• سه‌شنبه / ۷ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۷:۳۵
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 99050705339
  • خبرنگار : 71219

انتقاد خانه تئاتر از دولتمردان پس از دیدار با قادر آشنا

انتقاد خانه تئاتر از دولتمردان پس از دیدار با قادر آشنا

هیات مدیره خانه تئاتر یک روز پس از دیدار با مدیرکل هنرهای نمایشی، در بیانیه‌ای از سکوت و بی‌توجهی دولتمردان به تئاتر انتقاد کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از سایت اطلاع رسانی خانه تئاتر اعلام شده است:‌ ششم مردادماه 1399، هیأت مدیره‌ و مدیرعامل خانه‌ تئاتر با قادر آشنا، مدیرکل هنرهای نمایشی جلسه‌ای برگزار کردند. هیأت‌ مدیره‌ خانه‌ تئاتر، در این جلسه‌ 3 ساعته، ضمن استماعِ گزارش درباره‌ گروه‌های متضرر شده در اثر بیماری کرونا توسط اتابک نادری، مسئول بررسی شرایط و ضرر و زیان‌های گروه‌ها و سالن‌های تئاتر، بیانیه‌ خود را در مطالبه‌گری از اوضاعِ بسیار بدِ معیشتی جامعه‌ بزرگ تئاتر ایران بدین شرح صادر می‌کند:

«بی‌شک خسارت‌های ناشی از شیوعِ ویروسِ کرونا مختصِ همگان بوده و جامعه تئاتر  خود را تافته‌ی جدا بافته از دیگران نمی‌داند. اما در شرایطی که تقریباً همه‌ی حِرَف و صنوف (با سختی‌ها و ناآرامی‌ها و با وجود سوداگرانی که در این شرایط بحرانی‌ و مرگبار دست از اختلاس برنمی‌دارند) به کار و فعالیت مشغول شده‌اند، سکوت و بی‌توجهی دولت‌مردان به تئاتر به‌هیچ وجه پذیرفتنی نیست. چگونه می‌شود که دولت برای همه‌ی امور و مشاغل، خود را مؤظف به برنامه‌ریزی بداند اما از سرنوشت و آینده‌ی کاری خانواده‌ی فرهیخته‌ی تئاتر غافل باشد؟ 

خانه‌ی تئاتر، ضمن همیاری و همکاری با اداره کل هنرهای نمایشی و دیگر نهادها و سازمان‌هایی که بتوانند بخشی از مشکلات زیربنایی و ساختاریِ تئاترِ کشور را برطرف کنند، از دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مطالبات به حق و مشروعِ هنرمندانِ تئاتر را خواستار است:

۱- مسؤلان از نگاه صدقه ‌دادن به هنرمندانِ والای تئاتر در سرتاسر ایران دست برداشته و با محترم شمردن حقِ شهروندی آنان جدا از هنرمند بودن، نسبت به تأمینِ معیشت آنان بودجه‌ی مکفی و در شأن را تخصیص دهند.

۲- با توجه به گزارش‌های وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا مبنی بر طولانی بودن دوران این بیماری، سندِ چشم‌اندازِ کاری هنرمندان را با تشکیل شوراهای راهبردی در تمام استان‌های کشور تنظیم، مکتوب و اعلام نماید.

۳- تعریف نظامِ حمایتی روشن از گروه‌هایی که در طول این شش‌ماه از اجرای آثارشان بازمانده، یا در حال آماده‌سازی بوده و یا در نوبت اجرا به‌ سر می‌بردند الزامی است. خانه تئاتر برای اجراهای آینده‌ی تئاتر در کشور، در کنار پروتکل‌های بهداشتی، خواستار اعلام روشن پروتکل‌های حمایتی است.

۴- تمام شاخه‌های اجرایی اعم از تئاتر بزرگسال، کودک و نوجوان، عروسکی، خیابانی، آزاد، دانشجویی در سرتاسر ایران باید به‌طور یکسان از امکانات و مزایای مدنی مانند بیمه و حمایت‌های معنوی بهره‌مند شوند.

۵- با تاکید بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی و توجه جدی به حفظ سلامت کارکنانِ تئاترها، اجراکنندگان و تماشاگران، اجرای باشکوه نمایش‌ها چه به‌صورت زنده و چه به‌صورت آنلاین در رأسِ سیاستگذاری کاری قرار گیرد و موانع نظارتی و پشتیبانی‌های‌ حقوقی، مادی و معنوی برای احقاق حقِ هنرمندان در فروش آنلاین باید به فوریت در نظر گرفته شود. »

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha