• دوشنبه / ۲ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۴:۱۶
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 00061636192
  • خبرنگار : 71553

مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی:

مرغداران مرغ احتکار نمی‌کنند

مرغداران مرغ احتکار نمی‌کنند

مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: اگر دولت همین میزان ارزی که قرار است برای واردات مرغ تخصیص دهد که حدود ۲۰۰۰ تومان بیشتر از یارانه ای است که در ارتباط با ذرت و کنجاله سویا به مرغداران می دهند را به نرخ مصوب مرغ اضافه می‌کرد، قطعا بازار مرغ نظم بیشتری داشت.

به گزارش ایسنا، در روزهای پایانی اسفند ماه هیات دولت به منظور ترمیم ذخائر راهبردی گوشت سفید کشور و با هدف تنظیم بازار و حمایت از مصرف کنندگان، به شرکت پشتیبانی امور دام کشور اجازه داد تا ۵۰ هزار تن گوشت مرغ را با استفاده از ارز ترجیحی (۴۲۰۰ تومانی) خریداری و وارد کشور کند. اقدامی که برای بسیاری از فعالان صنعت طیور این سوال را ایجاد کرده است که چرا به جای واردات از تولیدکنندگان داخلی حمایت بیشتری نمی شود و نرخ مصوب مرغ اصلاح نمی شود؟

محمد علی کمالی سروستانی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه واردات مرغ به کشور حدود یک ماه زمان می برد و در نتیجه تاثیری در بازار این روزهای مرغ و شب عید ندارد، اظهار کرد: اگر دولت همین میزان ارزی که قرار است برای واردات مرغ تخصیص دهد که حدود ۲۰۰۰ تومان بیشتر از یارانه ای است که در ارتباط با ذرت و کنجاله سویا به مرغداران می دهند را به نرخ مصوب مرغ اضافه می کرد، قطعا بازار مرغ نظم بیشتری داشت.

وی ادامه داد: بارها به ستاد تنظیم بازار  و سازمان حمایت اعلام کردیم که نرخ مصوب مرغ مصلحتی است و قیمت واقعی تمام شده تولید مرغداران نیست. یعنی اگر ۱۰۰ درصد ذرت و کنجاله سویا با ارز ۴۲۰۰ تومانی به موقع در اختیار مرغداران هم قرار بگیرد قیمت تمام شده تولید بیش از این می شود. ولی به این صحبت ها توجهی نشد و می توان گفت بخشی از نابسامانی بازار مرغ در روزهای پایانی اسفند ناشی از همین مساله بود.

مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی اضافه کرد: از همه مسئولان مربوطه در سازمان های دولتی درخواست داریم به گونه ای برنامه ریزی کنند که نهاده به موقع و به انداز کافی در اختیار مرغداران قرار گیرد و همچنین نرخ مصوب مرغ هم اصلاح شود. به نظر می رسد اگر قیمت ها اصلاح شود عرضه به حدی خواهد شد که حتی ممکن است قیمت ها کمتر از نرخ مصوب شود.

به گفته وی، نگرانی از گرانی مرغ و فشار بر مصرف کننده دلیل اصلی عدم اصلاح نرخ مصوب مرغ بود؛ در حالی که شرایط بازار به گونه ای پیش رفته که تولیدکننده و مصرف کننده سودی نمی برند و عده ای دلال مرغ را در بازار آزاد با قیمت های سرسام آور در اختیار مردم قرار می دهند.

کمالی سروستانی تصریح کرد: سال های قبل که شرایط مشابهی پیش آمد و واردات مرغ صورت گرفت صنعت طیور کشور چندسال تاوان بسیاری داد. به همین دلیل از مسئولان درخواست داریم تا جایی که می توانند سیستم ها و روش های داخلی را تصحیح کنند. مرغداران داخلی آمادگی تولید دارند. ما ظرفیت تولید بیش از سه میلیون تن مرغ را در سال داریم در حالی که مصرف بیش از دو میلیون و ۳۰۰ هزار تن نیست.

وی در پایان گفت: مرغداران نمی توانند مرغ هایشان را احتکار کنند، زیرا وقتی مرغ به سن کشتار رسید هر روز که در سالن بماند تلفات می دهد. از طرفی این مرغ ها نیازمند خوراک هستند و خوراک نیز در بازار آزاد بسیار گران است. همچنین وقتی مرغ سنگین شود قیمت آن هم کاهش می یابد. پس به نفع مرغدار نیست که مرغ را نگه دارد و بایستی آن را به کشتارگاه بفرستند. اما باید دید بعد از کشتارگاه این مرغ ها به کجا می روند و چگونه توزیع می شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۱-۰۳ ۰۹:۳۹

در مورد خرید تضمینی گندم هم همین روال است. گندم داخلی را 2500تومان میخرن اما 3ملیون تن کمبود را با نرخ 70000تومان واردات میکنن در صورتیکه بیش از 5ملیون تن گندم تولید داخل توسط کشاورزان به دولت فروخته نمیشود بدلیل ارزانی قیمت و قاچاق یا خوراک دام میشود. نمیدانم چرا این سیاست را ادامه میدهند. اگه بجای 2500تومان 5000تومان بابت نرخ گندم میدان به کشاورز حمایت از تولید صورت میگرفت و کمبودی در گندم نداشتیم اما کو گوش شنوا در این مملکت؟

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۰۳ ۰۹:۵۹

وقتی در حل یک مسُاله مشکل پیدا کردی صورت مسُاله را پاک کن این روش جاری در کشور ماست