• یکشنبه / ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۰:۲۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400021912609
  • منبع : دویچه وله

همکاری استراتژیک اتحادیه اروپا و هند در برابر گسترش نفوذ چین

همکاری استراتژیک اتحادیه اروپا و هند در برابر گسترش نفوذ چین

پدیده‌ای کم‌سابقه در تاریخ اروپا؛ نشست رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا با نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند. موضوع تنها محدود به همه‌گیری ویروس کرونا در هند نمی‌شود، بلکه مقابله با گسترش نفوذ چین نیز مطرح است.

به گزارش ایسنا، به نقل از دویچه وله، در تاریخ سیاسی اروپا برگزاری اجلاس رهبران و سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا با یک کشور دیگر پدیده‌ای عادی و روزمره به حساب نمی‌آید. نشست مجازی رهبران و سران ۲۷ کشور عضو این اتحادیه با نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند یکی از موارد نادری است که متحقق شده است.

علت تشکیل این جلسه اضطراری، مقابله با بحران همه‌گیری کرونا در هند اعلام شده است. دولت هند مهار شیوع کرونا را از دست داده و موج همه‌گیری این ویروس در هند ابعادی بی‌سابقه یافته است.

اما موضوع همیاری با هند در عرصه مقابله با کرونا تنها یک بخش از دستور کار نشست عالی رهبران و سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا با هند را شامل می‌شود. موضوع بس مهم‌تر برای شرکت‌کنندگان در اجلاس عالی، مقابله با نفوذ برخاسته از عملکرد جمهوری خلق چین است. قدرت‌گیری روزافزون چین در آسیا هم باعث نگرانی هند شده است و هم کشورهای عضو اتحادیه اروپا را با چالشی بزرگ روبه‌رو ساخته است.

متحد در برابر "جاده ابریشم"

گفته می‌شود که هند و کشورهای اروپایی نمی‌توانند نسبت به گسترش نفوذ چین در این منطقه از جهان تبدیل به نظاره‌گرانی خاموش شوند.

چین گام‌به‌گام در راستای اجرای پروژه "جاده ابریشم" تلاش می‌کند. پروژه‌ای که بر نفوذ چین در بین‌ کشورهای دیگر می‌افزاید و زمینه وابستگی‌ سیاسی آن‌ها را به دولت چین فراهم می‌سازد.

کریستیان واگنر، کارشناس مسائل هند در بنیاد "علم و سیاست" بر این باور است که پیوندهای استراتژیک بسیاری بین هند و کشورهای عضو اتحادیه اروپا وجود دارد.

او می‌گوید جمهوری خلق چین با سرمایه‌گذاری میلیاردی خود در بنادر، پروژه‌های احداث پل و خط‌ آهن عملا در کشورهای همسایه هند حضوری پررنگ یافته است؛ موضوعی که نگرانی عمیق هند را باعث شده است.

اتحادیه اروپا و هند گرچه در بسیاری از عرصه‌ها می‌توانند بر دامنه همکاری‌های خود بیافزایند، اما اختلافاتی که در رویکرد آن‌ها نسبت به بازرگانی بین‌المللی وجود دارد، از جمله عواملی است که می‌تواند بر این همکاری‌ها سایه بیافکند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha