصاد این کشور فقط در گرو توریسم غربیهای با مکنت وثروت جمع شده از دنیا نیست که با فرهنگ وبرهنگی خود حتی موجب فساد اجتماعی فراوان مانند انچه در بسیاری از کشورهاست ،میشود مقاباه بافساد اقتصادی ورانت خواری نظم دهنده اقتصادی است که بخش از ان صادرات کلان وبخشی صادرات جزیی درقالب صنعت توریسم است

avatar
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۶:۲۴

(ادامه متن قبل)کسب مال واقتصاد مناسب برای کسب ابرو ی مذدم است ونه برای از بین بردن عزت وشخصیت مومنین کم کاری مسولین جهت جوابگویی مناسب به نابخردان حاکم بر کشور عربستان (البته با روش مناسب وعاقلانه) موجب اقدام خود جوش ویا حتی هماهنگ شده اکثر مردم شد بهتر است با تعقل بیشتر مطالب خود را مطرح کنید

avatar
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۸:۲۲

اگرچه حمله به سفارت یک کاری خلاف قانون داخلی و بین الملل بود اما در این یکی مورد وزارت خارجه مقصر بود چون جو جامعه بعد از شهدای منا کاملا" مخالف باز بودن سفارت السعود(ال ابوسفیان) بود پس برای جلوگیری از این حمله خلاف قانون باید وزارت خارجه پیش دستی می کرد و سفیر را سریعا" از خاک کشور اخراج می کرد و از این حمله خلاف قانون جلوگیری می شد.

avatar
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۲۳:۳۲

متاسفانه در مقاطع مختلف اقدامهای نسنجیده بعضی سبب آثار بسیار سوئی برای مردم و مملکت ایران بوده است. نمونه ها متنوع هستند. یک نمونه بارز آن سفارت عرستان بود.