• یکشنبه / ۵ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۷:۰۲
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 99050503500
  • خبرنگار : 71461

واکنش سازمان اوقاف به وقف بخشی از کوه دماوند

واکنش سازمان اوقاف به وقف بخشی از کوه دماوند

سازمان جنگل‌ها از صدور سند وقف یک برش از کوه دماوند خبر داده اما سازمان اوقاف در واکنش به این خبر اعلام کرد که زمین وقف شده بخشی از کوه دماوند نیست، بلکه بخشی از یک مرتع است.

به گزارش ایسنا، امروز (یکشنبه) روزنامه‌ همشهری گزارشی به نقل از سازمان جنگل‌ها منتشر کرد که از صدور سند وقف یک برش از کوه دماوند به نام سازمان اوقاف خبر داد.

انتشار این خبر با  توجه به اینکه کوه دماوند به عنوان نخستین اثر طبیعی ایران در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده و به عنوان «اثر طبیعی ملی» در شمار مناطق چهارگانه ارزشمند از نظر حفاظت محیط زیست قرار گرفته، با واکنش های متفاوتی روبه رو شد.

ایسنا با پیگیری این موضوع از سازمان اوقاف و امور خیریه به این پاسخ دست یافت که زمین مذکور آن طور که اعلام شده، بخشی از کوه دماوند نیست، بلکه بخشی از یک مرتع در دامنه دماوند است که سالها پیش سند آن اخذ شده و اکنون دادگاه حکم به وقف بودن آن داده است.

این خبر با واکنش‌های زیادی از سوی برخی از شخصیت‌ها و فعالان محیط زیست مواجه شده است.

تکذیبیه اخذ سند وقفی برای کوه دماوند

همچنین بر اساس این گزارش سازمان اوقاف و امور خیریه در واکنش به این خبر آورده است:

"مع الاسف بدون تحقیق و تدقیق و رعایت جوانب حرفه‌ای حوزه اطلاع رسانی، اخیرا خبری توسط برخی از رسانه‌ها منتشر شده مبنی بر اینکه برشی از کوه دماوند به نام سازمان اوقاف و امور خیریه ثبت شده است. این در حالی است که کوه دماوند جزء اراضی انفال است و منطقا طبق قاعده فقهی لا وقف الا فی ملک قابلیت ملکیت و به تبع آن وقف شدن را ندارد. انتشار این خبر مصداق بارز تشویش اذهان عمومی است که معمولا از سوی رسانه‌های ضدانقلاب به چنین اخبار کذبی دامن زده می‌شود.

ضمنا به منظور تنویر افکار عمومی یادآوری این نکته ضروری است که موقوفه ملار مربوط به قریه و مراتع ملار است که تاریخچه آن به حدود ۹۰ سال پیش بازمی‌گردد. به دلیل اینکه این موقوفه به تملک پهلوی اول درآمده بود در سال ۱۳۲۳ در دادگاه به وقفیت برگشته و در سال ۱۳۷۴ نیز در شعبه ۲۹ دیوان عالی کشور وقفیت پلاک ۶۸و ۶۹ اصلی بخش  ۷ لاریجان محرز گردیده و متعاقبا در سال ۱۳۸۴پس از طی تشریفات قانونی ثبت املاک، پلاک های فوق به نام موقوفه بر اساس قوانین موضوعه کشور تثبیت شده است لذا این موقوفه مربوط به یک قریه و مراتع آن در اطراف کوه دماوند است و به هیچ وجه شامل خود کوه دماوند نمی‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۵-۰۵ ۲۳:۵۸

راستش تو مملکت ما اونقدر اتفاقت عجیب به خصوص از طرف سازمان ... و ... رخ میدهد و ادعای مالکیت زمین و جنگل و ییلاق و تپه و غیره به چشم می خورد که مورد اخیر چیز عجیب و غریبی نیست. من موندم چرا تکذیب شد.حتما قابل تفکیک و فروش نبوده...

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۰۶ ۰۱:۳۳

تکذبیه رو باور کنیم یا خبر رو خدایا خودت به فریاد برس

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۰۶ ۰۱:۳۹

سازمان اوقاف متری چند برداشته یه وقت گرون بهش نداده باشن/ راستی کاربری مسکونی داره یه ۱۰۰ متر ما بخریم

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۰۶ ۰۳:۲۵

این قوانین واسه زمانه کی بوده.

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۰۶ ۱۰:۵۰

تعجب م یکنم چرا شما در یک خبرگزاری حتی نتونستید یک نقشه و کروکی همراه با توپوگرافی و مشخصات جغرافیایی ملار روی خبر بذارید تا معلوم شود که ملار مرتع است یا ارتفاعات و یالی از دماوند بالاتر از ارتفاع 2400 متر تا 3700....؟!