• یکشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۲۲:۴۳
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 96021710872
  • منبع : نمایندگی همدان

۵۰۰ خانه بوم‌گردی در کشور وجود دارد

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی, صنایع دستی و گردشگری از وجود ۵٠٠ خانه بوم‌گردی در کشور خبر داد.

به گزارش ایسنا منطقه همدان، با حضور معاون صنایع دستی نخستین خانه بوم‌گردی شهرستان اسدآباد در روستای گردشگری ملحمدره معروف به ماسوله غرب کشور به بهره‌برداری رسید.

بهمن نامورمطلق امروز در افتتاح پنجمین خانه بوم‌گردی استان همدان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خانه‌های بوم‌گردی برای کشور دارای امتیازات و ثمرات گوناگونی بوده و موجب حفظ هویت بومی هر منطقه که در حال انقراض است، می‌شود.

وی افزود: توجه به بوم‌گردی علاوه بر خروج هویت هر منطقه از انقراض و نیز در مسیر توسعه قرار گرفتن، از مهاجرت بی‌رویه به شهرها جلوگیری خواهد کرد.

نامورمطلق اشتغال، جذب گردشگر و رشد صنایع بومی را از دیگر ثمرات توجه به بوم‌گردی عنوان کرد و گفت: طی ۴ سال اخیر رشد توسعه بوم‌گردی ایران در دنیا بیشتر شده؛ به نحوی که در حال حاضر ۵٠٠ خانه بوم‌گردی در کشور وجود دارد و این تعداد خانه بوم‌گردی رو به افزایش است.

وی یادآور شد: در کنار گردشگری طبیعی، گردشگری سلامت، گردشگری فرهنگی که از نوع گردشگری مردم‌شناختی است و گردشگری بوم‌گردی نیز در حال توسعه است.

نامور مطلق با اشاره به این که بوم‌گردی امکان ارتباط مستقیم و رودررو را به مردم می‌دهد، تصریح کرد: این امر نقش موثری در نزدیکی مردم به یکدیگر به دور از فضای مجازی داشته و با تثبیت ساکنان روستا، از تمرکززدایی سرمایه در یک منطقه جلوگیری کرده و در رفع محرومیت‌زدایی امتیاز بزرگی خواهد بود.

وی در ادامه با اشاره به ارائه تسهیلات اظهار کرد: در حوزه حفظ خانه‌های تاریخی و توسعه کارگاه‌ها و مراکز گردشگری تسهیلات لازم به متقاضیان ارائه می‌شود. در حال حاضر در بحث خانه‌های بوم‌گردی از سال‌های اخیر متقاضیانی که آماده‌سازی انجام دهند از طریق صندوق کارآفرینی ١۰۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت می‌شود و حمایت این خانه‌های بوم‌گردی را در برنامه سازمان داریم.

وی در ادامه با اشاره به بازارچه‌ها افزود: در دولت یازدهم انواع فروش بازارچه‌ها را تمرین و توسعه دادیم. در آغاز دولت یازدهم هیچ بازارچه دائمی نداشتیم و بازارچه‌های سنتی نیز در حال تعطیلی بودند. توسعه فروشگاه‌ها و نمایشگاه‌های کشور و حمایت مراکز تجاری خارج از کشور موجب آن شد تا در سال گذشته ٣۶ درصد صادرات صنایع دستی و ٢٠ درصد بازار صنایع دستی داخل کشور توسعه و افزایش داشته باشد.

وی با بیان این که بوم‌گردی نقش موثری در امکان فروش صنایع دستی هر منطقه دارد، به عروسک‌های ایرانی اشاره و خاطرنشان کرد: در راستای توسعه عروسک‌های ایرانی در نقاط مختلف به ویژه نقاط روستایی و محروم که امکان بازپروری دارند و عروسک‌های محلی آنان با برخی روایت و داستان‌ها متصل است، برنامه‌هایی را در دست داریم. تولید عروسک ایرانی مربوط به هر یک از مناطق ایرانی هویت‌ساز بوده و با ترویج این عروسک‌ها و مدل‌سازی و الگوسازی می‌توان عروسک‌های غربی رایج شده را محو و کمرنگ کرد. بنابراین توسعه عروسک‌های ایرانی هر منطقه نیازمند برنامه‌ریزی مدون است.

وی در ادامه با بیان این که از صنایع دستی هر منطقه که قابلیت لازم را داشته باشد، حمایت می‌کنیم، یادآور شد: هم اکنون در حال برندسازی و توسعه صنایع دستی هر شهرستان هستیم؛ چرا که هر شهرستان در یک صنایع دستی خاص می‌تواند برند ویژه خود را داشته باشد.

فرماندار شهرستان اسدآباد نیز در آئین افتتاح خانه بوم گردی ملحمدره اظهار کرد: خانه بوم گردی روستای ملحمدره پنجمین خانه بوم گردی استان است که با همت دهیار روستا و میراث فرهنگی وصنایع دستی و گردشگری استان و شهرستان در این روستا افتتاح شد.

حسین افشاری با اشاره به دو روستای هدف گردشگری ملحمدره و حبشی درشهرستان اسدآباد گفت: با توسعه خانه های بوم گردی زمینه مناسب جذب گردشگر در شهرستان ایجاد می شود که این امر نقش موثری در افزایش درآمد روستاهای هدف گردشگری و مهاجرت معکوس دارد.

او با بیان این که رسانه ها می توانند ظرفیت های مناسب این روستاها را اطلاع رسانی کنند، افزود: برای توسعه خانه های بوم گردی هر آن چه ظرفیت وجود داشته باشد استقبال و حمایت خواهیم کرد.

افشاری با اشاره به محیط و چشم انداز طبیعی خیره کننده روستاهای هدف گردشگری ملحمدره وحبشی تصریح کرد: ارتقاء و افزایش خانه های بوم گردی روستای ملحمدره به ورود و پذیرایی گردشگر بیشتر به این روستا کمک شایانی می کند.

وی با تاکید بر این که روستای حبشی نیز زمینه مناسب ایجاد خانه بوم‌گردی را داراست تصریح کرد: این روستا دارای اندکی مشکلات زیرساختی از جمله فاضلاب بوده که بر اساس اولویت فرمانداری و مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری استان سعی در مرتفع کردن این مشکل داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha