• یکشنبه / ۱ فروردین ۱۴۰۰ / ۰۰:۲۷
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 00061635243
  • خبرنگار : 71641

با آغاز سال ۱۴۰۰

ثبت چک‌ در سامانه صیاد اجباری می‌شود

ثبت چک‌ در سامانه صیاد اجباری می‌شود

در راستای اجرای قانون جدید چک، با آغاز سال ۱۴۰۰ ثبت چک در سامانه صیاد که تا پیش از این اختیاری بود، اجباری می‌شود و صادرکنندگان و دریافت کنندگان چک باید تکالیف خود در زمینه صدور، دریافت و انتقال چک در سامانه مذکور را بدانند و انجام دهند.

به گزارش ایسنا، با فراهم شدن مقدمات قانون جدید چک و اجرای تدریجی آن، گام‌های جدی در این زمینه برداشته شده است و چک‌های جدید که ابتدای سال ۱۴۰۰ وارد بازار و ثبت و انتقال آنها در سامانه صیاد اجباری می‌شود.  

چک‌های جدید که دارای ویژگی‌های ظاهری چون رنگ بنفش، درج شناسه یکتای ۱۶ رقمی در بالا و سمت چپ هر برگ چک، عبارت «کارسازی این چک منوط به ثبت صدور، دریافت و انتقال آن در سامانه صیاد است» بر روی چک‌ها هستند، الزامات قانونی چون ثبت، نقل و انتقال، نحوه برگشت زدن چک و دلایل آن، نحوه سو اثر چک، محدویت‌های دارندگان چک برگشتی و موارد منع اعطای دسته چک نیز دارند.

براساس ضوابط قانون جدید، صدور برگه چک‌های جدید در وجه حامل ممنوع بوده و لازم است تمام صادرکنندگان چک، چک‌های جدید را صرفاً در وجه گیرنده مشخص (شخص حقیقی/حقوقی) ‌صادر کنند و گیرندگان چک نیز از پذیرش چک‌های مذکور در وجه حامل خودداری کنند.   

از سوی دیگر، ثبت و نقل و انتقال چک در سامانه صیاد از ویژگی‌های مهم قانون جدید چک است که صادرکننده چک باید مندرجات چک شامل تاریخ سررسید، مبلغ و اطلاعات هویتی ذینفع را علاوه بر اینکه در برگ چک درج می‌کند در سامانه صیاد نیز ثبت کند. همچنین، ذینفع چک نیز هنگام دریافت برگ چک باید مندرجات آن را در سامانه صیاد، استعلام و با مندرجات برگ چک تطبیق دهد. اشخاصی که قصد انتقال چک را دارند نیز دیگر نیازی به پشت نویسی چک ندارند و باید اطلاعات هویتی ذینفع جدید را در سامانه صیاد ثبت کنند.

طبق این گزارش، انجام این امور از طریق ابزارهای دسترسی به سامانه صیاد شامل اینترنت بانک و موبایل بانکِ بانک‌ها، برنامک‌های موبایلی حوزه پرداخت و شعب بانک‌های عامل امکانپذیر است. همچنین سایر ابزار مورد استفاده برای ارائه خدمات چک به مشتریان شامل مواردی مانند تلفن بانک، ابزار پیامکی، کدهای دستوری و ... نیز در دست بررسی است که توسط شبکه بانکی اطلاع رسانی خواهند شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۱-۰۱ ۱۲:۱۳

تکلیف چکهای حامل که چندماهه پیش صادرشده چی میشه

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۰۱ ۱۶:۳۰

اونا به قوت خودش باقیه ‌.منظورش دسته چک های جدیده که دیگه نمیشه حامل چک کشید

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۰۲ ۰۴:۰۸

کاسب بیکاره نه اگرراست میگیدفقط اعتبار سنجی بشه یعنی چی این مسخره بازیها

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۰۲ ۱۲:۰۰

چکهایی که چند ماه پیش صادر شدن چکهای جدید نمیباشند و همون چکهای قبلی هستند کما فی السابق مثل قبل رد و بدل و وصول میشوند.

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۰۱ ۲۱:۱۸

برخی از کسب و کارها که نیاز به سرعت بالا در انتقال پول دارند ، نه ثبت روی چک سپس ثبت توی سامانه ، سپس مراعجه به بانک یا هر سامانه دیگر و ثبت و ثبت ... بهتر است همین سیستم های کارت خوان پوز مغازه ها با بروزرسانی نرم افزاری حداقل برخی از کسب و کارها .دارای امکان انتقال وجه به کارت های شتابی بدون سقف روزانه متناسب با آن کسب و کار باشد تا چرخ گردش مالی مردم سریع و شفاف بماند و مشتریان آنها به مشکل برنخورند امّا امّا امّا این طرح جدید چک بسیار خوب است واقعاً خوب هست برای بخش های زیادی از کسب و کار ها که نیاز به +خصوصیات+ هستیند که چک ها دارند و بخش تضیمن بودن چک قابل اعتماد باشند. منی که تفکرم در حد بقال چقالم اینها را می فهمم لطفاً برخی از مدیران محترم از تصیمی گیری حلزونی دربیان ... بروند کف میدان و بازار ببینند نیاز گردش مالی بازار ...

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۰۲ ۰۱:۲۴

سلام برنامه ثبت چک صیاد را از کجا پیدا کنیم

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۰۲ ۲۲:۵۰

فقط خوش بحال سرمایدار میشه...بیچاره فقیر باید بره بمیره