• شنبه / ۲ مهر ۱۴۰۱ / ۰۴:۳۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 00062052675
  • خبرنگار : 71049

زارعی: درخواست مقتدی صدر برای ائتلاف سه‌جانبه یک بازی در میدان سیاسی است

زارعی: درخواست مقتدی صدر برای ائتلاف سه‌جانبه یک بازی در میدان سیاسی است

یک کارشناس مسایل منطقه و بین‌الملل درخواست مقتدی صدر برای ائتلاف سه‌جانبه را مثبت ندانست و گفت: درخواست مقتدی صدر شکست خورده و از پیش تجربه شده است. از نظر من این درخواست مثبت و کمک‌کننده برای تسهیل شرایط سیاسی در عراق نیست.

سعدالله زارعی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اعلام موافقت مقتدی صدر برای دیدار با رییس ائتلاف الفتح، حزب دموکرات کردستان و رییس اقلیم کردستان اظهار کرد: کناره‌گیری مقتدی صدر از سیاست همان‌قدر باورکردنی نیست که یک ماهی بخواهد خارج از آب به زندگی‌اش ادامه دهد. صدر اساسا غیر از اینکه در صحنه سیاست در این دو دهه ایفای نقش کرده، نقش دیگری نداشته است. یعنی یک عنصر تاثیرگذار اجتماعی، فرهنگی، امنیتی و چهره نظامی نبوده است. مقتدی صدر در عرصه سیاست معنا دارد، از این رو نباید این موضع‌گیری که سیاست را کنار گذاشته است را جدی تلقی کنیم کما اینکه در این ۲۰ سال چندین بار گفته کناره‌گیری می‌کند اما خیلی زود به صحنه بازگشته است.

وی ادامه داد: آنچه الان صدر اعلام کرده، یک بازی در میدان سیاسی است. مشخص نیست اهل سنت و کردها بتوانند با وجود به هم خوردن توافق قبلی، به صدر اعتماد کنند و یک مثلت سیاسی تشکیل دهند و بر اساس آن دولت تشکیل دهند. معتقدم این فراخوان‌های صدر از سوی اهل سنت و کردها پاسخ داده نخواهد شد یا به نتیجه نمی‌رسد.

این کارشناس مسایل منطقه خاطرنشان کرد: حتی اگر با پاسخ اولیه از سوی کردها و اهل سنت مواجه شویم، نباید آن را جدی تلقی کنیم ممکن است وارد بحث شوند، اما واقعیت این است که مقتدی صدر در چشم‌انداز آینده عراق محور نیست و نمی‌تواند به موقعیت بهتری در سپهر سیاسی عراق دست یابد.

زارعی درباره نگاه گروه‌های دیگر شیعه در عراق به رفتار مقتدی صدر گفت: گروه‌های دیگر شیعه می‌گویند به جای اینکه به فراشیعه برای ائتلاف فکر کنی با گروه‌های شیعه ائتلاف کن. کردها و اهل سنت در پارلمان و دولت سهم خودشان را دارند. شش کرسی وزارتی در اختیار کردها و شش تا هم اهل سنت دارند اما نخست‌وزیر در چارچوب مذاکرات درون شیعی تعیین می‌شود. مسلما مقتدی صدر نمی‌تواند منهای اکثریت شیعه به دولت برسد و این نکته‌ای است که با یک نگاه به فضای سیاسی عراق و تجربه دو دهه گذشته عراق می‌توان به درستی تشخیص داد.

زارعی گفت: نخست‌وزیر عراق بر اساس توافق قبلی و قانون باید از میان گروه‌های شیعه تعیین تکلیف شود اما مقتدی صدر می خواهد از اکثریت شیعه هم بگذرد و در جای دیگر این بحث را دنبال کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۷-۰۲ ۱۰:۵۵

با سلام من نمیدانم آقای مقتدا صدر با اینهمه هوش و ذکاوت و سابقه سیاسی از شکاف بین شیعه دنبال چیست