• شنبه / ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۶:۳۶
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400012111019
  • خبرنگار : 30054

جشنواره آش ایرانی همیشه در گلونی برپاست

جشنواره آش ایرانی همیشه در گلونی برپاست

آش‌ در ایران یکی از پرطرفدارترین و لذیذترین غذاها به شمار می‌رود.

به گزارش ایسنا، بنابراعلام گلونی، هرگاه آش‌ با هنر و سلیقه بانوان ایرانی تزئین می‌شوند، به عنوان زیباترین غذاها هم می‌توان از آن‌ها نام برد. اما چه رازی پشت این غذای بی‌نظیر نهفته است که هوش از سر هر آدمی با هر سلیقه و طبع و مزاجی می‌برد؟

 هر منطقه و دیاری در کشور ما آش و آش‌های مخصوص خود را دارند که بسیاری از آنها با وجود طعمی لذیذ و رایحه‌ای دل‌انگیز هنوز آنچنان که باید شناخته شده نیستند و متاسفانه بسیاری از آنها در مسیر فراموشی قرار گرفتند.

آش در دوره صفویه نیز از غذاهای مهم فرهنگ ایرانی است.

چه آش‌های لذیذ و خوشمزه و مقوی و خوش‌بویی که جای خود را به فست‌فودها و غذاهای رسمی دادند و اگر فرهنگ دوستان تلاش نکنند، اسم و یاد و طعم و رایحه آن آش‌ها برای همیشه از خاطر ایرانیان حذف خواهد شد.

ما نیز برای حفظ فرهنگ و تاریخ شهر و روستای خود باید این آش‌ها را در برنامه غذایی خود جای بدهیم و از آن طرف برای بهره‌مندی از فواید آش‌های محلی مناطق دیگر، نام و شیوه پخت آنها را بیاموزیم. اما این اطلاعات را از کجا جمع‌آوری کنیم؟

آش‌های محلی و سنتی ایران را چطور بشناسیم و دستور پخت آنها را از کجا بیاموزیم؟ آیا منبع معتبری وجود دارد که تمام آش‌های محلی ایران را با تصویر و توضیحات کامل شرح داده باشد؟

کسب این اطلاعات از طریق گشت و گذار در فضای مجازی تقریبا غیرممکن است و هیچ اعتباری به محتوای به دست آمده نیست. کتاب‌ها هم یا گران هستند یا گیر نمی‌آیند یا تمام آش‌های محلی را معرفی نکردند. پس چگونه می‌توان به این گنجینه فرهنگی دست یافت و از فواید آن بهره‌مند شد؟

پایگاه خبری گلونی در یک مجموعه کامل اقدام به معرفی آش‌های محلی سراسر کشور کرده است.

این مجموعه شامل ۱۴۴ آش محلی از شهرها و روستاهای مختلف ایران است که بسیاری از آنها در مرز فراموشی قرار دارند.

آش‌هایی لذیذ و خوشمزه که ما از وجود آنها بی‌خبریم اما شاید اگر یک قاشق از آن را مزه کنیم عاشق و شیفته آنها بشویم.

آش‌هایی که سالیان دراز در گوشه و کنار این سرزمین طبخ می‌شدند اما این روزها با هجوم فست‌فودها و غذاهای رسمی و بین‌المللی گوشه‌گیر و منزوی شدند. آش‌هایی که با توجه به مواد و محتویات آنها بسیار مغزی هستند برای سلامتی ما صدها فایده دربر دارند.

آش‌هایی که هم می‌توان به عنوان رونق گردشگری از آنها استفاده کرد و هم به عنوان زینت بخش سفره‌های مهمانی ما.

مواد لازم برای تهیه آش‌های محلی، دستور پخت، شیوه تزئین و ریزه‌کاری‌های طبخ این آش‌ها را در گلونی بخوانید و آن را برای خود و خانواده‌تان بپزید. تمامی این آش‌ها مناسب با طبع و علاقه ما ایرانی‌ها و از مواد و خوراکی‌های موجود در هر منطقه تهیه شد.

 تهیه مواد استفاده شده در این آش‌ها بسیار ساده است و لزومی ندارد کل شهر را برای پیدا کردن آنها زیر پا بگذارید. این مجموعه تنوع بسیار بالایی دارد و غیرممکن است که به این آش‌ها سر بزنید و هوس نکنید یکی از آنها را برای همین امروز و فردا مهیا نکنید.

این مجموعه شامل آش‌های مختلفی از آش‌های معروف مانند آش رشته و آش جو و آش دوغ و آش شله قلمکار گرفته تا آش‌های خاص مانند آش غلور بیرجند و آش هفت‌رنگ بیرجند و آش اسفندی محلات و آش ماشاب قم و آش گندم شیر کرمان و آش میوه اردبیل و آش لعابی خوانسار و آش آو تفتاله خوزستان و ده‌ها آش دیگر است.

پس شما می‌توانید با مراجعه به این مجموعه در میان شهرها و روستاهای ایران بچرخید و آش‌های مورد پسند خود را انتخاب و طبخ کنید. شما با خواندن این مجموعه می‌توانید یک آش خوشمزه و خوش آب و رنگ را برای جلوه و شکوه سفرهای مهمانی خود پیدا کنید و در برابر مهمانان خود سربلند باشید از اینکه به فرهنگ و تاریخ سرزمین خود بها می‌دهید.

با مراجعه به این مجموعه باورتان نمی‌شود که در کشورمان این همه آش وجود دارد و مردم ما اینقدر به این خوراکی لذیذ علاقه دارند. باورتان نمی‌شود که این همه رنگ و طعم و رایحه دل‌نواز می‌تواند در یک غذا دور هم جمع بشود و آب از دهان هر آدمی جاری کند.

از جشنواره دائمی آش‌های محلی گلونی دیدن کنید.

انتهای رپرتاژ آگهی 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.