• پنجشنبه / ۸ تیر ۱۳۹۶ / ۱۶:۳۱
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 96040803380
  • منبع : روابط عمومی برنامه

نقاشی‌های عادل یونسی در گالری ایرانشهر

نقاشی‌های عادل یونسی در گالری ایرانشهر

سیزدهمین نمایشگاه انفرادی نقاشی «عادل یونسی» با عنوان «بنطاسیا» از نهم تا ۲۰ تیر در گالری ایرانشهر برپا خواهد شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی این نمایشگاه، عادل یونسی که در سال‌های اخیر آثارش را در خارج از کشور به نمایش گذاشته و پس از هشت سال نقاشی‌هایش را  در ایران به نمایش می‌گذارد، درباره این نمایشگاه گفت: آثار این مجموعه همانند نقاشی های دوره های پیشینم با رنگ‌های شاد خلق شده اند و فضای سوررئال  دارند. در این مجموعه شاهد نوعی رویکردی تاریخی هستیم و برخی از شخصیت‌های تاریخی همچون چارلی چاپلین،علی اکبر شهنازی، مرتضی خان نی داوود، حضرت مسیح و حواریون در شام آخر به بوم های من فرا خوانده شده اند. درا ین نمایشگاه ۱۱ تابلو نقاشی در ابعاد بزرگ که کوچکترین آن ها ۸۰ در ۱۲۰ است، به نمایش درخواهد آمد. بیشتر این آثار در یک سال اخیر خلق شده‌اند.
او افزود: منبع الهام من برای خلق مجموعه اخیر، تاریخ، اسطوره شناسی، فانتزی، آن هنری، عکس ها و معماری قرن ۱۴ و ۱۷ میلادی، ادبیات عرفانی فارسی و ضرب‌المثل‌های تاریخی است. همه این موارد دست به دست هم داده اند تا نقاشی های من برای مخاطب حالت معماگونه پیدا کنند و با رمزگشایی بتواند حظ بصری ببرد.
یونسی ادامه داد: در نقاشی‌های این مجموعه برای نخستین بار شاهد توجه و رویکرد ویژه من به ادبیات عرفانی (ایران) و معماری قرن ۱۴ و ۱۷ اروپا هستیم و رویکرد به معماری به گونه‌ای بوده که در پوشش اقیلمی شخصیت هایی که در این بوم‌ها خلق کرده‌ام نیز نمود پیدا کرده است.
به گفته او، تمام نقاشی های این مجموعه با این که هر اثر مستقل است اما با هم ارتباط دارند و هر نقاشی یک استیمنت مستقل دارد.
همچنین قرار است روز ۱۸ تیرماه نشست نقد و بررسی نقاشی های عادل یونسی همراه با نمایش فیلم مستند زندگینامه این هنرمند که توسط اهورا شیر آشتیانی ساخته شده در گالری ایرانشهر برگزار شود. بخش هایی از این فیلم مستند در اروپا فیلم برداری شده و بخش هایی از آن نیز زیر آب.
یونسی درباره این نمایشگاه نوشته است: (بنطاسیا یا به تعبیرحکمای ایرانی حس مشترک به نوعی وصول به غیب است در عالم بیداری. به تعبیری دیگر حس مشترک دریچه ای ست هم از عالم باطن به عالم ظاهر و هم از عالم ظاهر به عالم باطن، به این صورت که تمام ادراکات، اتصالات و متفرقات عالم ظاهر و باطن به واسطه  حواس پنج‌گانه در آن یک جا تعریف می‌شوند.
حس مشترک در واقع به تعبیری حوضی ست که حواس پنج‌گانه همچون پنج جوی بدان آب می‌ریزند.
برای اثبات حس مشترک وجوهی ذکر شده است مثلا اینکه ما قطره ای را که فرود می آ ید خط مستقیم می‌بینیم و شعله ای را که به سرعت دور می‌زند دایره، در صورتی که در خارج نه خطی ست و نه دایره ای و خط و دایره را حس در نظر ما مجسم می‌سازد وگرنه نیروی باصره را در هیچ یک دخالتی نیست.
عارف شبستری در باب مثال ذکر شده این چنین فرموده اند:
همه از وهم توست این صورت غیر             که نقطه دایره است از سرعت سیر
اقسامی که برای ادراک باطنی ذکر شده است عبارت اند از حس مشترک ، خیال، متخیله، واهمه و حافظه . در مورد حس مشترک و خیال این نتیجه حاصل شده است که هیچ دلیلی بر تغایر این دو قوه وجود ندارد بلکه یک قوه است که صور ادراکی را از حواس ظاهری گرفته در خود حفظ می‌کند و به قول شیخ اشراق سهروردی صور معلق خیالی پدید می‌آورد.)
عادل یونسی متولد ۱۳۶۴ است و در کارنامه هنری خود برپایی ۱۰ نمایشگاه انفرادی در ایران و اروپا را از سال ۸۳ تاکنون دارد و در بیش از ۳۰ نمایشگاه گروهی نیز آثارش در معرض دید مخاطبان گذاشته شده است. او نفر اول سومین دوره فستیوال هنر جوان در سال ۱۳۸۵، نفر اول سومین دوره فستیوال هنر جوان ۱۳۸۵ و نفر اول سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی کشور ۱۳۸۴ بوده است.
بر اساس این خبر، یونسی در آثارش جهانی رویاگونه را به تصویر می‌کشد. او اشیاء، حیوانات و انسان ها را از مکان و زمان های مختلف به درون بوم هایش فرا می‌خواند و به نوعی با شکستن زمان و مکان جهانی دیگرگونه را خلق می کند که تنها در رویا و در جهان فانتزی شاهدش خواهیم بود. آثار این مجموعه با تکنیک اکرلیک و رنگ روغن روی بوم و ترکیب مواد کار شده‌اند.

نمایشگاه نقاشی‌های عادل یونسی از نهم تا ۲۰ تیرماه در گالری ایرانشهر برپا خواهد بود. گالری ایرانشهر در خیابان کریمخان، خیابان عضدی (آبان جنوبی) ، خیابان سپند، پلاک ۱/۶۹ واقع است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha