• دوشنبه / ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۰:۰۰
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1400011606819
  • خبرنگار : 71263

عقبگرد نفت در واکنش به افزایش تولید اوپک پلاس

عقبگرد نفت در واکنش به افزایش تولید اوپک پلاس

قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه در واکنش به موافقت وزیران اوپک پلاس برای افزایش تدریجی تولید در ماه‌های آینده، کاهش پیدا کرد و بخشی از رشد قیمت معاملات قبلی را از دست داد.

به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در ژوئن ۳۳ سنت معادل ۰.۵ درصد کاهش یافت و به ۶۴ دلار و ۵۳ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل در ماه مه ۲۵ سنت معادل ۰.۴ درصد کاهش یافت و به ۶۱ دلار و ۲۰ سنت در هر بشکه رسید.

هر دو قرارداد روز پنج شنبه که آخرین روز معاملات هفته گذشته بود، بیش از دو دلار در هر بشکه افزایش داشتند زیرا سرمایه گذاران تصمیم اوپک پلاس را تاییدی بر روند احیای تقاضا ارزیابی کردند و این خوش بینی با رونمایی برنامه هزینه زیرساخت دو تریلیون دلاری از سوی جو بایدن، رییس جمهور آمریکا تقویت شد. بازارها روز جمعه به دلیل تعطیلات عید نیک تعطیل بودند.

اوپک و متحدانش شامل روسیه در کنفرانس ویدیویی پنج شنبه گذشته با افزایش تولید به میزان ۳۵۰ هزار بشکه در روز در ماه مه و به همین میزان در ژوئن و افزایش ۴۵۰ هزار بشکه در روز دیگر در ژوییه موافقت کردند.

این تصمیم پس از تماس دولت جدید آمریکا با عربستان سعودی در خصوص لزوم پایین نگه داشتن هزینه انرژی برای مصرف کنندگان با وجود نگرانی نسبت به قرنطینه در اروپا صورت گرفت.

تحت توافق هفته گذشته، کاهش تولید اوپک پلاس از ماه مه اندکی بالاتر از ۶.۵ میلیون بشکه در روز در مقایسه با پایین هفت میلیون بشکه در روز در آوریل خواهد بود.

عمده این افزایش تولید از سوی عربستان سعودی انجام خواهد گرفت که بزرگترین صادرکننده نفت جهان است. عربستان سعودی کاهش تولید یکجانبه یک میلیون بشکه در روز را در فاصله ماه مه تا ژوییه به صورت تدریجی خاتمه خواهد داد و ۲۵۰ هزار بشکه در روز در ماه مه و به میزان مشابه در ژوئن و ۴۵۰ هزار بشکه در روز در ژوییه به تولیدش اضافه می کند. پس از این تصمیم، شرکت آرامکوی سعودی روز یکشنبه قیمت فروش رسمی نفت در ماه مه برای منطقه آسیا را افزایش داد.

هووی لی، اقتصاددان بانک OCBC اظهار کرد: تولید بالاتر با افزایش قیمت فروش رسمی دنبال شد که نشان می دهد اعتماد به احیای تقاضا برای نفت در آسیا وجود دارد.

سرمایه گذاران هفته جاری به مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا در وین که در راستای مذاکرات گسترده برای احیای توافق ۲۰۱۵ برجام بین تهران و قدرتهای جهانی برگزار می شود، متمرکز خواهند بود. در آستانه این مذاکرات، وزارت خارجه ایران اعلام کرد خواهان آن است که آمریکا همه تحریمها را بردارد و هر گونه تسهیل گام به گام تحریمها را رد کرد.

بر اساس گزارش رویترز، هنری روم، تحلیلگر اوراسیا اظهار کرد: انتظار دارد تحریمهای آمریکا از جمله محدودیتها روی فروش نفت ایران پس از کامل شدن مذاکرات و بازگشت ایران به تعهدات هسته ای برداشته شوند. دیپلماسی ممکن است ماهها زمان ببرد و بازگشت ایران به تعهدات پیشین ممکن است سه ماه به طول بینجامد. اجرای چنین توافقی و افزایش صادرات نفت ایران ممکن است به اوایل سال ۲۰۲۲ کشیده شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha