• سه‌شنبه / ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۰۹:۳۳
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1400021409405
  • خبرنگار : 71523

این ۱۰ مصوبه کام تلخ بورس را شیرین می‌کنند؟

این ۱۰ مصوبه کام تلخ بورس را شیرین می‌کنند؟

سازمان بورس و اوراق بهادار درحالی ۱۰ مصوبه جدید برای احیای بورس در نظر گرفته است که با وجود اینکه سه مصوبه از سه شنبه هفته قبل اجرایی شده کام بازار سرمایه همچنان تلخ است و سهام داران شاهد کاهش های بی وقفه شاخص های بورس و فرابورس هستند.

به گزارش ایسنا، دامنه سلسله مصوبات سازمان بورس و اوراق بهادار از مردادماه سال گذشته که سقوط بورس آغاز شد، به سال جدید هم کشیده شده و این سازمان در جدیدترین تصمیم خود در هفته گذشته از ۱۰ مصوبه برای احیای بورس رونمایی کرد.

بر این اساس، از میان این ۱۰ مصوبه، سه مصوبه اختصاص یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار، رفع ممنوعیت نهادهای مالی بازار سرمایه برای استفاده از تسهیلات بانکی و اعطای اقامت پنج ساله برای سرمایه گذاران خارجی برای خرید سهام از سه شنبه هفته گذشته (هفتم اردیبهشت ماه) اجرایی شد.

هرچند این سه مصوبه باعث سبز شدن چراغ بازار سرمایه در روزهای هفتم و هشتم اردیبهشت شد اما مجددا از روز شنبه ۱۱ اردیبهشت، بازار سرمایه مجدد به روزهای تماما قرمز خود بازگشت، به طوریکه شاخص کل بورس برای چندمین مرتبه در ماه های اخیر به کانال یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحد بازگشت.

هفت مصوبه دیگر از ۱۰ مصوبه مذکور باید تاییدیه سران سه قوا را می‌گرفتند که به گفته محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، این تاییدیه اخذ شده و مصوبات در انتظار تایید مقام معظم رهبری برای اجرا هستند.

بر این اساس،  مقرر شد ۸۰ درصد از مالیات نقل و انتقال سهام در سال ۱۴۰۰ به صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز شود. همچنین  با انتشار ۲۰ هزار میلیارد تومان اوراق بدهی توسط صندوق تثبیت بازار سرمایه و صندوق سرمایه‌گذاری مشترک توسعه بازار سرمایه با تضمین دولت جمهوری اسلامی ایران موافقت شد.


از سوی دیگر بانک‌ها و موسسات اعتباری برای برنامه های حمایت از بازار سرمایه در چارچوب مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی از شمول ماده ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید خارج خواهند بود و  به منظور تشویق حمایت از بازار سرمایه مقرر شده است که شرکت هایی که از سهام خود یا شرکت های زیر مجموعه شان حمایت کنند مالیات بر درآمد آنها در سال جاری امهال  و به سال بعد موکول شود.

همچنین شرکت هایی که سود تقسیم نشده سال ۱۴۰۰  آنها به حساب سرمایه منتقل می‌شود، مشمول مالیات با نرخ صفر خواهند بود.

 صندوق توسعه ملی نیز مجاز به سرمایه گذاری در بازارهای پولی و مالی داخلی از جمله بازار سرمایه شد و قرار شد زیان محقق شده آن دسته از خریداران واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق قابل معامله پالایش یکم که واحدهای مذکور را از دولت خریداری کرده‌ و تاکنون به فروش نرسانده‌اند، از طریق اعطای سهام  جبران شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۴ ۱۵:۴۳

باسلام .جناب نگارنده چنان از سه مصوبه حرف می زنند که باز بورس قرمز شد ایا از صندوق توسعه ملی یک ریال پول به بورس امد انطور باشه من هم هزاران میلیارد دلار به رونق بورس کمک می کنم .دوست ندارن بورس رونق بگیره .

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۴ ۱۹:۳۴

دقیقا👏🏻👏🏻👏🏻

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۴ ۲۱:۴۵

تمام حقوقی ها پولهاشونو از بورس خارج کردن ووارد ارز دیجیتالی شدن واسه همینه که هیچ حمایتی لز اونها نمیشه وتا به بورس پول تزریق نشه این ووضعیت ادامه داره وپولهای مردم با درصد منفی ۳ دود میشه میره هر روز هم چند مصوبه اعلام میکنن که فرداش باز کل بورس منفیه پس همشون شعاره واین روال ادامه داره تابه بورس پول واریز بشه

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۵ ۰۰:۴۲

نکنه شما فروختی؟! منفی بافی میکنی ، با این مصوبات حتما بورس مثبت میشه

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۵ ۰۸:۵۶

کاملا درسته ، همه اهرم ها دست مسئولان هست اگر بخواهند دوباره بورس سبز می شود

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۴ ۲۲:۱۷

اینا فقط سهام شاخص ساز که مال خودشون هست و ی منتی سر سهامداران خرد داشته باشن ی نوسان خوشگل میگیرن و بقیه سهام کوچک قفل صف فروش....

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۴ ۲۲:۵۴

معادل ۴۰ درصدارزش سهام سهامداران را سهام بدهید شاید زیان سهامداران جبران شود

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۵ ۰۰:۵۴

راهکارها اگراجرابشوندخوب است البته نه به عنوان درمان بلکه به عنوان مسکن ، تازمانی که سوء استفاده کنندگان ( دزدان) بورس شناسایی ،معرفی وسرمایه به غارت رفته سهام داران مستردنشودودست این افراد ازبورس کوتاه نشود تزریق پول اثربخش نخواهدبودچراکه اینهابه واسطه رانتهای اطلاعاتی درکوتاهترین زمان دوباره همه راخواهند بلعید

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۵ ۱۱:۲۶

این بازار سرمایه دیگه به خاک و خون کشیده شده وتا دولت نقدینگی وارد بازار سرمایه نکنه این بازار درست شدنی نیست

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۵ ۱۱:۲۹

هیچ مصوبه ایی در کار نیست فقط وجدانها به خواب رفته اند.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۷ ۲۲:۳۵

حقیقی نفروشن چند روز همه چی درست میشه