• چهارشنبه / ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ / ۰۸:۱۲
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402112517687
  • خبرنگار : 50184

آتشکده «حسن زوردار» گیلانغرب مرمت شد

آتشکده «حسن زوردار» گیلانغرب مرمت شد

ایسنا/کرمانشاه رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان گیلانغرب از مرمت آتشکده حسن زوردار(خالوخالو) گیلانغرب خبر داد.

سیروس ادیب در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به قدمت آتشکده حسن زوردار گیلانغرب، اظهارکرد: در فاصله حدود هزار متری شهر گیلانغرب یک محدوده به مساحت حدود ۲۰ هکتار قرار دارد که چهار محوطه باستانی را در دل خود جای داده است.

وی افزود: این چهار محوطه در سالهای گذشته به ثبت ملی رسیده اند و برای تعیین عرصه و حریم هم به شکل یک محدوده واحد در نظر گرفته شدند.

رئیس میراث فرهنگی گیلانغرب با بیان اینکه آتشکده حسن زوردار یا خالوخالو یکی از این محوطه های باستانی است، تصریح کرد: طی سالهای گذشته حدود دو مرحله کاوش باستان شناسی در محدوده این آتشکده تاریخی انجام شده که حاکی از آن است محدوده ای که این  آتشکده در آن قرار دارد، در دوره های مختلف تاریخی کاربردهای گوناگونی داشته است.

وی خاطرنشان کرد: طی کاوش های انجام شده شواهدی از دوره مادها تا دوره قاجار در این محدوده کشف و شناسایی شد و بخش هایی از سازه معماری یک آتشکده که احتمالا مربوط به دوره اشکانیان یا ساسانیان است، در آن بدست آمد.

ادیب ادامه داد: هرچند این آتشکده در زمان اشکانی و ساسانی بیشتر محلی برای پرستش آتش بوده، اما بعدها در دوره اسلامی به کارگاه ذوب فلزات تبدیل می شود.

وی عنوان کرد: باتوجه به اینکه سابقا کاوش هایی در این محوطه انجام و سازه هایی از معماری یک آتشکده در آن بدست آمده بود، بنابراین برای حفظ سازه های نمایان شده باید اقدمات مرمتی را روی آنها انجام می دادیم.

رئیس میراث فرهنگی گیلانغرب خاطرنشان کرد: در این راستا، از چندماه پیش اقدامات مرمتی را روی این سازه ها آغاز کردیم و در نهایت مرمت شدند، اما هنوز بخشی از کار باقی مانده که نیازمند اعتبارات است.

وی تاکید کرد: با توجه به اینکه طی کاوش های گذشته تنها حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ مترمربع از محوطه آتشکده نمایان شده، امیدواریم اعتبارات لازم برای ادامه کاوش های باستان شناسی در آن تخصیص پیدا کند.

ادیب در ادامه از برنامه ریزی برای گمانه زنی و کاوش باستان شناسی در تپه تاریخی ملاط آباد گیلانغرب هم خبر داد و گفت: این تپه باستانی در داخل زمین های کشاورزی قرار گرفته و باتوجه به اینکه محدوده‌ای تاریخی است، کشاورزان امکان توسعه فعالیت های خود را ندارند.

وی یادآورشد: به این منظور رایزنی هایی را انجام دادیم تا گمانه زنی و کاوش باستان شناسی به منظور تعیین عرصه و حریم این محوطه باستانی صورت گیرد.

به گفته این مسئول، تاکنون شواهدی از دوره مادها در این محوطه باستانی واقع در بخش جنوبی گیلانغرب بدست آمده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha