• شنبه / ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۰:۱۵
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 00059164540
  • خبرنگار : 71093

معاون فرابورس اعلام کرد

جزئیات دستورالعمل جدید بازار پایه/ احتمال افزایش حراج‌ها

جزئیات دستورالعمل جدید بازار پایه/ احتمال افزایش حراج‌ها

معاون بازارهای خارج از بورس فرابورس ایران ضمن اعلام جزئیات دستورالعمل جدید بازار پایه گفت: می‌توانیم پس از بازخورد گرفتن از اجرای دستورالعمل جدید بازار پایه، باتوجه به ظرفیت‌های این دستورالعمل به سازمان بورس پیشنهاد دهیم که تعداد حراج‌های پایانی بیشتر شود و در این راستا تلاش‌مان این است که رضایت سهامدارن بازار پایه را جلب کنیم.

از هفته گذشته بازار پایه فرابورس ایران شاهد اجرا شدن دستورالعمل جدید بود. برخی از فعالان بازار هنوز درباره این دستورالعمل ابهاماتی دارند که در این راستا ایسنا با بهنام محسنی - معاون بازارهای خارج از بورس فرابوس ایران - گفت‌وگو کرده است. آنچه در ادامه می‌آید شرح کامل این گفت‌وگو است:

- چه اتفاقی افتاد که در نهایت دستورالعمل فعلی بازار پایه اجرایی شد و چرا دامنه نوسان در این دستورالعمل به صورت هفتگی اعمال شد، نه روزانه؟

اینکه مثلا چرا ما دامنه را روزانه نگذاشته‌ایم و اعلام کرده‌ایم که مثلا در تابلوی زرد، سه درصد نسبت به هفته قبل در نظر گرفته شود، به این علت است که در جلسات متعددی که برگزار کردیم و دستورالعمل را سه ماه عقب انداختیم نظرت فعالان بازار را گرفتیم و برآیند پیشنهادها این بود که دستورالعمل به این روش عملی شود. حالا فرض کنید بیشتر پیشنهادها در این جلسات دامنه نوسان روزانه بود و عملی هم می‌شد در آن صورت باز هم عده‌ای با آن مخالفت می‌کردند. این موضوع انتها ندارد، چون هر پیشنهادی را جمع‌بندی کنیم یک عده مخالف و یک عده موافق هستند. جمع‌بندی جلساتی که نظرات فعالان بازار هم در آن لحاظ شد این بود که نوسانات هفتگی باشند. در آن جلسات پیشنهادهای زیادی مطرح شد مثلا پیشنهادی این بود که این دستورالعمل تدریجی اجرا شود به این صورت که اول در تابلوی قرمز، بعد از مدتی نارنجی و سپس در تابلوی زرد این دستورالعمل اجرایی شود اما در نهایت برآیند پیشنهادها این بود که دستورالعمل به شیوه کنونی اجرایی شود.

- عده‌ای از فعالان بازار می‌گویند اکنون تعدادی از سهم‌های بازار پایه صف خرید دارند و تعدادی دیگر صف فروش، برای این موضوع آیا راه حلی وجود دارد؟

ظرفیتی که دستورالعمل برای مقررات و تنظیمات ریز ساختارها دیده امکاناتی بوده برای اینکه تعداد حراج‌های پایانی در هفته که الان حداقل یک روز در هفته (دوشنبه ها) است و میزان دامنه نوسان بسته به شرایط بازار و نماد معاملاتی اگر نیاز بود از طرف فرابورس به سازمان بورس پیشنهاد شود و سازمان بورس آن را تایید یا رد کند.   

البته می‌توانیم حراج‌ها را زیاد کنیم حتی می‌توانیم حراج‌های پایانی را هر روز بگذاریم. البته ما باید پیشنهاد دهیم و سازمان بورس می‌تواند تایید یا رد کند. ممکن است ما پیشنهاد دهیم و سازمان موافقت نکند یا اینکه اصلا در فرابورس به این نتیجه برسیم که اصلا نیاز نیست که پیشنهادی در این مورد داده شود.

- این پیشنهادها مورد به مورد امکان دارد از سمت فرابورس داده شود یا با توجه به جو بازار چنین پیشنهادهایی مطرح می‌شود؟

به هر دو حالت می تواند باشد. هم می‌تواند برای یک نماد خاص هم می‌تواند برای یک حالت خاص در بازار باشد. ولی تمرکز بیشتر در نماد است. اکنون نیازمند یک سری داده معنی‌دار هستیم. یعنی ما وقتی بهمن ۱۳۹۷ برای تغییر مقررات تصمیم گرفتیم، داده‌های سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۷ را بررسی کردیم. در حال حاضر یک هفته است که این بازار راه‌اندازی شده است. باید بگذاریم داده‌ها در بازار معنی پیدا کند تا بتوانیم روی واکنش بازار نظر دهیم.

اگر حال حاضر را با هفته پایانی منتهی به سیزدهم مقایسه کنید که اعلام شده بود که نمادها قرار است بسته شود، می‌بینید که رفتار معامله‌گران تغییر کرده است. همانطور که اشاره کردید الان برخی از نمادها صف خرید دارند و این یعنی بازار از هیجان یا پیش واکنشی که ناشی از ریزساختارهای جدید بازار بود، آرام آرام خود را به حالت جدید نزدیک می کند. باید صبر کنیم که این اثرات در بازار خود را نشان دهد و بعد بتوانیم روی آن تصمیم‌گیری کنیم. تاکنون هر تصمیمی گرفته شود ممکن است که نیاز باشد در آن تجدید نظر شود.

- آیا یکی از دلایلی که تصمیم گرفته شد دستورالعمل قبلی تغییر کند سفته‌بازی روی سهم‌ها بود که سبب شده بود برخی سهم‌ها قیمت‌های بالای حباب‌گونه داشته باشند؟ 

در حالت عادی هیچ مشکلی با سفته‌بازی نداریم. سفته‌بازی یکی از رکن‌های مهم در بازار سرمایه است. اگر سفته‌بازی نداشته باشیم نقدشوندگی بازار از دست می‌رود. آنچه ما با آن مشکل داریم «سفته بازی معیوب» است. یعنی کاری که منجر به دستکاری قیمت می‌شود. در سفته‌بازی معیوب هدف فقط این نیست که نقدشوندگی معاملات را بالا ببرد بلکه هدف این است که ظاهری را القا یا افرادی را به فروش یا خرید اقوا کند و از این بین سود ببرد. آنچه در بازار پایه با آن مواجه بودیم این موضوع بود و به همین دلیل به سمت اصلاح دستورالعمل رفتیم.

- آیا دلیل اصلی این موضوع می‌تواند نوسان ۱۰ درصدی باشد که در بازار پایه وجود داشت؟

خیر، عامل اصلی فقط نوسان ۱۰ درصد نبود، چراکه مثلا معاملات تابلوی "ج" بدون محدودیت نوسان قیمت انجام می‌شد. جمیع رفتارها را در نظر داشتیم. دامنه نداشتن تابلوی "ج" هم یکی از دلایل بود. موادی به صورت جمعی باعث شد که دستورالعمل اصلاح شود. دامنه نوسان بخشی از دلیل اصلاح بود مثلا یکی از دلایل دیگر این بود که بازار طبقه بندی مجددی نیاز داشت.

- عده ای از فعالان بازار می‌گویند که سازمان بورس و فرابورس با یک سری قوانین که به ظن برخی از افراد ظاهر پیچیده‌ای دارد برای خود دردسری ایجاد کرد. در حال حاضر برای تابلوی زرد یک حراج شش درصدی و یک دامنه نوسان سه درصد هفتگی وجود دارد. اگر هر دو هم مثبت باشد می شود هفته ای ۹ درصد. عده‌ای معتقدند که این ۹ درصد بهتر بود که با همان نوسان پیوسته روزانه عددی باشد. این حالتِ روزانه و پیوسته  بازار «سفته بازیِ معیوب» را به مقدار زیادی کم می کرد و جذابیت را به یکباره از بین نمی برد ولی به مرور سرمایه هایی که برای سفته بازی به بازار وارد شدند خارج می شد و این افراد متوجه می شدند که دیگر عرصه ای برای جولانشان وجود ندارد ولی خیلی ها این سوال را دارند که چرا چنین تصمیمی به زعم برخی پیچیده است اتخاذ شد در حالی که می توانست چنین راه کار ساده تری داشته باشد؟

ما اکنون در مقطعی خاص صحبت می‌کنیم که دستورالعمل اجرا شده است. فرض کنید می گفتیم روزی سه درصد نوسان. یک عده می توانستند بگویند که چرا شما روزانه ۱۰ درصد را به سه درصد تغییر داده اید. این گفته شما برای هر عددی قابل بیان است، چراکه یک عده می گفتند چرا نوسان را یک سوم کردید ما می گوییم درست این بود که نوسان را به یک دوم کاهش می دادید. اگر یک دوم هم می گذاشتیم نظرهایی می آمد که چرا یک سوم نگذاشتید. مثلا اگر فرابورس به جای هفته ای سه درصد اعلام می کرد روزانه شش درصد این چه فرقی داشت؟ این دو که فرقی ندارند. مثلا الان در بازار اصلی روزانه پنج درصد نوسان داریم اما اگر بگوییم هفته ای ۲۵ درصد بیشتر نوسان نشود که با این حالت تفاوتی ندارد. ما داریم درباره مبلغ و عدد صحبت می کنیم. یک سهم ۱۰۰ تومانی چه در روند یک هفته ۱۰۳ تومان شود چه روزی ۰.۶ درصد بالا رود و ۱۰۳ تومان شود، فرقی ندارد.

- آن‌ها معتقدند در سرمایه گذاری در بورس به درست یا نادرست هیجان هم دخیل می شود و این هفته‌ای کردن، نوسان معاملات را کم می‌کند و معامله‌گر می‌گوید که امروز نخریم بگذاریم فردا یا پس‌فردا خریداری کنم.

با توجه به مالی رفتاری چنین اتفاقی نمی‌افتد چون معلوم نیست که آن شخص فردا بتواند سهم مورد نظر را خریداری کند. امروز ممکن است شما بتوانید در مثبت سه خرید را انجام دهید اما پس‌فردا صف شده باشد و نتوانید این خرید را انجام دهید. یک معامله‌گر نمی تواند بگوید که چون در بازار دامنه نوسان ثابت است تا یکشنبه هفته آینده صبر می‌کنم. چون این تصمیم یک ریسک است، چرا که امکان دارد فردا صف خرید شود و شما نتوانی خرید کنید.

ما نوسان روزانه داریم اما دامنه مجاز ثابت است، مثلا اگر قیمت پایانی سهمی در بازار زرد روز دوشبه ۱۰۰ تومان باشد این سهم در هفته تا دوشنبه بعدی می تواند از ۹۷ تومان تا ۱۰۳ تومان نوسان کند اگر فردای آن روز (سه شنبه) قیمت سهم ۹۹ تومان شود ما یک درصد نوسان داشته ایم و اگر در روزی قیمت سهم از ۹۸ تومان به ۱۰۳ تومان برود پنج درصد نوسان داشته ایم. در هفته گذشته دربازار پایه سهمی داشتیم که نوسانش منفی ۵.۲ درصد داشت، مشخص است که این سهم دیروز مثبت خورده و امروز منفی شده است.

پس نوسان روزانه وجود دارد و دوم اینکه در بازار مالی اگر فردی متوجه شود که سهمی ارزنده است نمی تواند مطمئن باشد که اگر امروز خریداری نکند فردا می تواند بخرد، چراکه شاید فردا نماد متوقف شد، شاید صف شد، شاید فردا فرشنده ای نبود. این ها همه جزو فروض آن مدل است. اگر این طور باشد که این منتقدان می گویند بعد از روز دوشنبه مثلا سه شنبه و چهارشنبه معامله‌ای نمی شد. پس چرا در هفته گذشته معامله گران معامله کردند؟ اگر این استدلال درست بود همه باید تا ساعت ۱۱:۳۰ دوشنبه هفته بعد باید صبر می کردند.

در بازار سرمایه معاملات بر اساس انتظارات افراد است، یعنی همان زمانی که یک نفر تصمیم به خرید می گیرد شخص دیگری تصمیم به فروش می گیرد، چرا که انتظارات و تحلیل های متفاوتی دارند. در عین حال ما هر پیشنهادی که به سمت‌مان بیاد را بررسی می کنیم. البته هر پیشنهادی که در چهارچوب ظرفیت‌های دستورالعمل فعلی باشد مثلا حراج های پایانی.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۰ ۱۱:۱۷

متاسفانه بازار را یک ماه است در کما برده اید و هر روز ادعا می کنید که بهتر شده و ما می دانیم و ... ولی نمی دانید چه ظلمی با ندانم کاری خود در حق سهام دار خرد با اجرای شبانه قوانین انجام داده اید. برادران گرامی، اصرار به عمل اشتباه و توجیه آن به مراتب بدتر از انجام آن عمل اشتباه است.

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۰ ۱۱:۱۹

واقعا گند زدید به بازار با این قوانین بچگانه

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۰ ۱۴:۲۹

دقیقا

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۰ ۱۵:۱۶

وقتی تو کل سازمان یه کارشناس خبره وجود نداشته باشه که نتیجه تصمیماتشون رو پیشبینی کنه یا یک راه حل خوب ارایه بده مجبور میشن بازار سرمایه رو موش ازمایشگاهیشون قرار بدن و بازخوردا رو ببینن و چون هیچی به ذهنشون نمیرسه دنبال پیشنهادات مردم میگردن

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۰ ۱۱:۴۱

افرادی به این دستورالعمل جدید اعتراض میکنند که همیشه قصد خرابکاری و سودجویی در این بازار داشتند. متاسفانه این افراد با اطلاع رسانی های غلط افراد ناآگاه را هم با خود همراه کردند

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۱ ۱۳:۰۱

....، به جای اینهمه سفسطه بروید و نتیجه کارتان را ببینید.مگر افراد دیوانه اند که سهمی را در سه شنبه بخرند و تا دوشنبه هفته دیگر منفی بخورد به امید اینکه دوشنبه مثبت شود؟این بازی شما کاملا مشابه ماروپله هست دوشنبه ها از نردبان بالا میروی و کل روزهای دیگر هفته از مار بازار پایه نیش میخوری.بهیچ وجه دلایل اینکار مشخص نیست.

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۱ ۱۸:۳۶

اگر شما ذره ای دور اندیشی داشتید صدها هزار سهامدار این بازار را خرابکار نمیدانستید ده سهم از 180 سهم این بازار دچار دستکاری قیمت شده است مگر در بازار اصلی اینگونه نبوده پس چرا 180 شرکت قربانی 10 سهم کردید متاسفم که جواب حرف درست را با انگ زدن می دهید

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۰ ۱۲:۱۷

سلام اين چه وضع جواب دادن كه كارشناسي در آن وجود ندارد اگر ما 5 درصد مي كرديم عده اي مي گفتن كم يا زياد است پس صحبت كارشناسي اينجا چه معني دارد خواهشمند است موضوع را مورد بررسي دقيق تر انجام دهيد سرمايه مردم به قهقرا مي رود

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۰ ۱۳:۰۶

در خواب سهمهای بازار پایه رو در صف خرید میبینید چرا کار خودتونو توجیه میکنید کسایی که این قانون رو تصویب و اجرا کردن در حق سهامدارهای خرد ظلم کردن و مدیون اون افراد هستن

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۰ ۱۵:۱۴

شما یا نمی دانید یا خودتان را به نادانی زدید.چقدر از نمادهای بازار پایه تو این هفته صف خرید شدن.چقدر صف فروش.اکثر بازار پایه صف فروش است.بی انصاف اگه روزی ۵ درصد میزاشتید یه مقدار فشار بر سهامدار خورد کمتر می شد.خدا از ادمای جاهل و بی تخصصی که این بلا رو بر سر ما اوردند و یا عمدا این کار رو کردند نگزره...پله ای لا اقل شروع به اجرا نکردید...

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۰ ۱۵:۵۰

زندگی جمعی در شرکت پلی اکریل نابود شد سهم را بین قیمت های ۸۰۰ تا ۹۹۲ تومان خریدن باتوجه به متحول بودن شرکت وسرمایه گذاری حالا ۲ ماه گذشته وصف فروش وقیمت شده ۴۸۰ تومان ایا بورس وشرکت خوب ومتحول شده باید زمین بزند و.‌........

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۰ ۱۵:۵۵

میدونیدبااین کارتون چندنفرروبدبخت کردید؟؟؟؟؟؟؟زودتراصلاح کنیداگه به حق الناس ذره ای اعتقاددارید.

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۰ ۱۶:۰۲

آقای محسنی اول اینکه شما با اجرای این دستورالعل ناقص سرمایه سهامداران را 40 درصد کاهش دادید و مطمئن باشید تا به جمع بندی بازار جدید برسید سهامداران به شما بدهکار هم می شوند دوم اینکه شما زمان را کاملا نادیده گرفتید که چقدر سرمایه باید افراد باید راکد بماند تا شاید سود که هیچ بتوانند از این بازار کذایی که ساختید خارج شوند

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۰ ۱۶:۰۶

متاسفیم برای بازار بورس با چنین مدیرانی که میبایست باعث رونق بازار باشند و با این تصمیمات بلعکس عمل میکنند البته بسیار زیاد است چنین تصمیمان اشتباهی در دوره مسولیت شما

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۰ ۱۶:۰۸

میشه لطف کنید یکی دو مورد از فعالانی که شما از آنها یاد کردید نام ببرید تا ما هم با این عجوبه ها آشنا شویم

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۰ ۱۶:۱۹

تاسف بر این چنین مدیرانی ...تصمیمات پوچ و توخالی خودشون رو وصل میکنن به مبانی علوم مالی تا بگن ما منطقی تصمیم گرفتیم. اخه فریز کردن قیمت به مدت یک هفته کجاش منطق علمی و عملی داره؟ جز اینکه باعث فرار سرمایه گذاران از بازار پایه میشه؟ میشه دقیقا همین که میبینیم... افت 30 درصدی بازار پایه در ابتدای امر و الانم صف های میلیونی که معلوم نیست کی جمع میشن. به قول دوستان بورس نیست که ...

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۰ ۱۶:۴۲

متن این مصاحبه را خواندم ... برای محسنی متاسفم که اینقدر ... . در این مصاحبه محسنی در مقابل سوال علت نوسان هفتگی ومیزان آن می گوید اینها عدد است ما هر عددی می گذاشتیم می گفتن چرا این عدد و هر قانونی مخالفی دارد. یکی نیست بهش بگه ای... که ...این چه منطقی است این چه توجیهی است شما به طور ایجابی بیا توضیح بده بر اساس کدام مطالعه حتی چند صفحه ای کارشناسی امدی درباره هزاران میلیارد تومان سرمایه مردم و در واقع امینت ملی کشور تصمیم آن چنانی گرفتی که به هر کارشناسی التماس می کنید حاضر نیست دو جمله در دفاع از این تصمیم بگه. ... ایا یک نفر تایید کرده این کار را ؟ تو هنوز نمی دانی که یه عده مخالف نیستند بلکه همه مخالفند تو هنوز نمی دونی تصمیمی گرفته ای که من سهامداری خرده پای مخالف نوسانگیر را با نوسانگیرها و سفته بازان بی وجدان در یک جبهه قرار دادی ...

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۰ ۱۶:۴۸

من اکثر سهامم از بازار اصلیه ولی این حضرات با قوانین مسخره و من درآوردیشون سرمایه ملت رو به گروگان گرفته اند در حالیکه اصل "نقدشوندگی" یکی از اصول اساسی در تمامی بورسهای معتبر دنیاست. شما کافی بود محدوده نوسان روزانه رو تو بازار پایه یکی دو درصد پایین تر از بازار اصلی قرار میدادید به هدفتون میرسیدید نیاز به این همه ژانگولر بازی نبود.

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۰ ۱۷:۰۹

من یک کارگرم تمام دارایی من ۱۵ میلیون بود الآن شده ۱۰۵۰۰.موندم چه خاکی بریزم تو سرم اومدم یه نفعی ببرم این سرمایه اندکی هم که داشتم داره از دستم میره.خدا باعث و بانی این اتفاقات رو نابود کنه.مطمئن پشت پرده اتفاقاتی داره رخ میده.قوه قضائیه به داد ما برسه

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۰ ۲۳:۵۱

دوست من نوسان بازار پایه باید بیشتر از بازار اصلی باشه چون ریسک بالاتری داره کسی ریسک بیشتر را با نوسان کمتر قبول نمیکنه .واقعا متاسفم با این قوانین یک شبه

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۰ ۱۷:۰۵

خدا میدونه چه کسانی از این رانت اطلاعاتی چه سودهایی بردند.

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۰ ۱۷:۱۰

واقعا نمیدونم رو چه حسابی همچین قانونی گذاشتید فقط کاری کردید که سرمایه مردم بدبخت به نصف رسیده الانم تا از این بدتر نشده بازار زرد رنگ رو تغییر بدید وگرنه از اینی که هست بیشتر ضرر میکنم خدا شاهده هیچ کارشناسی رو این موضوع نشده لطفا هر چه سریعتر نسبت به تغییر این قانون اقدام کنید

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۰ ۱۷:۱۱

باسلام اگه میگین کارشناس وخبره هست چه بهتر که همان قانون سهام بورس را برای بازارپایه اجرا میکردین ملت مظلوم همه جا باید ضرر کنن چرا؟کل سهام مادر بازار پایه ضرر و راکد شده از طرفی سود دیگر سهام هم به تبع به ضرر تبدیل شده این کارها باعث خروج سهام دار از بورس ودلالی دلار میشه واوضاع بدتر کشور نکنید نکنید خداهست؟

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۰ ۱۷:۴۰

تو روز روشن جلو چشم اینهمه آدم دارن دروغ میگن چطور میگید که از فعالین بازار نظرخواهی کردین و به این قوانین رسیدین؟!! نندازید گردن فعالین ... پول مردم رو یک شبه به فنا دادید

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۰ ۲۱:۳۴

گره معاملاتی که این آقا و کارشناسان...سازمان ایجاد کردند، انشالله، انشالله انشالله، سر خودشون بیاد تا بدونن یه شبه قانون اجرا نمیکنن

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۰ ۲۲:۲۷

خدا لعنت کنه کسانیکه با این طرح احمقانه سرمایه مردم رو به فنا دادن

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۰ ۲۳:۰۸

باید تاسف خورد به حال بورس با این مدیرانی که ابتدایی ترین رفتار عملکردشان را نمیدونند.آخه کی میاد بافریز کردن سهم در یک هفته اون هم 9درصد بخره.صف فروش رو نگاه کن نکنه به تنها صف خرید فبستم که پایین باز کردین وروزی 10هزار تومن هم معامله نمیشه استدلالتون اینه که چند تااز سهمها با این وضعیت صف خریدن.دست بردارین از این بچه بازیها نصف سرمای رفت

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۰ ۲۳:۱۷

خدا نگذره از یه عده که با نادانی و بی فکری تو این شرایط بد و افتضاح اقتصادی باعث ضرر یه عده زیادی از مردم شدن درستش کنین قانون مسخره و من درآوردی رو ....

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۰ ۲۳:۲۷

کلا بازار پایه را نابود کردن یک بار از این طرف بام افتادند یک با از اون طرف بام قبلش سهم فسدید دامنه نوسان نامحدود داشت الان یک درصد .خب ببندید سهم های پایه را با هر قیمتی خواستین باز کنین چرا با قانون من درآوردی .همه سهم ها را قفل کردین ی نفر شاید به پولش محتاج باشه خدارا خوش نمیاد.

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۱ ۰۷:۵۹

بازار پایه چون 10 درصدی بود جذاب بود و مشتری جذب آن میشد ولی حالا با این قوانین جدید کسی پیدا میشه توی بازار پرریسک و بازدهی کمتر سرمایه گذاری کنه!!!!آقایون لطفاً قبل از تست کردن روی سرمایه مردم کمی فکر به عواقب این قانون میکردید.....حالا هم دیر نشده میشه با قوانین بهتر اصلاح کرد

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۱ ۰۸:۵۸

بزرگترین ریسک بازار بورس ، وجود مدیران نالایق در آن هست . مدیر نالایق رو از تصمیم گیری های غیر کارشناسی و آسیب زننده ش می توان شناخت . آیا وقت آن نرسیده که مدیران نالایق را قبل از آنکه آسیب بیشتری به بازار بورس بزنند ، اخراج کنند و بابت خسارتی که زده اند محاکمه شوند ؟

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۱ ۰۹:۲۹

ظاهرا سرمایه مردم برای هیچ کس ارزشی نداره. اون از تورم که پدر مردم رو درآورده و این هم از این قانون مسخره، اگر این قانون خوب بود که در بورس اجرا می کردید، با این کار غیر کارشناسی ضرر هنگفتی به سرمایه ما زدید، خدا جواب شما رو بدهد

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۱ ۱۰:۳۸

تو ایران اول یه کاری رو می کنن بعد به عواقبش فکر می کنن واقعا بعضی وقتا به خودم میگم اینا که کارشناس استخدام کردن بر چه معیارهایی استخدام کردن ؟ اصلا کارشناس اقتصادی درست حسابی دارن ؟ یا با پارتی و پول رفتن شدن کارشناس بعد یه ملت باید جر بدبختی نظرات آقایون رو بکشن

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۱ ۱۱:۰۶

واقعا از توضیحات جامع و پرمغز ایشان در جواب سوالات لذت بردم

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۱ ۱۱:۵۶

...بجای پاداش به این افراد چند سهم بازار پایه بدهند و بگن با قانونی که خودت وضع کردی سهام داری کن

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۳۱ ۱۱:۵۹

پیشنهاد میکنم از این به بعد حقوق مسئولین بورس و فرابورس رو بجاش چند سهم بازار پایه با رنگ تابلو قرمز بدهند و بگن با قوانینی که خودت وضع کردی ببر بازار بفروش ضرر من به اندازه یکسال پس انداز حقوق کارمندی ام بود

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۳ ۱۱:۳۴

من کارگرساختمانی هستم کل سرمایم(۲۰)میلیون بودکه الان شده(۱۱/۵)من چکارکنم ...