• دوشنبه / ۱۰ مهر ۱۳۹۶ / ۱۰:۲۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 96071004727
  • خبرنگار : 71402

واکنش رهبران اروپایی‌ به سرکوب‌ها در کاتالونیا؛ "خشونت راه‌حل نیست"+ تصاویر

واکنش رهبران اروپایی‌ به سرکوب‌ها در کاتالونیا؛ "خشونت راه‌حل نیست"+ تصاویر

به دنبال بروز هرج و مرج در کاتالونیا که منجر به زخمی شدن دست‌کم ۸۴۰ تن شد که حال برخی از آنان وخیم است، بسیاری از رهبران جهان قویا اقدامات مادرید را محکوم کردند. این سرکوب‌ها به دست نیروهای امنیتی دولت اسپانیا علیه رای‌دهندگانی رخ داد که قصد شرکت در رفراندوم جدایی را داشتند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری راشا تودی، بسیاری از سیاستمداران اتحادیه اروپا از جمله قانونگذاران پارلمان اروپایی و نیز دیده‌بان حقوق بشر شدیدا اقدامات پلیس اسپانیا در "استفاده بی‌تناسب از زور" علیه رای‌دهندگان را محکوم کردند. مردمی که گرفتار خشونت پلیس شدند، قصد داشتند تا در رفراندوم استقلال کاتالونیا شرکت کنند.

یکشنبه (اول اکتبر) تعدادی از حوزه‌های رای در سراسر کاتالونیا باز شد. دولت اسپانیا تاکید دارد که این رای‌گیری غیر قانونی است و تدابیری برای ناکام گذاشتن رفراندوم تدارک دید. طبق گزارش رسانه‌ها، پلیس با استفاده از گلوله پلاستیکی و گاز اشک‌آور اقدام به متفرق کردن معترضانی کرد که نمی‌خواستند به پلیس اجازه دهند حوزه‌های رای را تعطیل کند. شهردار بارسلون گفت که بیش از ۴۶۰ تن حین رفراندوم استقلال این منطقه مجروح شدند.

زید رعد الحسین،  کمیسیونر عالی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد هم دوشنبه از مقام‌های اسپانیا خواست تا تحقیقات جامع و بی‌طرفانه انجام شد. به گفته او، ‌واکنش پلیس باید "همواره متناسب و ضروری" باشد. این کمیسیونر تاکید کرد: قاطعانه معتقدم که شرایط کنونی باید از طریق مذاکره سیاسی حل شود،؛ آن هم با احترام کامل به آزادی دموکراتیک.    
 

زیگمار گابریل، وزیر امور خارجه آلمان امروز دوشنبه خواستار گفت‌وگوی فوری میان کاتالونیا و اسپانیا شد. به گفته او، کنترل اوضاع و اینکه اجازه داده نشود اوضاع از کنترل خارج شود، بسیار اهمیت دارد. گابریل در بیانیه‌ای که تکرار خواسته مقام‌های اتحادیه اروپا برای مذاکره میان اسپانیا و کاتالونیا بود، گفت: تصاویری که یکشنبه از اسپانیا به دست ما رسید به وضوح اهمیت توقف فوری تنش‌ها را نشان می‌دهد.

گابریل از دو طرف خواست "آرام" باشند و به سمت یک راه‌حل سیاسی پایدار که مبتنی بر حفظ قانون باشد، حرکت کنند؛ مولفه‌ای که به گفته او جزو اصلی‌ترین اصولی که اعضای اتحادیه اروپا را متحد نگه می‌دارد.

نیکولا استورجن، وزیر اول اسکاتلند هم از دولت مرکزی اسپانیا خواست تا به شهروندان کاتالونیا اجازه دهد در آرامش و به صورت مسالمت‌آمیز در رفراندوم شرکت کنند. او گفت: از اسپانیا می‌خواهم تا دیر نشده و کسی به صورت جدی آسیب ندیده است، تغییر رویه داده و به مردم اجازه دهد به صورت مسالمت‌آمیز رای بدهند.

شارل میشل، نخست‌وزیر بلژیک هم بار دیگر از جامعه بین‌المللی خواست تا مقام‌های اسپانیا را وادار کنند که گفت‌وگوی سیاسی را جایگزین خشونت کنند. او نوشت: خشونت هرگز پاسخ نیست! ما انواع خشونت‌ها را محکوم می‌کنیم و خواستار مذاکره سیاسی برای حل مساله رفراندوم کاتالونیا در اسپانیا هستیم.   

در همین حال،‌ تئو فرانکن، وزیر امور پناهجویان، مهاجران و تسهیلات اداری بلژیک هم شدیدا از رفتار مقام‌های ارشد اتحادیه اروپا که این مساله را نادیده گرفتند، انتقاد کرد. او در توئیتر نوشت: اگر همین رفتار و خشونت پلیس در مجارستان و لهستان رخ می‌داد، ژان کلود یونکر (رئیس کمیسیون اروپایی) و فرانس تیمرمانس (معاون اول کمیسیون اروپایی) با خشم پاسخ می‌دادند. اما اکنون؟ خیر. اتحادیه اروپا ناکام مانده است.

 حزب حاکم چپگرای یونان موسوم به سیریزا هم استفاده از زور علیه معترضان را محکوم کرد. دفتر مطبوعاتی حزب سیریزا اعلام کرد: سرکوب و خشونت علیه شهروندان، یک گزینه شرم‌آور و خودکامه است که تنها می‌تواند اوضاع را خراب‌تر کند و مشکلات را حل نخواهد کرد. تنها گزینه یک مذاکره دموکراتیک است. این تنها گزینه در چارچوب ارزش‌های اروپایی است.

گروه سبزها به ریاست مشترک اسکا کلر و فیلیپ لامبرتز در بیانیه‌ مشترکی اعلام کردند، این گروه در پارلمان اروپا معتقدند استفاده از زور علیه شهروندان و غیرنظامیان اشتباه بزرگی است و از طرفین خواستند تا به میز مذاکره بازگردند.

در این بیانیه آمده است: ما تحولات کاتالونیا را با نگاهی بسیار نگران دنبال می‌کنیم. خشونت بی‌حد پلیس علیه مردم صلح‌طلب که تلاش دارند رای خودشان را به صندوق بیندازند، اشتباه بزرگ راخوی است. این وضعیت تنها شرایط را وخیم‌تر می‌کند. جدای از نتیجه رفراندوم، طرفین باید دوباره به پای میز مذاکره بیایند.

این گروه تاکید کرد که بحران جاری باید از طریق دیپلماسی حل و فصل شود نه زور. در بیانیه مذکور آمده است: کمیسیون اروپایی نمی‌تواند به چشم بستن روی اوضاع کاتالونیا ادامه دهد. ما از این کمیسیون می‌خواهیم تا به مذاکرات کمک کند و میانجیگر باشد.

اولریک لوناچک، معاون پارلمان اروپایی گرچه گفت رفراندوم در کاتالونیا مشروعیت دارد اما افزود مادرید هم باید با آن موافق باشد. در بیانیه او آمده است: در اصل رفراندوم قانونی و مشروع است اما همانطور که نمونه اسکاتلند نشان داد، باید با هماهنگی مادرید انجام شود. همزمان، دولت مرکزی باید روند مسکوت مانده مذاکرات را بشکند. من قویا استفاده از گلوله پلاستیکی و باتوم از سوی نیروهای اسپانیایی را محکوم می‌کنم و خواستار کاهش تنش‌ها هستم.

لوناچک بار دیگر از گروه سبزها در پارلمان اروپایی خواست تا به عنوان میانجیگر میان دولت مرکزی اسپانیا و دولت کاتالونیا عمل کنند. او تاکید کرد، قابل قبول نیست که در قرن بیست و یکم یک رفراندوم استقلال به چیزی تبدیل شود که شبیه جنگ داخلی است.     

رئیس "حزب ائتلاف لیبرال‌ها و دموکرات‌ها برای اروپا" هم پاسخ خشونت‌آمیز پلیس اسپانیا را محکوم کرد. علاوه بر این، دیده‌بان حقوق بشر هم خشونت‌ مادرید را محکوم کرد.

کاتالونیا سال‌هاست به دنبال استقال از اسپانیاست. در نهم نوامبر ۲۰۱۴ حدود ۸۰ درصد کاتالونیا در رفراندومی غیر الزام‌آور به تشکیل کشور مستقل کاتالونیا رای دادند. با این وجود، رای‌گیری استقلال از نظر مادرید مغایر با قانون اساسی است.

معاون وزیر امور خارجه آلمان هم امروز (دوشنبه) تحولات کاتالونیا را "نگران‌کننده" توصیف کرد و گفت جدایی‌طلبی راه‌حل نیست. میخائیل روث، معاون وزیر امور خارجه آلمان گفت: جدایی‌طلبی هیچ مشکلی را حل نمی‌کند. تمام اعضای اتحادیه اروپا باید به اصول و قوانین و دموکراسی پایبند باشند و به آن احترام بگذارند. درگیری‌های سیاسی در اتحادیه اروپا باید از طریق مذاکره حل و فصل شود نه خشونت در خیابان‌ها. دو طرف باید آمادگی خودشان را اعلام کنند.

مارتین شولتس، رهبر حزب سوسیال دموکراتیک آلمان درگیری‌ها در کاتالونیا را هشدارآمیز توصیف کرد و از طرفین خواست تا مذاکره سیاسی را مد نظر قرار دهند. او در پیامی توئیتری نوشت: تشدید درگیری‌ها در اسپانیا هشدارآمیز است. مادرید و بارسلون باید فورا اقدام به کاهش تنش کرده و به دنبال گفت‌وگو باشند.

جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر انگلیس هم از خشونت پلیس اسپانیا انتقاد کرده و از ترزا می، نخست‌وزیر انگلیس خواست تا همتای اسپانیایی خودش را برای پایان دادن به خشونت‌ها تحت فشار بگذارد. او گفت: خشونت پلیس علیه شهروندان در کاتالونیا شوکه کننده است. دولت اسپانیا باید برای پایان دادن به آن اقدام کند. من از ترزا می می‌خواهم تا مستقیما از راخوی بخواهد تا خشونت‌ها در کاتالونیا را متوقف کرده و راه‌حلی سیاسی برای این بحران قانون اساسی بیابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha