• چهارشنبه / ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۵:۰۵
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400012514568
  • خبرنگار : 71129

تلاش ناموفق روسیه علیه پرچم کوزوو در سازمان ملل

تلاش ناموفق روسیه علیه پرچم کوزوو در سازمان ملل

روسیه برای نخستین بار تلاش کرد تا از صحبت کردن نماینده کوزوو در شورای امنیت سازمان ملل، در حالی که پرچم کوزوو در پس زمینه قرار داشت، جلوگیری کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، نماینده روسیه می‌گفت که علت اقدامشان این است که اکثریت اعضای شورای امنیت استقلال کوزوو از صربستان را به رسمیت نمی‌شناسند.

درخواست برای ممنوعیت استفاده از پرچم کوزوو از سوی دیمیتری پولیانسکی، معاون سفیر روسیه در سازمان ملل در آغاز نشست شورای امنیت باعث شد تا جلسه با یک تاخیر ۴۵ دقیقه‌ای شروع شود چون ۱۵ عضو آن داشتند به صورت خصوصی در این باره گفت‌وگو می‌کردند.

معاون سفیر روسیه در سازمان ملل همچنین گفت: هشت تن از ۱۵ عضو شورای امنیت کوزوو را به عنوان یک کشور به رسمیت نمی‌شناسند و به همین دلیل پرچم آن نباید در پس زمینه محلی که وزیر خارجه کوزوو در آن می‌خواست حرف بزند، دیده شود. روسیه مخالف حرف زدن وزیر خارجه کوزوو نیست.

"چاناکا ویکرماسینگ"، وکیل حقوقی انگلیس در واکنش به صحبت‌های طرف روسی واکنش نشان داد و گفت که این نشست‌های ویدئویی غیر رسمی هستند و در آخرین نشست، پرچم کوزوو در پس زمینه وجود داشت.

پس از آنکه نشست‌های رو در روی سازمان ملل به دلیل پاندمی کرونا متوقف شد، روسیه تاکید کرد که هر نشستی که در شورای امنیت و آنهایی که به صورت مجازی است، غیر رسمی تلقی می‌شوند.

معاون سفیر روسیه در سازمان ملل گفت: مسکو و بسیاری دیگر از اعضای شورای امنیت استقلال کوزوو را به رسمیت نمی‌شناسند و دیده شدن پرچم یک ماهیت به رسمیت شناخته نشده، غیر قابل قبول است.

وی همچنین به این نکته اشاره کرد که نشست‌های ویدئویی شورا غیر رسمی و موقت هستند و قوانین شورای امنیت در آن رعایت نمی‌شود.

تنش‌ها بر سر کوزوو همچنان محل مناقشه و درگیری‌ در بالکان است. کوزوو در سال ۲۰۰۸ از صربستان و یک دهه پس از جنگ ۱۹۹۸ و ۱۹۹۹ بین جدایی‌طلبان آلبانی و نیروهای صرب اعلام استقلال کرد.

تا سپتامبر گذشته میلادی، ۹۸ عضو از ۱۹۳ عضو سازمان ملل از جمله اکثریت کشورهای اتحادیه اروپا، انگلیس و آمریکا، کوزوو را به رسمیت شناختند. روسیه که متحد نزدیک صربستان است و چین در میان کشورهایی هستند که استقلال کوزوو را به رسمیت نمی‌شناسند. مذاکرات برای عادی‌سازی روابط بین کوزوو و صربستان سال گذشته میلادی متوقف شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha